2018. január 4., csütörtök

Katarina Bivald: Garantált hepiend

Ez a könyv úgy került a listámra, hogy egy kedves molytársam, aki éppen ezt olvasta, jó sok karcot rakott fel a molyon a Könyv a könyvben zónába (ebben a zónában az aktuális olvasmányainkban éppen felbukkanó könyvekről szoktunk megemlékezni, engem is mindig nagyon felvillanyoz, ha egy másik könyvvel találkozhatok a könyvemben).

Ezután lettem kíváncsi erre a könyvre, azzal  felkiáltással, hogy milyen könyv lehet az, amiben ilyen sok másik könyv bukkan fel? :)
Pedig korábban is találkoztam már ezzel a könyvvel, ám sem a fülszöveg, sem a könyves borító (komolyan, nem ismerek magamra!) nem keltette fel túlzottan a figyelmem.

De így utólag nagyon örülök, hogy végül csak egymásra találtunk. :)
A történetünk főszereplője, Sara egy hatalmas nagy könyvmoly, s szerintem nagyon sok tulajdonságában magunkra fogunk mi is ismerni, én legalábbis így voltam vele. :)

Az első fejezet címe: Könyvek kontra élet 1-0, már csupán egy fejezet címe képes volt arra, hogy hangosan felnevessek, mi fog itt még következni, gondoltam magamban? 

Sara levelezésbe bonyolódik egy amerikai, szintén hatalmas nagy könyvmoly hölggyel, s jó pár levél után, a zárkózott svéd lány egyszer csak egy iowai kisvárosban találja magát. 
A városka élete semmiképp sem mondható mozgalmasnak, így a lakók nagy izgalommal, sürgés-forgással fogadják az új jövevényt. 
A város lakóinak, s a lánynak az élete teljesen összefonódik, Sara nem sokáig tétlenkedik, s megnyitja Broken Wheel legelső könyvesboltját. A városban nemsokára mindenki olvasni fog, ha akar, ha nem.

Majdnem minden második oldalon találkozunk egy könyvvel, aranyos, olvasós, könyvmolyos megállapítással, érdekes könyves információkkal.
Egyszóval ez egy könyv az olvasás és a könyvek szeretetéről, aminek egyik legfontosabbb főszereplői maguk a könyvek.
Tehát, ha néha előfordult már veled, hogy az emberek, egyéb szocális elfoglaltságok helyett egy jó kis olvasásra tetted le a voksodat, akkor ez a könyv a te könyved! :)


Persze a sok könyves dolog mellett megvan a könyvnek a saját maga története is, néhol édesés aranyos, néhol pedig igen csak szomorú.
A történet utolsó részét én nem éreztem magamhoz olyan közel, mint az elejét, néhol egy kicsit úgy éreztem, hogy egyes történések nagyon kilógnak a sorból.

A végén megint csak ismételni tudom magamat, miszerint én a könyves, könyvmolyos vonatkozásai miatt szerettem a legjobban ezt a történetet.

8/10

Zsófi

2 megjegyzés: