2020. június 9., kedd

Mike Barfield: Bajkeverők kézikönyve


Ehhez a könyvhöz szükséges kellő mennyiségű humorérzék (sok), zsiványság, huncutság, gyerek (aki végrehajtja ezeket a huncutságokat) vagy nosztalgiázó felnőtt, aki szívesen visszarepül gyerekkorába és néhány trükköt szívesen kipróbál a könyvből. 

Csak hogy a legegyszerűbbektől kezdjük, ki ne hajtogatott volna már papírrepülőt, kinek ne zenéltek volna a szülei vagy nagyszülei egy fésű és egy vékony papír segítségével, vagy a kígyózó ujjak trükköt kinek ne mutatták volna a felnőttek gyerekkorában.





És itt most az én és a hozzám közeli korosztályról beszélek. :D Lehet, hogy a sokkal fiatalabbaknak újak lesznek ezek a trükkök. Például anyukám mindig azzal bűvölte el Zsófit néhány éves korában, hogy rózsasziromból "körömlakkot" készített neki, ami egy remek trükk volt, egy ízig-vérig három-négy éves nőszemélynek, aki akkoriban megbűvölve nézte nagymamámja körömfestését.

De ettől azért bosszantóbb trükköket is találhatunk ebben a könyvben, de olyan is van, ami igazán érdekes és hihetetlen. 

Bosszantó és vicces lehet különböző mű ételmaradékokat, kiömlött italokat gyártani és a lakás különböző helyein elhelyezni, ruhadarabokon elhelyezni. Kiömlött tej és tinta, műtakony, vércseppek, műpókhálók elkészítésére találunk ötleteket. Mű kutyakakival megviccelhetjük kutyás ismerőseinket, vagy pukihangokat utánozva megtréfálhatjuk társaságunk tagjait.



De találunk itt véres kötést, luficsúzlit, vízibombát papírból, bumerángot kartonból, frizbit jégkrémpálcikából, nyári hógolyót wc papírból, írhatunk láthatatlan tintával, hajtogathatunk profi papírrepülőt. 

És vannak hangokat kiadó ötletek, készíthetünk didgeridoo-t, papírsípot, pálcikaharmonikát, papírkereplőt, csetteghetünk kanalakkal, klarinétozhatunk szívószállal, fuvolázhatunk palackkal.

Találunk olyan trükköket is, amelyekhez semmiféle kellék nem szükséges, csak mi magunk, ilyen az uhu-lele, amihez a két kezünkre és a szánkra van szükség csupán, a kígyózó ujjak, a kínos kézfogás, a törj tojást a fején, a törött orr vagy a húzd meg az ujjam trükk. (Haha, az egyik közeli családtagom a mai napig előveszi ezt a trükköt, ha találkozunk, szerintem minimum 25 éve "élvezzük" ezt a vicceskedést, igaz, manapság már csak évente egy-kétszer találkozunk. Hahó, ha magadra ismersz, bátran megírhatod, hogy olvastad. :D)

Kipróbáltuk a könyves kihívást. És valóban lehetetlen széthúzni a könyvet,
ha az utasítások szerint rakod össze. 


Vannak számolós trükkök, amiken már gyerekkoromban elámultam, de most is el kellett gondolkodnom, hogy is van ez. :D Kártyás, pénzérmés trükköket is tanulhatunk, és vannak olyan érdekes kihívások, amiket nem is gondolnánk, hogy tényleg nem lehet megcsinálni. Mi is kipróbáltunk többet is, köztük a könyves kihívást is. 

Jó móka és szórakozás ez a könyv, és több fronton is bevethetjük. Vidám, közös, nevetős időtöltés a gyerekeinkkel, mert vannak benne kisebb és nagyobb gyerekeket szórakoztató feladatok, trükkök és szuper lehetőség egy bulin is elővenni és akár felnőtt barátainkkal kipróbálni néhány kihívást, feladni nekik pár megfejtendő feladatot. Vicces ajándéknak is remek választás.

Bea

A könyvet IDE KATTINTVA megvásárolhatjátok.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése