2016. december 16., péntek

A fa alá...#4


Ismét jelentkezünk ajánlónkkal, amelyben felsoroljuk, hogy nálunk milyen könyvek  kerülnek a karácsonyfa alá, és milyen jó olvasmányélmények állnak még előttünk.  Talán még ti sem döntöttetek mindenki ajándékáról, így akár találhattok egy-két ötletet is ebben a válogatásban.
Molnár T. Eszter: Most már igazán (Egy majdnem normális család 2.)
A Stand-Up! folytatása, már alig várom, hogy olvashassam. A Stand Upról írt értékelésemért KATT IDE. Nagyon szerettem az első részt, nagyszerű könyv volt. Humoros, bájos, mozgalmas. Kíváncsian várom, hogyan alakul  tovább Bakos Virág és családjának élete.


Rachel Cohn - David Levithan: Dash és Lily 12 napja
Nemrég olvastam a Dash és Lily Kihívások könyvét, amelyben megismerhettem két címszereplőnket, és igazán kellemes érzésekkel fejeztem be a könyvet. Meglepő, hogy bár fiatalokról szól, nagyon olvasmányos, mindenféle nyavalygásoktól mentes, szeretetteli, elbűvölő könyv volt. Az értékelésért KATT IDE. A Dash és Lily 12 napját éppen most olvasom, remélem még tudok értékelést írni karácsony előtt róla, de már most tudom ajánlani, nagyon jó választás.


Kathleen Tessaro: Ritka kincsek
Az írónő első könyvét még nem olvastam, de ebben a könyvében minden adott egy remek olvasnivalóhoz. 30-as évek, Boston, régiségek, rejtélyek, titkok, megepetések. Nagyon jó történetnek ígérkezik.


Sarah Lotz: A negyedik nap
Zsófi már nagyon várta ezt a könyvet,és én is egyre kíváncsibb vagyok rá, igaz, nekem még az első részt A Hármakat is el kell olvasnom. Az első részről bejegyzés is készült, KATT IDE, ha olvasni szeretnéd.  Míg az első rész repülőszerencsétlenségekkel foglalkozott, ebben a részben egy óceánjáró, járvány és egyéb hasonlóan izgalmas és rejtélyes dolgok várnak ránk.


Emily Brightwell: Mrs Jeffreis és a halott orvos
"Ha Miss Marple házvezetőnő lenne, úgy hívnák: Mrs Jeffries." Ezzel a mondattal kezdődik ennek a könyvnek a fülszövege, és egy olyan Miss Marple-rajongónak, mint Zsófi, ez a mondat igazi mézesmadzag. Engem is nagyon érdekel, de azért remélem meg tudunk egyezni, hogy ki olvassa el először. :)


Majoros Nóra: Bolygóvadászok
Mindig különösen örülök, amikor egy ígéretes ifjúsági könyv kerül a kezembe és már az első pár oldal után tudom azt, hogy Titusznak is nagyon fog tetszeni. Ezzel a reménnyel nézek a Bolygóvadászok elébe is, annál is inkább, mert már Titusz is kinézte magának, és annak ellenére felvette az olvasási várólistájára, hogy az ufókkal és egyéb földönkívüli dolgokkal nincs kibékülve. (kacsintós szmájli)


Amy Stewart: Lány pisztollyal
A történet főhőse Constance Kopp és két nővére. A magára maradt nővérek életét nehezíti, hogy 1914-ben kitör a háború, ám a nehézségek ellenére egy balesetet követően a lány kiálla a maga és testvérei igazáért. Sok viszontagságon és megpróbáltatáson mennek keresztül, majd győz az igazság. Constance az Egyesült Államok első női serifhelyettese lesz. Érdekes könyvnek tűnik, hamarosan olvassuk. 


Kathryn Taylor: A döntés (Daringham trilógia 2.)
Ebben az esetben olvastam az első részt, és egyből tudtam, hogy a többit is szeretném majd. Megnyert magának a történet egyszerűsége, a szereplők egyénisége, a kutya- és más állatszereplők, egyértelmű volt, hogy olvasom majd a folytatásokat is. A könyv külsőleg is gyönyörű, hölgyeknek remek ajándék, akár mindkét kötet egyszerre. A sorozat harmadik része márciusra várható.

+1 ajánlat:
Holden Rose könyveit szeretném még ajánlani mindenképpen. 
Az ellopott karácsony című könyvről 1-2 napon belül lesz bejegyzés is, A fáraó jogara még olvasás előtt áll. Csak nekem, mert Titusz rögtön megérkezés után magához ragadta a könyveket és nagyon gyorsan elolvasta. Meg is jegyezte, hogy meg kellene mondani az írójának, hogy ebből filmet kellene készíteni, mert az is nagyon jó lenne. :D :D 

Így hát akkor én itt most megmondom: Kedves Holden Rose! Köszönjük ezeket a remek könyveket és kérjük, startolj rá a dologra, hogy rajongóid mihamarabb filmen is láthassák e remek és izgalmas kalandokat. :)
A Howard Mathew sorozat előző könyveiről ITT és ITT olvashatsz. Több kötet egyszerre, most akciósan rendelhető a Főnix Könyvműhely oldalán.

Ma ennyi fért a fa alá, remélem ismét sikerült felhívnunk figyelmeteket néhány könyvre.

Ma a Tilos az Á, a Kulinária, a Kolibri, a Főnix Könyvműhely és a Kossuth Kiadó könyvei közül válogattunk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése