2015. október 23., péntek

Egy Ropi és mi (könyvek és filmek)


Most olvastam el a Ropi naplója sorozat ötödik részét, és mivel úgy gondoltam, hogy csak erről az egy könyvről nem tudnék olyan sokat írni, az jutott eszembe, hogy írok az egész Ropi dologról, vagyis, hogy mi hogy találkoztunk össze Greg Heffleyvel és a naplójával.

Először Anya teljesen véletlenszerűen kihozta a könyvtárból a könyvből készült film első részét. Ami első megnézésre egy kicsit fura volt, ezért úgy döntöttünk, hogy elolvassuk a könyvet is.
És hát az első könyv olvasása közben szinte végig dőltünk a nevetéstől (bizony, bizony a vicces történetekben néha a mi családunkra is ráismertünk), mivel mi olvastuk el ketten Titivel, a többieknek egymás szavába vágva olvastuk fel hangosan kedvenc részeinket. 
Gyorsan el is olvastuk egymás után a könyvtárban meglévő összes részt.
A film második részébe, az első furcsasága miatt egy kicsit félve kezdtünk bele, de aztán rájöttünk, hogy ez sokkal jobban sikerült. Nekem személy szerint már fájt a hasam, annyit röhögtem rajta, és szerintem nem csak én voltam így ezzel... :)
A szereplők nagyon jól el lettek találva, Rowley egyszerűen valami fantasztikus, de Greg bátyja Rodrick se semmi, igazából minden egyes szereplő szuper! 
A film harmadik része a Kutya idők, hozta a második rész színvonalát, a nevetés faktor itt is nagyon magas volt.

Egyszóval Greg Heffley és a kalandjai (és a családja, barátai) valami elképesztőek, mindenkinek csak ajánlani tudom őket! 
Jeff Kinneynek pedig köszönöm, hogy megalkotta nekünk ezt a Ropit és naplóját, a világ egy vicesebb hely lett neki köszönhetően. :)

Zsófi

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése