2017. november 2., csütörtök

Milly Johnson: Teaház a sarkon

Alapvetően szeretem Milly Johnson könyveit, olvastam már tőle nagyon jót és kevésbé jót is, de ez a könyve kétségbevonhatatlanul helyet kap a kedvenc könyveim között. Annyira nagyon szerettem a könyvbeli világot, a szereplőket, a teaházat, hogy bátran ajánlom mindenkinek, nekem felejthetetlen élmény volt.

Mert milyen is lehetne az a történet, amelynek központi helyszíne a Sarki teaház, melyben nem csak finom teákat lehet inni és még finomabb süteményeket enni, hanem könyvekkel kapcsolatos csodálatosan szépséges tárgyakat lehet vásárolni.


Melyik könyvmolynak nem dobogna gyorsabban a szíve, ha az eladó kötényét könyvborítók díszítik, a vörös macskáját Mr. Bingley-nek nevezi és régi írógépbillentyűkből készült mandzsettagombokat találna a bolt üvegvitrinében, ahol a tüsihajú, bájos tulajdonosnő, a mindig mosolygós Leni Merryman az ellenállhatatlan ajándéktárgyakat tartja.

Vannak itt apró könyveket formázó ezüstmedálok, Edgar Allan Po formájú nyakkendőtű, híres könyvek borítói felhasználásával készült gyönyörű táskák, csodálatos írószerek, levélpapírok, naplók, noteszek, esernyők könyvborító mintázattal, könyvespolcot idéző függöny és más felsorolhatatlan gyönyörűség. Nekem mániákus napló- és írószergyűjtögető könyvmolynak mennyország volt már csak olvasni is a Leni Teaházában található szépségekről.

És arról még nem is beszéltem, hogy ahol Twist Olivér epres-tejszínhabos és Szép remények ibolyás-keserűcsokis tortát lehet kapni, de Watson fehér csokoládés és Holmes rumos-trüffeles tortája is megtalálható, onnan engem hét lóval sem lehetne kivontatni.

Szereplőink is felfedezték maguknak a Sarki Teaházat, és hamarosan egy baráti társaság alakult ki, akik természetesen olvasni is szerettek és sokszor beszélgettek az olvasmányaikról.

Imádtam a teaházat és imádtam ezeket az embereket. Leni boldogan és kedvesen vezeti a Teaházat, a lányától rendszeresen kap képeslapokat annak külföldi útjairól, látszólag minden rendben van vele.

Carlát éppen egy temetésen ismerhetjük meg, ami nem a megszokott módon alakul és ennek köszönhetően a lány élete teljesen megváltozik. 

Will Linton éppen csődbe ment, mindent elveszített, a cégét, a házát, az autóját, és még a feleségét is. 

Shaun McCarthy a sikeres építési vállalkozó furcsa, magába zárkózó ember, nem függ senkitől, nincs is senkije, nem is hiányzik neki semmi és senki. Vagy mégis?

Mollynak el kell viselnie kellemetlen menye rendszeres látogatásait, és végighallgatnia, amint az Ősz Udvarház előnyeit ecseteli, ahol szerinte Mollynak igen jó dolga lenne. 

Harvey és Pavitar két teljesen különböző férfi, és Ryan egy fiatal fiú, mindannyian fontos szereplői voltak ennek a történetnek, amely nekem hatalmas meglepetést okozott.

Minden szereplő életében akadtak nehézségek és megoldandó problémák, de a Sarki Teaháznak köszönhetően barátságok köttettek, és kialakult egy kedves kis csapat, akik számíthattak egymásra, jóban-rosszban. 

Nagyon szép történet, kedves, bájos, szeretetre méltó, és bár könnyed és szórakoztató, engem sikerült megríkatnia is. 


Könyvmolyoknak mindenképpen ajánlott olvasmány, de nyugodtan nyomjuk családtagjaink, barátaink kezébe is, mert szerintem ebben a könyvben senki nem fog csalódni.

10/10

Bea

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése