2018. április 3., kedd

Leonie Morgan: Horgolt takarók

40 csodálatos minta lépésről lépésre

Nagyon szívesen mutatnék most egy gyönyörű takarót, amelyet a könyv alapján horgoltam, ám úgy gondolom, hogy ez még egy horgolásban gyakorlottabb személynek sem megy ilyen gyorsan, nemhogy nekem. De ígérem, hogy meg fogom mutatni, amint hozzákezdek, és természetesen a végeredményt is. 

Imádom amúgy a takarókat, mint Gombóc Artúr a csokikat, (nos, azokat is imádom), most következik az a rész, hogy a lyukas takarókat, a kerek takarókat, a keserű takarókat, az édes takarókat.

De tényleg! Zsófival már kötöttünk két hatalmas színes, csíkos takarót a maradék fonalainkból, és a boltokban is nagyon nehéz ellenállnunk egy-egy színes, vagy éppen szelíd külsejű meleg, puha, hívogató takarónak.

No nem is mindig szoktam, így van már egy pár takarónk itthon, de  még mindig rengeteg fonalam van, amit egy nagyszerű turkálóból szereztem kilószámra, így biztosan tudom, hogy ebből a könyvből fogok horgolni egy takarót.


Mint minden rendes horgolós könyvben, ebben is megtaláljuk az alapokat, a technikai alapismereteket, a kezdőcsomótól kezdve, a kezdő láncszemsoron át a sormagasítás mikéntjéig. Felfrissíthetjük, vagy kezdőként akár megtanulhatjuk a különböző pálcák horgolását, mind az alappálcákat, mind a speciális pálcatípusokat is. 


A leírások és mintarajzok értelmezésére is kapunk egy kis alapokítást, és már indulhat is a kreatív munka. A könyv 40 gyönyörű, színes modell leírását tartalmazza, ebből 20 takaró sorokból, 20 pedig négyzetekből szerkesztett. Nagyon tetszik, hogy kezdő szinttől a profiig tartalmaz mintákat és leírásokat.

Tejszínes eper, pezsdítő menta, tavirózsalevelek, főnixmadár, nagyimintás pléd, tarka-barka bogyós minta, virágoskert, tavacska, tulipános minta. Már ezek a gyönyörű elnevezések is a tavaszt és a nyarat idézik, nem nehéz elképzelni, amint a csodaszép, színes horgolt takarónkkal kiülünk a kertbe, egy jóféle könyvvel, kávéval vagy teával és élvezzük a takarónk melegét tavasszal, vagy szépségét  nyáron, amikor leterítjük a puha fűre és napozunk vagy olvasunk.


Pár mintát már ki is néztem magamnak, majd véglegesen a minták alapos áttanulmányozása és az éppen akkori kedvem szerint döntök, a munka elkezdésekor meglévő hangulatom fogja meghatározni, hogy az egyszerűbb Adásszünetet választom vagy belevágok egy összetettebb mintába, mint például a Cikcakkos takaró.


A takaróminták után szépséges szegélyminták leírását találjuk, amelyekkel feltehetjük a koronát a takarónkra.

A horgolás rajongóinak mindenképpen ajánlom ezt a könyvet, és remek ajándékötlet nagymamáknak, dédiknek és horgolni szerető néniknek. :D 

10/10

Bea

A könyvet megrendelhetitek a Cser Kiadó oldalán.

2 megjegyzés:

  1. Kedvem támadt egy takaró horgolásához. Legalább elfogynak a maradék fonalaim.

    VálaszTörlés