2015. július 16., csütörtök

D. Preston - L. Child: Halálos kísérlet

A forró és élettelen új-mexikói sivatag közepén egy hipermodern épület csillog,  a GeneDyne géntechnológiai kutatóintézet. Tulajdonosa Brentwood Scopes, a milliárdos komputerzseni összegyűjti a világ legjobb kutatóit, hogy az emberi fajt génmanipuláció révén örökre immunissá tegyék a halálos influenza vírusával szemben.
A félig indián Carsonnak, a tudomány mellett elkötelezett kutatónak borzalmas dolgokat kell átélnie a GeneDyne kísérteties laborjában, a "Lázgyárban", míg ráébred, hogy a tudomány nem mindig áldás, de átok is lehet. Carson és asszisztensnője, hogy önmaga életét és az emberiség jövőjét mentse, kénytelen kiszökni a laborból és nekivágni a kietlen pusztaságnak, nyomukban a gyilkosságtól sem visszariadó üldözőjükkel.

Ettől a szerzőpárostól a Csendélet varjakkal című könyvet olvastam először, ami egy fantasztikusan jó könyv volt. Végig nagyon feszült, és izgalmas volt a történet, a végkifejlet pedig meglepő és kiszámíthatatlan volt. Pendergast FBI ügynök személyében pedig sikerült egy elképesztően eredeti, bolondos és szerethető figurát alkotniuk. Olyannyira megszerettem, hogy Poirot és Miss Marple után Pendergast ügynök is bekerült a kedvenc bűnüldözőim közé.
A Csendélet varjakkal elolvasása után elolvastam a Temetői tánc című könyvet is, amiben szintén Pendregast nyomozó volt a főszereplő, ám ez a könyv ennek ellenére már közel sem volt olyan jó, mint az előző. 

Amikor megláttam a könyvtárban a Halálos kísérletet a fülszöveget átfutva, úgy gondoltam adok egy esélyt ennek a könyvnek. Hát, egyszer el lehetett olvasni, de nem volt benne semmi extra. Mindenből egy kicsit túl sok volt ebben a történetben, túl sok volt a rávezetés bizonyos eseményekre, és amikor az a bizonyos esemény megtörtént, és már kezdett volna egész izgalmas lenni, akkor megint nagyon hosszúra nyújtották a történéseket, és bizony már alig vártam, hogy végre letehessem ezt a könyvet.
Az egyedüli kedvenc részem a könyvben a világtól távoli sivatagi kutatóintézetben játszódó  rész volt.  Itt sikerült a szerzőpárosnak egy jó kis sejtelmes, nyomasztó, X-aktás hangulatot megteremtenie.

7/10

Zsófi

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése