2015. október 25., vasárnap

Lana Millan: Átkozott Hannah Brown

Hannah Brown televíziós szerkesztő, aki - ha nagyon muszáj - műsorvezetőként is megállja a helyét. Makacs, akaratos, többnyire magával is elégedetlen, esendő nő. Időnként fenemód kritikus, a barátaival is kíméletlen, mégis jószívű, és gondoskodik azokról akiket szeret. A boldogság keresése nehéz feladat, főleg ha az ember a saját vágyaival sincs tisztában. Hannah botladozó, gyakran elbizonytalanodó, ám a céljait és a szerelmet kitartóan kereső, szerethető figura, aki gyakran bajba kerül, de kimászik belőle, hogy a gyökerei kutatásának kellős közepén egyszer csak magát és a társát is megtalálja. 

Ez a könyv egy valódi, hamisítatlan lányregény. Hannah Brown a televíziós szerkesztő életébe nyerhetünk bepillantást. Tetszett, hogy éppen csak annyira láthatunk bele a televíziózásba, ami feltétlenül szükséges, és ezt is Hannah esetlen, csetlő-botló szemszögéből láthatjuk. Kapunk viszont a hétköznapjaiból és rájöhetünk, hogy Hannah Brown olyan, mint bármelyikünk. Szeretne egy igazi férfit, szeretne szerelmes lenni, nem szeret korán kelni, néha hadilábon áll az édesanyjával, fura kalandokba keveredik, és igazán csípős megjegyzésekre is képes. Amikor azt hiszi, hogy nagyon boldog, akkor egyszer csak hatalmas hó lesz, és neki mennie kell....:) Aztán meg hiába várja azt a bizonyos telefont. Kinek nem volt még olyan randija, ami után türelmetlenül nézegette a telefonját percenként, hogy nem érkezett-e üzenet, vagy nem mulasztott-e el egy hívást? 
Nagy kedvenceim a barátnői voltak, és először teljesen igazat adtam Hannah-nak, hogy barátnőkből is megárt a sok, aztán meg már imádtam a megnyilvánulásaikat. Rengeteget nevetgéltem rajtuk, ez a barátnői hármas nagyon humorosan működött, az egymással folytatott párbeszédeik fergetegesek voltak. A könyv többi része sem nélkülözte a humort, Hannah is igazán vicces lány.

Család, szeretet, titkok, rejtélyek és némi misztikum. A humoron kívül ezek voltak a könyv fő összetevői. Szeretetre méltó szereplők, akik élete olyan zűrzavaros és rendezetlen, hogy akár a mienk is lehetne. Nem habos, de azért kapunk szerelmet, könnyed, de tele van mindenféle érzelmekkel. Nagyon könnyen tudtam azonosulni Hannah Brown-nal, mert ő nem egy szuperfőhős, csak egy átlagos, álmodozó, nagyon kedves lány volt. Ezenfelül még átkozott is! :)

A könyvet köszönöm az Athenaeum Kiadónak!

10/10

Bea

2 megjegyzés:

  1. Ez jól hangzik! :) Lehet, nekem is tetszene. :) Köszi az ajánlást.

    VálaszTörlés
  2. Ha egy laza, könnyed, vidám könyvet olvasnál, akkor ajanlom ezt. :)

    VálaszTörlés