2016. augusztus 29., hétfő

Johanna Basford: Titkos kert és Bűvös erdő

Képeslapgyűjtemény a Titkos kert és a Bűvös erdő csodás rajzaival, 20 kivehető képeslappal.

Johanna Basford kreatív és meditatív színezőkönyveivel mesés világokat teremtett. Hatására számos országban több millióan fedezhetik fel az alkotás és az időtöltés ezen új módját. 
A képeslapgyűjtemény segítségével saját egyedi képeslapokkal lepheted meg szeretteidet és barátaidat.

Nekem már meg is vannak a jelöltjeim, mely családtagjaimat fogom meglepni egy-egy képeslappal. Ez esetben színezetlen lapot fogok küldeni, mert tudom, hogy szeretnek színezni, ezekkel a részletgazdag képeslapokkal pedig napokig elbíbelődhetnek. 

Gyönyörű, varázslatos színeznivalók vannak mindkét könyvecskében, könyvenként 20 darab. Elsősorban azért figyeltem fel rájuk, mert képeslapokként is funkcionálnak.

Nem olyan régen regisztráltam a postcrossing.com nemzetközi képeslapküldő oldalra, ahol a világ minden tájáról csodaszép és különleges képeslapokat kaptam, bár én még nagyon az elején tartok és még csak pár lapról tudok beszámolni, de érkezett képeslapom Japánból, Szingapúrból, Németországból, Angliából, Oroszországból, Csehországból és Finnországból

Cserébe kapok címeket, ahová én küldöm a lapokat. Ezért igyekszem én is a legváltozatosabb képeslapokat összegyűjteni, hogy amikor megkapom az új címet, és megnézem a címzett profilját, ahol felsorolja a kedvenc témáit, akkor ennek alapján tudjak miből választani. Nemrégiben láttam például valaki oldalán, hogy imádja a színezés minden formáját. Ha majd valamikor kapok egy ilyen címet én is, már meg is vannak a nagyszerű képeslapjaim hozzá. Persze azt nagyon nehéz lesz eldönteni, hogy melyiket küldjem el, mert igazság szerint nehezen válok meg tőlük.

Thaiföldre, Ausztriába, az Egyesült Államokba, Oroszországba, Németországba, Angliába küldtem már képeslapot, amelyek célba is értek, most pedig ismét úton van 6 lapom, Belorussziába, Szingapúrba, Belgiumba, Kanadába, Németországba és Oroszországba. Nagyon jó érzés kapni is a lapokat, de kiválasztani a küldendő lapokat is, hogy a címzettnek örömet szerezzek vele. Én például feltüntettem, hogy imádom a Beatlest és a 60-as éveket, és már két gyönyörű Beatles-lapot is kaptam, valamint egy hippibuszt. 

Képek a Bűvös erdőből

Szóval bármennyire is nehezen válok meg a színezős lapoktól, ha valaki ilyenre vágyik, boldogan választok majd neki belőle. :)

Egyet azért kiszíneztem magamnak, keretbe tettem, már csak a végleges helyét kell megtalálnom a falon, és ugyanerre a célra kinéztem a következőt is. :)

Képek a Titkos kert képeslapkönyvből

Vannak olyan oldalak, amelyek különösen nagy odafigyelést igényelnek, mert nagyon aprók a színeznivalók, 0.4-es Stabilo tűfilccel színeztem, és bizony kisebbet is el tudtam volna hozzá képzelni, de nem hiszem, hogy van olyan. 
Mindenesetre kipróbáltam színesceruzával is, azzal is könnyű és jó élmény volt színezni. Lazításnak, kikapcsolódásnak a nap végén is remek elfoglaltság, és ha valamiért nyugtalan vagy, egy kis színezés után garantáltan megnyugszol. 
Azon kívül, hogy képeslapok, nagyon praktikus hordozható színező is, simán befér egy kicsi táskába is, mondjuk egy hatszínű filccel társítva, és bárhol előkaphatjuk, ahol várakoznunk kell, és valamivel el akarjuk ütni az időt. Olvass és színezz! :)




Köszönöm a képeslapkönyveket a Manó Könyvek Kiadónak!

Bea

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése