2015. október 7., szerda

Isabel Wolff: A legjobb kép róla

Ella Graham portréfestő karrierje felívelőben van. Különös tehetséggel örökíti meg modelljei igazi énjét csodálatos, élethű képein, a magánéletében azonban semmi sem olyan egyértelmű, mint szeretné.
A legjobb kép róla című könyv, amely Ella modelljeinek történetét vegyíti a művésznő saját élményeivel - apjával folytatott küzdelmével és azzal a felismeréssel, hogy nem a megfelelő férfiba szeretett bele -, egyszerre felemelő és keserédes. Isabel Wolff,  a humor, a pátosz, a rejtély és a romantika sajátos keverékével olvasmányos mesét sző a művészi ihletről, a második esélyről és a megérzések fontosságáról.

Az írónő előző könyve a Mesés ruhák kalandjai nagyon tetszett, igazi minőségi, könnyed olvasmány volt, szerelemmel, egy kis bonyodalommal, és elképesztő ruhákkal. A vintage ruhák rajongóinak kötelezően ajánlott! :)
De most sajnos nem arról a könyvről kell írnom, azért sajnos, mert ez a Legjobb kép róla enyhén szólva borzalmas volt.
Igaz, hogy egész jól indult, beleshettünk a portéfestés kulisszatitkaiba, megtudhattuk, hogy egy kézmodellnek mennyire kell ügyelnie kacsóinak épségére, és éppen belecseppenni készültünk egy családi/szerelmi dráma közepébe, miközben Ella ügyfelei körében is nagyon érdekes embereket, élettörténeteket ismerhettünk meg.
Valahol a könyv közepe táján sajnos a történet átcsapott valamiféle tündérmesés-brazil szappanoperás eseményfolyamba, és minden szép, kiszámítható és sablonos lett....
Így egy könnyed olvasmány helyett, egy hajmeresztő, fejemet a falba verő kalandban lett részem. Mintha nem is ugyanaz írta volna ezt a regényt, mint a Mesés ruhák kalandjait.

5/10

Zsófi

7 megjegyzés:

  1. Értékelésed alapján nem tűnik egy izgalmas könyvnek, mégis elolvasásra késztet. Próbáljam meg elolvasni?

    VálaszTörlés
  2. Ugyanúgy jártam ezzel a könyvvel, mint te, azzal a különbséggel, hogy ezt képtelen voltam végig olvasni. Pedig a Mesés ruhák kalandjai nekem is nagy kedvencem volt! Egyszerűen elképesztő, hogy valaki, aki egyszer olyan klassz könyvet volt képes megírni, ír egy ilyet...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igazából fogalmam sincs, hogy miért olvastam végig..... :)
      Tényleg hihetetlen, hogy valaki képes ilyesmire, épp ezért nagyon kíváncsi lennék a harmadik könyvére is. :)
      Te olvastad már? :)

      Törlés
    2. Sajnos még nem mertem belekezdeni, mert ez a könyve nagyon eltántorított. Ha kiheverem a traumát, szerintem beleolvasok. :)

      Törlés
    3. Bajban vagyok, mert nem ide szól, passzol a mondani valóm, de nem láttam más lehetőséget! Megérkezett a könyv!:)))) Nagyon boldog voltam, ahhoz sem volt türelmem, hogy a nagyon precíz csomagolást ugyan olyan szépen bontsam ki, mint ahogy átvettem. Széttéptem ,mert már látni akartam!:))
      Nagyon-nagyon megörültem! Először megszagoltam, mint minden könyvet (azt hiszem, ezzel nem vagyok egyedül!), aztán láttam, hogy egy helyen, mintha lenne benne valami. Gondoltam, benne felejtettetek egy könyvjelzőt! Hát, valóban könyvjelző rejtőzködött a lapok között, de egy rendkívül bájos, kedves, és főleg saját kezűleg készített és a bloghoz kapcsolódó hímzett....mind mondjak még? Ja, nem névre szóló!:)))))))) könyvjelzőt találtam. Meg is hatódtam, és nem tudtam, hogy belefogjak a könyvbe, hogy itt ott kinyitva beleolvassak, vagy tovább nézegessem, forgassam az új szerzeményemet!?:)) Nagyon szépen köszönöm! Köszönöm a napi jelentkezéseteket is, amivel egy bajom van. Minden nap azt a könyvet szeretném beszerezni és elolvasni, amit ajánlottatok. Na, azért nem minden nap, hiszen ízlések és pofonok....Felfedeztem a könyvjelzőn egy 451-es számot. Az mit jelent? Talán én vagyok a 451. blogolvasótok? Mert akkor meg már megvan a személyre szólás is!

      Még egyszer nagyon szépen köszönöm, és reggelente várom a jelentkezéseteket a hírleveleteket! Olvassatok sokat és blogoljatok, hogy mazsolázhassunk belőle

      Törlés
  3. Kedves Adrienn! Nagyon örülünk, hogy megérkezett a könyv és nagyon-nagyon jólesett az üzeneted. A könyvjelző kifejezetten a könyvhöz készült, kifejezetten a nyertesnek (igen, mi készítettük:)), a 451. szám is a könyvhöz kapcsolódik, ha elolvasod, majd megérted. Nem tudjuk hanyadik blogolvasónk vagy, de hogy az egyik legkedvesebb az biztos. :) Amíg ilyen sokat tudunk olvasni, addig sokat fogunk blogolni is, köszönjük a biztatást. :) Maradj hűséges olvasónk, szép napot kívánunk neked: Bea és Zsófi

    VálaszTörlés