2015. július 10., péntek

Suzanne Collins: Az Éhezők Viadala

Észak-Amerika romjain ma Panem országa, a ragyogó Kapitólium és a tizenkét távoli körzet fekszik. A Kapitólium kegyetlenül bánik Panem lakóival: minden évben, minden körzetből kisorsolnak egy-egy tizenkét és tizennyolc év közötti fiút és lányt, akiknek részt kell venniük Az Éhezők Viadalán. Az életre-halálra zajló küzdelmet élőben közvetíti a tévé.
A tizenhat éves Katniss Everdeen egyedül él a húgával és az anyjával a Tizenkettedik Körzetben. Amikor a húgát kisorsolják, Katniss önként jelentkezik helyette a Viadalra, ez pedig felér egy halálos ítélettel.

Anya a disztópikus történetek, és a young adult könyvek nagy rajongója, friss könyvként, már évekkel ezelőtt elolvasta az Éhezők Viadalát. Ajánlgatta nekünk is, de valamiért mégsem olvastuk el akkor. 
Aztán megnéztük a film első részét, de az nem hagyott bennünk olyan mély nyomokat, és még Anya is azt mondta, hogy a könyv sokkal jobb volt, de végül azért mégis csak megnéztük a második részt is, és az már nagyon jó volt, sokkal jobb mint az első.
A harmadik rész megnézése után pedig úgy döntöttünk a tesómmal, hogy akkor elolvassuk már a könyvet is.
Ebben engem legfőképp két dolog vezérelt:
1. Jó gyorsan elolvasom a könyveket, így majd nem kell végig izgulnom a film harmadik részének második felét, mert már mindent tudni fogok. :)
2. Szerettem volna már a végére járni ennek a Katniss - Peeta ügynek, mert már nem igazán tudtam eldönteni, mit is érez Katniss Peeta iránt.
Na jó és bevallom azért is, mert kíváncsi voltam milyen élményt nyújt könyvben, és hát egész jó volt olvasni, még így is, hogy a történet már nem tartogatott számomra túl nagy meglepetéseket. Megjegyezném, hogy a filmadaptációkat is nagyon jól, és könyvhűen sikerült elkészíteni. Természetesen elolvasom a többi részt is. :)



9/10

U.i:. És ezzennel ünnepélyesen megfogadom, hogy nem fogok olyan nagy előítéletekkel közelíteni ezekhez a nagy sikert elért young adult könyvekhez/sorozatokhoz, mert bizony eszembe jutott az az időszak amikor én is ott álltam a könyvesboltban, hogy átvegyem a félretett, frissen érkezett, legújabb Twilight kötetemet. :)

Zsófi

4 megjegyzés:

  1. Nagyon örülök, hogy tetszett! :) Én mindig kíváncsi vagyok a felkapottabb könyvekre is, olyankor meg akarom fejteni, mi a siker titka. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Engem is sokszor a kíváncsiság vezérel egy-egy felkapott könyv elolvasásakor. :) Persze olyan is van, amikor nagyot csalódok bennük. :D

      Törlés
  2. Néhány évvel ezelőtt én is ugyanígy álltam ehhez a könyvhöz. Előítéleteim voltak, arra gondoltam, hogy csak egy újabb könyv, amit túlértékelnek. Aztán belekezdtem, és a 3 részt 3 nap alatt olvastam el :) Örülök, hogy neked is tetszett! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nekem kicsit még várnom kell a 2. és 3. részre, de már előjegyeztem őket a könyvtárban. :)

      Törlés