2015. július 6., hétfő

Stephen King: Blaze

"Kedves Állandó Olvasó!
Ez itt egy fiók aljából előszedett regény, világos? Ezt addig szeretném tisztázni veled, amíg a kezedben a számla, és még mielőtt mártás vagy fagylalt csöppenne rá, amitől nem cserélheted vissza. Ezt azért mondom, mert feltételezésem szerint te is olyan vagy, mint én, vagyis ritkán ülsz le enni - még nassolni is - úgy, hogy ne legyen könyv a kezed ügyében."

Hát ezen nagyon jót mosolyogtam, már csak azért is, mert a könyvtárból hoztam ki a könyvet, és bizony az első pár oldalon találtam is valószínűleg könyv feletti táplálkozásból eredő foltokat. :) De egyébként az egész előszó nagyon közvetlen, és megmosolyogtató volt. 
Épp az öcsém olvassa most az Éhezők viadalát, és a könyvbe belepillantva (egyébként én is el szeretném olvasni), megláttam Stephen King ajánlását miszerint nagyon tetszett neki a könyv. Én erre megjegyeztem, hogy remélem Stephen King tényleg el is olvassa azokat a könyveket amikről nyilatkozik, mert ha nem, nagyot csalódnék benne. :)


Na de térjünk vissza a Blaze-re. :) 
A regény főszereplője ifj. Clayton Blaisdell, akit az apja kisfiúként részegen súlyosan bántalmazott, ami folyamán szerzett sérülését Blazenek egész életében cipelnie kell.
Blaze egy nagydarab, bivalyerős fickó, ugyanakkor a légynek se tudna ártani. Mentora évek óta George, a kisstílű bűnöző, az ő utasításait hajtja végre közös balhéikban. Ám George már nincs Blaze mellett, így magában kell kidolgozni, és végrehajtania, azt amit még Georggal közösen akartak véghezvinni.
A történet során megismerhetjük Blaze hányatott ifjúságának éveit, megtudhatjuk azt, hogy jutott el az életének ahhoz a pontjához, ahol most van. 

Tetszett a könyv, szép volt, hogy Stephen King ilyen formában tiszteleg egyik kedvenc regénye, az Egerek és emberek előtt.
Nagyon sajnáltam Blazet a hányatott sorsa miatt, emiatt könnyebben meg tudtam érteni a tetteit is. A regény végig izgalmas, letehetetlen volt. Ajánlom minden (és leendő) Stephen King rajongónak. 

9/10

Zsófi

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése