2016. április 2., szombat

1 éves Blogszülinap
Zsófi:
Épp a mai napon egy éve indítottuk útjára a blogot. Hogy repül az idő! :)
A blogolás ötletét időről időre mindig felvetettük egymás közt Anyával, ezek a , csináljunk egy könyves blogot' beszélgetések mindig a következőképpen zajlottak:
Először valamelyikünk megemlítette (ez tényleg mindig változó volt, hol Anya, hol én voltam a  téma elindítója), hogy jó lenne, ha csinálnánk egy könyves blogot, erre a másikunk helyeselt, hogy ez tényleg egy jó ötlet, aztán következett egy nagy belelkesedő hullám, aztán pedig, az egyetértő inkább hagyjuk megállapítás, és már mentünk is vissza olvasni. :) De én egyszer csak megelégeltem ezt a körforgást és a "jó lenne, ha" kezdetű mondat helyett kijelentettem, hogy akkor most csinálunk egy könyves blogot. Ez már mind egy éve történt, megállapíthatjuk, hogy nem bántuk meg akkori döntésünket, bár lehet, hogy a blog miatt néha becsúsznak extra veszekedések, és az "akkor én kiszállok a blogból" mondatok is hangzanak el időnként, de azért nagyon szeretjük a Könyvutcát, és ezt az egész blogolósdit. :) Azt se felejtsük el, hogy a blog által sok mindenkivel, sok más könyves bloggal és könyves blog író társunkkal megismerkedhettünk, ami szintén nagy örömet okozott nekünk.
Köszönöm Anyának, hogy elviseli a hülyeségeimet és segít az új ötletek megvalósításában, no és persze azt, hogy ilyen szorgalmasan végzi a blog szövegeinek javítását, megkímélve titeket olvasóinkat, az én rendkívül hajmeresztő helyesírási hibáimtól.

Bea:
Tényleg hihetetlen, hogy már egyéves szülinapot ünnepelhetünk a bloggal! Mint Zsófi elmondta, nagyon szeretjük a Könyvutca blogot, és most nagyon jól mutatna itt, ha leírhatnám, hogy micsoda fantasztikus módon találtuk ki például a nevét. De semmi ilyesmi nem történt, csak ültünk Zsófival, kezünkben egy tablet, és próbálgattuk, hogy milyen nevek szabadak még könyves témában. "Jobbnál jobb" ötletek jutottak eszünkbe, főleg, amikor a fiúk is bekapcsolódtak.:) Apa előjött a szokásos "szavazz rám, kapsz egy fánk" szlogenjével, amit időnként a családi eldöntendő viták - közte és köztem - alkalmával is bedob. De ezt hamar elvetettük, mivel meg sem közelítette a könyvek témáját és valahogyan maradt a Könyvutca. :) 

Jó barátokat és kedves ismerősöket is szereztünk a blogon keresztül és nagyon örülünk minden egyes megjegyzésnek, amit a bejegyzéseink alatt találunk, ezért arra buzdítunk benneteket, írjatok továbbra is bátran. Nagyon jóleső érzés, amikor valaki a mi ajánlásunkra olvas el egy könyvet, vagy amúgy is szerette volna elolvasni és mi megerősítettük ebben. Szívesen vesszük a mienktől eltérő véleményeket is, hiszen mi magunk is létrehoztunk egy "Különvélemény" rovatot, amiben azokról a könyvekről vitatkozunk egy kicsit, amiket mindketten elolvastunk és nem voltunk egy véleményen, az egyikünk szerette, a másikunk nem igazán.


Úgy döntöttünk, hogy eme blogszülinap alkalmából szervezünk egy keresgélős nyereményjátékot is, a helyes megfejtést beküldők között pedig 5 könyvet fogunk kisorsolni, és még pár darab meglepetés könyvjelzőt. 

A nyereménykönyvek a következők:
Anna Woltz - Black box, Catherine Anderson - Felhők felett, Kati Hiekkapelto - Kolibri, Lana Millan - Átkozott Hannah Brown, Salla Simukka - Vérvörös.

