2015. július 16., csütörtök

R.Goscinny-A.Uderzo: Asterix képregények

Asterix, a gall
Asterix és Kleopátra
Asterix a helvéteknél


Ismét három képregény, amit azért (is) olvastam el, mint már a Lucky Luke bejegyzésnél is írtam, mert rájöttem, hogy remek kikapcsolódás két komolyabb /rendes :)/ könyv között. A fiúk jókat nevetgéltek rajta olvasás közben, én pedig emlékeztem arra, hogy milyen jó volt velük együtt nevetgélni, amikor elolvasás után megbeszéltük a poénokat. Az Asterix képregények is tele vannak jobbnál jobb poénokkal, Asterix és Obelix ügyefogyottsága igazán szórakoztató. 

Az Asterix, a gall a kezdő történet, amikor megismerjük a szereplőket, persze egy kalandba ágyazva, bár a nevek között vannak eltérések a filmhez képest.

Az Asterix és Kleopátra részben egy palota építése körül folynak a bonyodalmak és ármánykodások, említésre méltó és sokat emlegetett Kleopátra fitos orra.:)

Az Asterix a Helvéteknél című történet pedig a római kormányzók visszaéléseit és dorbézolását mutatják be, ahol természetesen hőseink ismét a jó oldalon állnak és segítenek egy megmérgezett római ellenőrnek, sok kalanddal és humorral átszőve.


Bea

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése