2017. november 1., szerda

Könyvek és filmek inspirálta halloweeni jelmezek

Az utóbbi napokban, mit napokban, hetekben, elég sok helyről zúdult a nyakamba ez a halloween dolog, jelmezek, s mindenféle egyebek formájában, ezért én magam nem is akartam semmi ilyen ihletésű dolgot itt a blogon. De aztán találtam egy olyan szuper, könyves jelmezt, ami egy bejegyzésért kiáltott. :)
Tehát most összegyűjtöttem nektek pár nagyon ötletes és szuper, könyvek és filmek inspirálta jelmezt:

Na, ez a bizonyos, fantasztikus Eleanor és Park jelmez volt az, ami miatt ez az egész bejegyzés megszületett. Gondolom a vörös hajú lány gyönyörű hajzuhataga adott volt ehhez a jelmezhez, a többi kiegészítő pedig túl nagy kreativitást éppen nem igényelt. De ez akkor is eszméletlen! :)


Egy viszonylag könnyen elkészíthető Alice jelmez kislányoknak és nagylányoknak is. Alice ilyen formában történő megjelenítése szerintem egy igen kreatív megoldás.


A másik kedvenc jelmezem ez a csodálatos Száll a kakukk fészkére alkotás. Ratched nővér és McMurphy, ez mennyire jó már! :)


Egy cuki Matilda, és egy szintén cuki Barátságos Óriás.


Hát igen, a Ragyogás is rendkívül hátborzongató jelmez inspirációul szolgálhat.


Figyelem Ropi rajongók, ezt a jelmezötletet jó lesz megjegyezni, ugyanis nálunk a farsang még csak ezután következik. :)


Egy páros jelmez, A nagy Gatsby főszereplőivel.


Egy roppnat egyszerűen elkészíthető, de ötletes Csodácska jelmez, a könyv pedig nyugodtan lehetne akár kötelező olvasmány is az általános iskolásoknak.


Ha kedvünk tartja Edgar Allan Poe-nak is beöltözhetünk, csak egy hollóra és egy fekete kabátra van szükségünk hozzá. :)


De akár magának egy könyvnek is beöltözhetünk, persze ehhez egy ikonikus borító is szükségeltetik.


Dorian Gray és az arcképe, hát ez a jelmez is elég menő! :)

És most pedig jöjjön pár szuper Harry Potter inspirálta jelmez:


Ez a Dolores Umbridge maskara azért is nagyszerű, mert ha leteszük a varázspálcát és a teáscsészét már egyből Jackie Kennedyvé is váltunk. :)

A jelmezkeresgélés közben még találtam pár eszméletlen filmes álruhát is, úgyhogy most ezekkel zárnám a bejegyzésemet:


Ez  a Gru inspirálta családi jelmez egyveleg nagyon aranyos. A kivitelezése viszont nem minden esetben egyszerű ugyanis három cuki kislányra is szükség van hozzá... :)


Némafilm-sztár maskara, ez is ötletes! :)
Ez az E.T. páros jelmez is nagyon nagy! :)
Apa-fia Vissza a jövőbe maskara


Mindig is szerettem volna egy olyan tanárt (meg hozzá egy varázslatos iskolabuszt is), mint Miss Mitsy, ha szőke göndör hajatok van, s szereztek egy hasonló ruhát, akkor viszont ti magatok lehettek Miss Mitsy.


Jenny és Forrest, a legeslegjobb páros jelmez. :)


Grand Budapest Hotel rajongók figyelmébe ajánlanám ezt a jelmezt. :)

A Vizes Banditák, szintén egy szuper páros jelmez, ha van hozzá még egy szőke, komisz tekintetű kisfiúnk is, akkor pedig szuper családi jelmez lesz belőle. :)

És íme egy kakkuktojás, amit nem tudtam kihagyni. Ha nem akarunk se könyves, se filmes jelmezt, akkor még mindig lehetünk festmények... :)

Zsófi

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése