2021. május 12., szerda

30. Művészetek Völgye

Fotó: Balogh Gábor

2021. július 23 -  augusztus 1. 

Nekünk már annyira hiányzott Kapolcs, hogy csak úgy egy szabad hétvégénken is ellátogattunk oda, és nagyon várjuk már július 23-át, ugyanis az év egyik legjobb híre számunkra, hogy amennyiben a járványhelyzet engedi, az idén megtartják a fesztivált, méghozzá a jubileumi változatát, maximálisan alkalmazkodva a járvány megkívánta szabályokhoz.

Bár nagyon jól éreztük magunkat a tavalyi Völgyhétvégéken, izgatottan és kíváncsian várjuk a 30. Művészetek Völgyét. Többszörösen is különleges lesz ez a 30. fesztivál, egyrészt azért, mert egy szép, kerek szám, hihetetlen, hogy már ilyen régóta rendezik meg évről évre, másrészt pedig azért, mert az ismert körülmények miatt, ez egy tavalyról elhalasztott jubileum, amelyet még nagyobb örömmel üdvözölnek majd a látogatók az elmúlt év korlátozásai után.

Fotó: Petrohán Beáta

A fesztivál programja már kész, az idén több új programhelyszín nyílik, irodalmi, színházi és képzőművészeti, sőt egy napra az Operakamion is a helyszínre érkezik. Az Operaház jóvoltából Vigántpetendre érkezik Donizetti legnépszerűbb vígoperája, a Szerelmi bájital. 

Vigántpetenden és Taliándörögdön is új udvarok nyílnak, a vásári részt is átalakítják, ezzel is odafigyeve arra, hogy ne legyen tumultus és sokadalom.

10 napon át újra életre kel egy-egy korábbi program az elmúlt harminc évből és egy portrékiállítás is nyílik.

Fotó: Balogh Gábor

A már ismert és megszokott Völgyelőadókra számíthatunk, nagy örömünkre viszontláthatjuk a régen látott zenészeket, koncertet ad a Quimby, az Erik Sumo Band, Dés László, Margaret Island, a Csík Zenekar, Rúzsa Magdi, Hobo, és nagy kedvencünk a Bohemian Betyars.  Hobót tavaly az új  Nagyszínpadon nézhettük végig, fantasztikus élmény volt, de valószínűleg az idei, új vigántpetendi helyszín még bensőségesebb és libabőrösebb hangulatot kínál. Palya Bea is meglepetésekkel készül, bár Palya Bea meglepetés nélkül is egy nagyon várt előadás nekünk. 

Fotó: Balogh Gábor

Előreláthatólag sokkal több irodalmi eseményre számíthatunk, mint az elmúlt években, ami nekünk és a blognak még nagyobb öröm, még inkább érezzük, hogy ott a helyünk és szívesen beszámolunk majd idén is azokról az eseményekről, ahová sikerül eljutnunk. A Petőfi Irodalmi Múzeum Taliándörögdön nyit udvart, Vigántpetenden pedig Vecsei H. Miklóst és a Poket közösséget találjuk. A kapolcsi evangélikus templomba a Magyar Írószövetség költözik, a Kaláka versudvarban pedig Lackfi János Versműhelyein és zenés versimpróin vehetünk részt. 

Fotó: Petrohán Beáta

Ismét ellátogathatunk egyik kedvenc lazulós helyünkre, a Kalapos Kertbe, ahol tavaly még művészkedtünk is egy kicsit is a MANK Artporta irányításával. Itt látható majd majd Szőke András és Badár Sándor stand-up estje is. Közben pedig Marci és Panni vendégszeretetét élvezve finom kávéikat kortyolgathatjuk.


Fotó: Petrohán Beáta

Nagyon várjuk a Momentán Udvar, a Harcsa Veronika Udvar, Kőbánya Udvar programjait, ahol az elmúlt év eseményeit feldolgozó beszélgetésekkel és előadásokkal is várják a látogatókat, valamint remek közösségi programokra is lehet ezeken a helyszíneken is számítani. 

Kapolcs új főterén a Nemzeti Filmintézet és a Művészetek Völgye közös, Némafilmhez filmzenét! pályázatának döntős alkotói élőzenés filmvetítésen mutatják be műveiket, esténként a százhúsz éves magyar film kínálatából vetítenek alkotásokat.

Fotó: Petrohán Beáta

A gyerekek is nagyon jól fogják magukat érezni, ami amúgy nem újdonság, ám idén még több programmal és helyszínnel várják őket. A gyerekek mellett a kutyák is imádnak Kapolcsra járni, úgyhogy őket sem kell otthon hagynotok. 

Fotó: Petrohán Beáta

Fotó: Petrohán Beáta

A teljes programot a Művészetek Völgye megújult weboldalán megtekinthetitek, sőt még személyre szabott programajánlót is kínál nektek a Művészetek Völgye csapata.

Jegyvásárlás: KATT IDE

A 10 napos és 5 napos rugalmas bérlet már kapható és a háromnapos jegyek is elérhetőek lesznek május 13-tól!

Ha szívesen elolvasnátok a Völgyhétvégékről írt élményeinket, akkor KATT IDE, IDE és IDE.

Addig is ajánljuk nektek a saját zenénket egy kis alapozásra, hangulatkeltésre:


4 megjegyzés:

  1. Nagyon hívogató beharangozót állítottál össze! Szívből kívánom minden fellépőnek és látogatónak, hogy semmi ne álljon ennek a fantasztikus programnak az útjába!!! Szerencsém lesz, hogy ti ott lesztek, így végigvezethettek majd képekkel és leírásokkal!:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm, mi is nagyon reménykedünk, hogy semmi nem áll majd útjába és ott lehetünk. :)

      Törlés
  2. Ha személyesen nem is, de veletek képekben, szívben, lélekben ONLINE ott leszünk!!!!!!
    Várjuk.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Mi is nagyon várjuk és reméljük, hogy tényleg meg lesz tartva. Szeretnénk róla beszámolni majd mindenképpen. :)

      Törlés