A nyereményjáték április 2-ától április 9-éig tart, a nyerteseket e-mailben értesítjük majd.
A játék során a Rafflecopter dobozban aktív, működő e-mail-címet adj meg! 
A helyes válaszokat a Rafflecopter doboz megfelelő soraiba írd be! 
Ha segítséget szeretnél kérni a Rafflecopter doboz használatával kapcsolatban, akkor azt itt hozzászólásban is megteheted, de e-mailben is szívesen válaszolunk (konyvutcablog@gmail.com).
A nyereményeket csak magyarországi címre postázzuk.


Akkor nézzük is a megválaszolandó kérdéseket:

1. Hány elefántos könyvről írt értékelés található a blogon?

2. Melyik könyvről írt értékelésből való a következő részlet:
"...ki gondolta volna, hogy a kis árva elefántok szeretnek a struccokkal dagonyázni, vagy hogy egy orrszarvú és egy zebra még akár barátságot is köthet."

3. Melyikőnk írt az Elfojtott sikoly című könyvről  értékelést?

4. Melyik az a disztópia műfajú könyv, ami nem nyerte el mindkettőnk tetszését?

5. Ki az az írónő, aki történeteinek helyszínéül előszeretettel választja Dél-Amerikát?

+1. És végül ne felejtsd el megírni, hogy melyik könyvet szeretnéd megnyerni!


Egy kis keresgéléssel az összes helyes választ megtalálhatjátok itt a blogon!
Sok szerencsét kívánunk mindenkinek!

41 megjegyzés:

 1. Nagyon boldog blogszülinapot!! :) Nem is gondoltam, volna, hogy ilyen "kilépek a blogból" fenyegetések elhangzanak időnként! Remélem, ezek csak üres szavak, és maradtok még sokáig mindketten! :) A fánkos beszóláson meg jót mulattam, ez egy igazán jó érv. :)

  A nyereményjáték meg csak hab a tortán. Igazán figyelmesek vagytok, hogy még erre szántok időt, pénzt, energiát. Pedig, talán úgy illene, hogy az olvasók hozzanak ajándékot a szülinapotokra. :)

  További sikeres blogolást!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönjük szépen! :) Ne ijedj meg, ezek csak üres szavak, szeretjük annyira a blogot mindketten, hogy nem akarna egyikünk sem kimaradni belőle. Éppen ezért, ezzel tudjuk a legjobban befenyegetni a másikat. :D Időnként heves vérmérsékletünk előtör és ilyenkor dobálódzunk ilyen mondatokkal. :D De nem komoly. :)
   Jó keresgélést kívánunk, ha úgy döntenél! :)

   Törlés
  2. Igen, végül megcsináltam, én voltam az első! :)

   Törlés
 2. Ja, és azt nem is mondtam, hogy szeretem az olyan játékokat, ahol nyomozni és/vagy gondolkozni kell! :) Szuperek vagytok, hogy ilyet találtatok ki! Azt még nem tudom, hogy jelentkezek-e a játékra, de a feladatoknak már most örülök. :)

  VálaszTörlés
 3. Boldog blogszülinapot és még sokat! :o)

  VálaszTörlés
 4. Boldog Blogszülinapot! ((:
  Nagyon jól döntöttetek egy éve, hogy elkezdtetek írni, szuper könyvajánlókat, és egyéb bejegyzéseket olvashatunk. Csak így tovább csináljatok mindent, nagyon ügyesek vagytok! ((:

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönjük szépen! :) A dicséreteid is igazán jólestek. :) Ígérjük,hogy így fogjuk csinálni!:)

   Törlés
 5. Gratulálok, még további sok könyves örömöt nektek! Jó nevet találtatok.
  Hajrá! :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönjük szépen! :) Most már mi is megszoktuk a nevet és szeretjük is, még ha nincs is benne semmi extra. :)

   Törlés
 6. Nagyon kedves és kellemes játékkal ünneplitek a születésnapotokat, és persze mi, követők is! Gratulálok! Sok olyan értékelés, bemutatás van a blogban, ami arra ösztökél, hogy én is akarom!:)))

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönjük szépen! Örülünk, ha értékeléseink után jön meg a kedved egyes könyvekhez.:) Olvass bennünket továbbra is! :)

   Törlés
 7. Sziasztok!
  Gratulàlok a bloghoz. Örülök, hogy ràtok talàltam. :) Boldog születésnapot! ������

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönjük szépen Kata! Mi is örülünk, hogy ránk találtál és olvasol bennünket! :)

   Törlés
  2. szeretnék jelentkezni a szülinapos játékotokra, kitöltöttem a dobozt ott mindent pipált. Így jó lesz? Elment így a jelentkezésem? :)

   Törlés
  3. Megnéztem az indulókat, de még nem láttam ott neved, következőnek 3 óra múlva fogja frissíteni a listát a Rafflecopter akkor már lehet ott lesz, de a biztonság kedvéért töltsd ki mégegyszer a dobozt. :)

   Törlés
  4. Érdekes, mert most beléptem és megint minden ki van pipálva, mint, hogy ha megjegyezte volna a doboz, hogy én már egyszer kitöltöttem volna..

   Törlés
  5. Akkor szerintem minden rendben lesz, ha mégsem pedig mindenképpen szólok majd! :)

   Törlés
  6. Köszi a segítséget. :)

   Törlés
 8. Nagyon boldog blogszülinapot kívánok! :)

  VálaszTörlés
 9. Boldog blogszülinapot! :)
  Én szívesen meghallgatnám a poénos névadási ötleteket is, pedig nagyon jónak tartom a választásotokat. (olyan otthonos sugallata van ennek az elnevezésnek)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönjük! :)) Nem emlékszem már milyen vállalhatatlan nevek merültek fel, de volt ilyen, hogy Könyvekben az erő, Titusz részéről, aki megszállott Star Wars-fan, Megmondjuk a tutit, Apa ötlete, aki szereti megmondani :), Olvass velünk-tipikusan egyszerű és Élj a könyvekben! lelkes címváltozatok is. :) Voltak még az Apa-féle Szavazz ránk - kapsz egy fánk jellegű, visítva röhögős javaslatok is, de sajnos ezekről nem készültek feljegyzések. :D

   Törlés
 10. Boldog születésnapot! ^^
  Azért menjetek és saját magatokat is lepjétek meg egy jó nagy kupac könyvvel ;)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönjük! Előbb-utóbb meglesz az is, ugyanis szépen-lassan beszerezzük azokat a könyveket saját példányként, amiket könyvtárból hoztunk ki és utána azt mondtuk, higy ez KELL! Ilyen az Elefántsuttogó, az Ove, A nagymamám azt üzeni, de vannak még... :)

   Törlés
  2. Nálatok is végtelen ez a lista? :D

   Törlés
  3. A sajátként beszerzendő még nem annyira, de az olvasandó az igen. :)

   Törlés
 11. Boldog Blogszülinapot lányok!!! Még legyen sokszor ennyi, mert imádom olvasni, olyan csaladias hangulata van az egész blognak!!! :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Nagyon szépen köszönjük! :) Mi is imádjuk írni, úgyhogy remélem még a nyugdíjkorhatárt is megéri a blog, ami egy blog esetében nem tudom mennyi :), de mi megteszünk mindent.Annak pedig nagyon örülünk, hogy szereted olvasni és köszönjük neked. :)

   Törlés
 12. Nagyon Boldog Blogszülinapot! :))))

  VálaszTörlés
 13. Csak így tovább csajok! :) Boldog szülinapot és még rengeteg remek könyvet, remek posztot. :)

  VálaszTörlés
 14. Sziasztok!
  Nagyon szuper az oldal és a nyereményjáték is! :)
  Boldog szülinapot kívánok nektek!
  Sok szuper olvasmányt!
  Szép napot! :)

  VálaszTörlés
 15. Szia!
  Köszönjük szépen! Örülünk, hogy tetszik a blog. Neked is sok jó könyvet, sok szerencsét és szép napot kívánunk! :))

  VálaszTörlés
 16. Még egyszer Boldog Szülit Lánykák, életteliek és imádnivalóak Vagytok! :)
  Köszönjük szépen a játékot!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönjük itt is! :) Dicsérő, kedves szavaidtól irulunk, pirulunk, és nagyon jólesik. Sok szerencsét a játékhoz.

   Törlés
 17. Köszönöm a lehetőséget Lányok, boldog blogszülinapot! :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönjük szépen, mi pedig sok szerencsét kívánunk a játékhoz!:)

   Törlés