2018. április 5., csütörtök

Dr. David J. Lieberman: Vegyél rá bárkit bármire

Pszichológiai titkok, amiknek segítségével bármilyen helyzetet uralhatsz!

Ugye, hogy milyen jó címe van ennek a könyvnek? Ki ne szeretné, ha minden a tervei és elképzelései szerint alakulna, ha a főnökét könnyedén rávenné arra, hogy fizetésemelést adjon, a kollegáját arra, hogy néha segítsen be a munkájába, a gyermekét arra, hogy pakoljon el maga után, a férjét netán arra, hogy ne hagyja szerteszét a lehúzott zoknijait. 

Alapvető emberi tulajdonság, hogy szeretnénk, ha mi nyernénk el az állásinterjún az állást, hogy vonzónak tartsanak bennünket barátaink és ismerőseink, hogy kedvesnek tartsanak az emberek, és hogy megbízzanak bennünk.


Ha azt gondoljátok, mint én gondoltam, hogy ebből a könyvből megtanuljuk a titkot, akkor tévedtek. Mert tulajdonképpen a könyvben lévő ismereteket és praktikákat, viselkedésformákat már mind ismerjük és alkalmazzuk is a való életben. Csak éppen nem vagyunk tisztában vele, hogy azt csináljuk. Vagy nagyon is tisztában vagyunk vele.

Azt hiszem, hogy az a titok, hogy nincs titok. Van viszont nagy segítség, mert a könyv segít összeszedni a gondolatainkat, rávilágítani dolgokra, amelyeket esetleg elfelejtettünk, vagy elfelejthetünk egy adott helyzetben, megbízható útikalauzként használható az élet különböző szakaszaiban.

Összefoglalja, hogyan lehetünk szerethető emberek, mit tegyünk és mit ne, ha azt szeretnénk, hogy nagyszerű, megbízható embereknek tartsanak bennünket. Elmondja, hogyan ismerhetjük fel az igazi barátokat, ez megjegyzem, néha nagyon nem könnyű dolog, mert az ember szereti azt hinni, hogy a barátai mind igaziak, de gyakran kiderül, hogy sajnos nem így van. Segít felismerni a blöfföt és kicsit jobban átlátni az embereken. 

Kíváncsi vagy, hogyan tudod egy makacs ember véleményét megváltoztatni? Szeretnéd megtudni, hogyan vehetsz rá bárkit arra, hogy szívességet tegyen neked? Hogyan nyerhetsz egy versenyben? Hogyan könnyítheted meg az életedet, hogyan lehetsz úrrá a legbosszantóbb, legelkeserítőbb helyzeteken? Valószínűleg, ha nagyon mélyen és komolyan elgondolkozol, akkor tudod a választ, mert már mindez megtörtént veled. De ha szeretnéd ezeket "tudatosan" tudni és bármikor előhalászni az eszköztáradból, akkor ez a könyv remek segítség ehhez. 

Ha szeretnél profibb és céltudatosabb lenni, akkor Dr. Lieberman könyve jó barátod lesz, segítségedre lesz abban, hogyan szerezz vissza egy kölcsönt, sértődés nélkül, hogyan tudsz nemet mondani, anélkül, hogy bűntudatod lenne, hogyan vess véget egy rólad szóló pletykának, hogyan állítsd le az irigykedőket, hogyan legyél egyenes, őszinte és sikeres ember.


A könyv lapjai a lélek és gondolatok világába vezetnek el, segítenek összeszedni a gondolataidat és új útmutatókkal láthatnak el arra vonatkozóan, hogy hatásos fegyverekkel, eszközkészlettel és praktikákkal vághass bele a mindennapjaidba, amelyek ezáltal hamarosan könnyebbek, érdekesebbek és önbizalommal teltek lesznek. 

9/10

Bea

A könyvet megrendelhetitek az Édesvíz Kiadó oldaláról.

Kedvenc idézetek:

"A hála érzése arra kötelez, hogy ne tekintsük magától értetődőnek ezeket a dolgokat."


"Érzelmeink izmainkon is múlnak. 
Elgondolkoztál már azon, miért érzed magad jobban egy jó nyújtózkodás után? 
A fizikai feszültség feloldása a lélektanitól is megszabadít."


"A jó barátot érdekli, hogy megy a sorod."

"Harry Houdini, a nagy szabadulóművész egyszerű magyarázatát adta, 
hogyan tudott olyan könnyen bárhonnan kiszabadulni. 
"A széfeket azért készítik, hogy senki ne juthasson be, 
nem azért, hogy ne juthasson ki." 

"Mindig legyen B terved! 
Amennyiben nem válik be a taktikád, gondoskodj róla, 
hogy könnyen átválthass egy másikra."


"Az idő nagyhatású lélektani fegyver, 
amely mindent megfelelő perspektívába helyez."

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése