2018. január 9., kedd

Guillaume Musso: Holnap

Említettem már többször is, hogy Musso a kedvenc szerzőim közé tartozik. Az egyszerű stílusa, az izgalmas történetvezetése és a fő, vagy kedvenc témájaként alkalmazott időutazásos dolgok miatt. Illetve nem annyira időutazás az, ami jelen van a történeteiben, hanem valamiféle játék az idővel.

Ezek az időmanipulációk annyira könnyen elképzelhetőek és olyan gondolatokat hoznak felszínre bennem, hogy már-már azt szeretném, ha tényleg ilyen egyszerűek lennének és egyszer véletlenül akár velem is megtörténjenek.

Aztán meg elgondolkodom, hogy valóban jó lenne-e, ha belenyúlhatnék az időbe, ha megtennék valamit a múltban, ami miatt teljesen más lenne  a jelen. Az, hogy mennyit változtatna a jövőn talán nem is érdekes, mert azt úgysem tudjuk előre, de ha igazából belegondolok, akkor félelmetes egy dolog.

Talán ezért szeretem Musso regényeit, mert ilyen izgalmas, félelmetes, mégis általában jóleső dolgokról olvashatok, mert azt elmondhatom, hogy minden könyve valamiféle hepienddel zárul. 

Ennek a könyvnek az alapötlete nagyon érdekes, Matthew Shapiro egy balesetben elvesztette imádott feleségét, és egyedül neveli négyéves kislányát. Egyik napon egy garázsvásáron tulajdonosa lesz egy laptopnak, ami megváltoztatja az egész életét. 

A laptop előző tulajdonosa Emma Lovenstein és Matthew virtuálisan is megismerkednek egymással, sőt hamarosan randevút is megbeszélnek.

Eddig egy teljesen szokványos történet, de ami ezután következik! Tipikus Musso-fordulatok és meglepetések, rácsodálkozások, izgalom, jelen és múlt összekeveredik, rejtélyek, titkok és feszültség. Egészen a könyv végéig. 

Egy Musso könyv olvasásakor garantált, felhőtlen kikapcsolódást kapunk, miközben gondolkodhatunk azon, hogy is van akkor a dolgoknak és az eseményeknek a menete, mely események mit hozhatnak a jövőben, vagy éppen a múltra milyen hatással vannak. 


Nekem tökéletes kikapcsolódás volt ez a Musso könyv is, olyan egyszuszra elolvasós, mert nem hagy nyugodni a történet végkimenetele. Ami aztán még akár földhöz is vághat, úgy elámulsz. 

10/10

Bea

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése