2017. október 4., szerda

Hálanapló

Nagyon hálás vagyok, hogy a kezeim közé került ez a napló!! Mert egyszerűen gyönyörű!
Egy magamfajta grafomán személyiség, aki meglehetősen nagy notesz-, füzet- és naplógyűjteménnyel rendelkezik, a kicsitől a nagyobb méretekig, a mintásaktól az egyszerűig, (tudjátok, mint a lyukas csokoládé, a kerek csokoládé, a fehér csokoládé, a mogyorós csokoládé, a keserű csokoládé... mondhatnám azt is, hogy én vagyok a füzetek, noteszek, naplók Gombóc Artúrja), szóval egy ilyen megszállott mint én, szerintem teljesen érthetően éreztem olthatatlan vágyat ennek a könyvnek beszerzésére.


Be kell ismernem, hogy amikor megláttam ezt a naplót, akkor legelőször a kinézetébe szerettem bele. Olyan igényes és szép, hogy el sem tudtam képzelni, hogy ne legyen ő is a gyűjteményem része. És mennyit írhatok bele! Gyönyörűen kivitelezett oldalakra, szinte kérik ezek az oldalak, hogy írj rám! Oszd meg velem a gondolataidat, az örömeidet, a vágyaidat, a terveidet, és én segítek neked megvalósítani azokat.



A könyv külalakjával még nem tudtam betelni, gyönyörködöm minden alkalommal, amikor a kezembe kerül és már alig várom, hogy írjak is bele, amit eddig csak azért nem tettem meg, mert le szeretnék fotózni ehhez a bejegyzéshez jó pár oldalt, és mégiscsak intim dolog egy kicsit megírni, hogy hálás vagyok azért a napokban például, hogy mosodába hordhatom a család ruháit, mert úgy elromlott az éppen egy éve vásárolt mosógépünk, hogy heteket kell rá várni, míg kiderül, hogy javítható-e garanciálisan. Hát persze, hogy az lesz, ezt is beleírom majd a hálanaplóba, mert amit előre elképzelünk, jó esetben bevonzzuk azokat. Szóval én nem bosszankodom, hanem hálás vagyok, mert míg a mosodában mosnak a kétszer-háromszor akkora kapacitású gépek, mint az itthoni, majd ha akarom, meg is szárítják a ruháinkat, addig én nyugodtan olvashatok.


Vagy hálás vagyok például azért, mert ma meglehetősebn borongós idő van, ezért nincs lelkiismeretfurdalásom amiatt, hogy nem a kertben végzem az őszi munkálatokat, hanem itt ülök bent a barátságos szobában, és elkészíthetem ezt a bejegyzést. 

Ha pedig a vágyaimról van szó, no azt jobb, ha nem látjátok, mert még valami nagyravágyó perszónának gondolnátok. Na jó megsúgom, lesz ott lottóötös, erdő közepi házikó, sok-sok egészség és boldogság. :)


Mindent beleírhatunk ebbe a gyönyörű könyvbe, amelyben azonban nagyon inspiráló gondolatok is vannak, amelyek akár ismerősek is lehetnek, mert az Édesvíz Kiadó korábbi kiadványaiból valók, pl. Esther és Jerry Hicks, Rhonda  Byrne, Shirley MacLaine, Szepes Mária és más inspiráló emberekek könyveiből gyűjtötték egy csokorba a Hálanaplóba ezeket az idézeteket.


Egyes tanulmányok azt állítják, hogy a hálás emberek boldogabbak és elégedettebbek az életükkel. A könyv nagyszerű tanácsokat ad bizonyos gyakorlatok elvégzésére. Nekem nagyon tetszik az, hogy csináljunk végig úgy egy napot, hogy nem elégedetlenkedünk semmiért. Sem azért, hogy rossz idő van, sem azért, mert az előttünk vezető lassan megy, sem azért mert hosszú a boltban a sor, sem azért, mert sok a mosogatnivalónk. Csak maradjunk nyugodtak és keressünk valamit, amiért boldogok és hálásak vagyunk. 



Lazulj el és élvezd az életet.

Koncentrálj mindig arra a dologra, amit éppen csinálsz, minden érzékszerveddel figyelj magadra. Nagyon egyszerű dolognak tűnik, mégsem emlékszem, hogy mostam-e valaha úgy kezet, arcot, fogat, hogy csak arra koncentráltam. Nem gondoltam semmi másra, nem jártak gondok, sem következő tennivalók a fejemben, hanem csak úgy megéltem teljes valójában ezt a tevékenységet. Hogy odafigyeltem a víz csobogására, az érzésre, amint végigfolyik a kezemen, ahogyan behabosítom a szappannal a kezem és az arcom, megéltem-e ezeket a pillanatokat. Ez a könyv arra is buzdít, hogy éljük meg ezeket a pillanatokat is, csodálkozzunk rá sok olyan dologra, amelyeket észre sem szoktunk venni, pedig mindennapi életünk része. 


A hálanapló fő vonala a pozitív gondolkodás, gondolataink teremtő ereje és az önmagunkba vetett hit megerősítése. Nem kell különösebb spirituális beállítottság ahhoz, hogy a szívünkbe lopja magát ez a könyv, mert mind tartalmilag, mind formailag, külsőleg gyönyörű és szerintem nagyon hasznos és segítőkész eszköz ahhoz, hogy rendet tegyünk kicsit magunkban, foglalkozzunk önmagunkkal és megtaláljuk lelki békénket, rendezzük gondolatainkat.


10/10

Bea

A könyvet IDE KATTINTVA, az Édesvíz Kiadónál vásárolhatjátok meg.

2 megjegyzés:

  1. Mivel véletlenek nincsenek ezért mondom, hogy hozzánk ez a napló hetekkel ezelőtt megérkezett. Pont amikor a legnagyobb szükség volt rá! Azóta napi foglalatosság a "feltöltése" adatokkal, érzelmekkel, tervekkel. Enci imádja!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. El is hiszem, hogy imádja!! Nekem is szerelem volt első látásra, most pedig el is kezdem kitöltögetni. :)

      Törlés