2015. július 29., szerda

Film: Az eltűntek / The Missing

1885-ben Új Mexikóban Maggie (Cate Blanchett) ezen az elhagyatatott, vad vidéken él párjával és neveli két lányát. Maggie-t gyógyítóként ismerik a környéken, aki segít a helybéliek gondjain, fájdalmain. Egy nap egy idegen tér be a farmjukra, aki nem más mint Maggie rég nem látott apja (Tommy Lee Jones), aki már nagyon rég magára hagyta feleségét és gyermekeit, így Maggie nem fogadja őt kitörő örömmel.
Egy nap Maggie párja és két lánya a szomszéd farmra indul, hogy segítsenek összeterelni a birkákat, megbeszélik, hogy sötétedésre hazaérnek, ám Maggie hiába várja őket. Amikor a nyomukba ered, szörnyű dolgok nyomára bukkan, a párját brutálisan meggyikolták, a lányát pedig elrabolták. A katonaság nem jó irányba kezdi a keresést, Maggie fél, hogy örökre elveszítheti a lányát is, csak ahhoz az emberhez  fordulhat segítségért, akit ha tehetné, örökre elfelejtene...az apjához.

Nagyon jó, izgalmas film volt ez, fantasztikusan jó színészekkel. A film főszereplője Maggie, egy rendkívül erős, bátor, határozott nő volt, aki mindent megtett azért, hogy visszaszerezze a lányát. Végre egy tiszteletre méltó, erős női főhős. Cate Blanchett pedig tökéletesen alakította ezt a szerepet, csakúgy mint az apját alakító Tommy Lee Jones, aki szintén tökéletes volt az indiánosdit játszó kalandor szerepére. Az indiános, misztikus, rejtélyes szál pedig szintén nagyon tetszett. Mindenképpen meg kell még említenem a gyönyörű tájat, a történet helyszínét, régi western- és indiános filmeket juttatott eszembe. Az emberek, így Maggie és családja is keményen dolgoztak a farmjukon a megélhetésért, de valószínűleg nem cserélték volna el semmivel. 
Remek film egy jó kis családi filmnézéshez.

Zsófi

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése