2016. május 27., péntek

Kenneth Oppel: Ébressz fel újra!

A tragikus események hatására Victor Frankenstein megesküszik, hogy örökre felhagy az alkímiával. Miközben a Sötétség Könyvtára a lángtengerben hamuvá ég, fogadalmat tesz, hogy soha többé nem foglalkozik az ördögi tudományokkal - azt is megígéri, hogy nem vet újra szemet bátyja jegyesére Elizabethre.
Ám túl nagy a kísértés. Amikor felfedezi az utat a szellemvilágba, nem tud tovább ellenállni. Victor és ikertestvére Konrad, valamint Elisabeth és barátjuk, Henry, hihetetlen új világban találnak egymásra, ahol az erő és a szenvedély uralkodik. Ám amint a halottak felélesztésének módját keresik, elragadja őket a sötét erők birodalma, ahonnan talán sohasem tudnak visszatérni.

Az első rész jobban tetszett, mint ez a második, de azért ez sem volt olyan rossz. 
A történetünk ott kezdődött, ahol az előző könyv befejeződött, így nem árt az első résszel kezdeni.
A mindenféle titkos ajtóval, helyiséggel, földalatti alagutakkal ellátott Frankenstein-kastély most is teljesen elvarázsolt, nagyon szívesen beköltöznék egy ilyen helyre.

Két főszereplőnk Victor és Elizabeth évődése egy icipicit már kezdett idegesíteni, öt percet se bírtak ki egymás mellett csipkelődések nélkül.
Az első rész egy igazi kalandregény volt, míg ebben kötetben inkább a misztikum került előtérbe. A szerzőnek sikerült nagyon borzongatós, sejtelmes hangulatot teremtenie a könyvében, s a történet vége is tartogatott még meglepetéseket.

Örülök, hogy találkoztam ezzel a jó kis ifjúsági sorozattal, és a Frankenstein családdal (no meg persze az elképesztő Frankenstein kastéllyal). 

8/10


Kapcsolódó bejegyzés:

Zsófi

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése