2017. június 21., szerda

Tanya Shliazhko: Horgolt virágok lépésről lépésre

30 csodálatos minta kezdőknek

Igen, igen, jól látjátok! Ismét egy horgolós könyvre bukkantam. Nem is olyan régen egyik bejegyzésemben meghorgoltam Finnleyt, a kisrókát, ami remekül sikerült, én magam is nagyon elégedett voltam vele, annál is inkább, mivel ő volt az első ilyen jellegű munkám, azaz horgolt állatkám. IDE KATTINTVA megnézhetitek.

Ezúttal virágok horgolásával próbálkoztam meg. Arra a következtetésre juttottam, hogy a végeredmény minősége és szépsége nagymértékben függ a fonal minőségétől, amelyeket finomabb, vékonyabb fonallal horgoltam, azok sokkal szebbek, puhábbak, mutatósabbak lettek. 



A könyvben 35 gyönyörű horgolt virág leírását találhatjuk meg, tanúsítom, tényleg gyönyörűek. Megmutatom egy-két képen milyen virágokkal próbálkoztam, van, ami jobban sikerült, van ami kevésbé, és az is előfordul, hogy a végeredmény nem nagyon hasonlít a könyvben leírt virághoz, pedig azt gondoltam, hogy lépésről lépésre a leírás után haladok, ami amúgy teljesen érthető és világos. 

A virágok horgolása terén van még mit fejlődnöm, de éppen erre való ez a könyv. Mire végighorgolom majd az összes virágot, nem csak, hogy sokkal jobban fog menni a horgolás, hanem ráadásul rengeteg csodálatos, színpompás virágom lesz, amit felhasználhatok majd fotózáshoz, vagy éppen kitűzők készítésére, de egy horgolt virágos párnahuzat is szerepel a terveim között.
A könyv szerzője a kanadai Tanya Shliazhko irigylésre méltó módon építette be életébe, hétköznapjaiba a horgolást, szívesen horgol a barátaival való piknikezés alatt, filmnézés vagy hangoskönyv hallgatása közben. Sajnos ez még nekem nem megy, teljes figyelmet igényel a horgolás, számolgatok, bontogatok, de remélem egyszer majd nekem is virágszőnyeg nő a kezeim között filmnézés közben. :)

A könyv az alapoktól indít, a legáltalánosabb tudnivalókat lépésről lépésre ismerhetjük meg, így a kezdők és az újrakezdők is bátran kezükbe vehetik, mert a horgolás alapjai színes, jól követhető képekkel illusztráltak, a leírással és képpel együtt teljesen egyértelműek a lépések.
Miután tisztáztuk magunkban, hogy mi is az a láncszem, a csúszógyűrű és a kúszószem, megismerkedhetünk az egyráhajtásos és  a kétráhajtásos pálcákkal, majd azon vesszük észre magunkat, hogy köröket és sorokat horgolunk. Már csak a szaporítás és a fogyasztás fogalmát kell tisztáznunk magunkban és nyílhatnak is a virágok.
A könyv nagyon szép, olyan virágok horgolását tanulhatjuk meg, mint a krizantém, a krókusz, az ausztrál százszorszép, a nefelejcs, a rózsa, a dália, a búzavirág, a tarka szekfű és még hasonló szépségeket.

A könyv végén kész modellek leírása is található, én bele is szerettem egy gyönyörűséges horgolt, virágos táskába, de nyári fesztiválszezonra horgolhattok nefelejcskarkötőt és fejpántot, vagy éppen egy hippi stílusú virágstólát. Gyönyörűek!
A könyvet ajánlom kezdőknek és már nem teljesen kezdőknek, de szerintem a profik is találhatnak benne új mintákat. 

10/10

Bea



2 megjegyzés:

  1. Úgy tudom, hogy Lizamami keze alatt burjánzanak a horgolt virág szőnyegek. Szépen megkéred biztosan küld neked egy pár képet, fogást, specko öltést, miegymást. Úgyhogy, Lizamami, légyszíves!!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ez tényleg így van, de én meg ezt a könyvet adom neki kölcsön, mert ebből még ő is tud újat tanulni. :)

      Törlés