2019. június 13., csütörtök

Játszik a család: Pirate Ships

Bence:


A Pirate Ships egy  jópofa és ráadásul tényleg nagyon szórakoztató társasjáték gyerekeknek.
Ez egy egyszerű ügyességi játék, melyben az a feladatunk, hogy elsüllyesszük az ellenfelünk hajóját.

 Ezt úgy tesszük, hogy az ágyúgolyókat ábrázoló korongjainkat rádobjuk az ellenfelünk hajójára, illetve az ellenfelünk is megpróbálja ugyanezt tenni a mi hajónkkal.


A hajókat különálló lapkákból építjük össze, ha egy lapot találat ér akkor azt átfordítjuk a másik oldalára ami piros színű és jelzi, hogy az a rész már sérült így csak egy találat kell neki és elsüllyed, tehát kikerül a játékból. 


Ha minden ilyen részét elsüllyesztjük a hajónak (az orrát és a tatját kivéve) akkor megnyerjük a játékot.  


Vannak olyan részei a hajólapkáknak, amelyek kincsesládát, illetve kalózkapitányt ábrázolnak, ha ilyen részt sikerül eltalálnunk, akkor megjavíthatjuk a hajónkat, vagy mégegyszer dobhatunk.



Látható tehát, hogy nagyon egyszerű, könnyed játékról van itt szó, mely amennyire egyszerű pont annyira pörgős és vidám.

Simán el tudom képzeni, hogy gyerekként nagyon élveztem volna ezt a célbadobálást ( igazából még most is élveztem). A kalózos téma pedig aztán tényleg sok gyerek kedvence. 
Ez eredetileg egy kétfős játék, így is nagyon élvezetes, mi négyen is kipróbáltuk két kétfős csapatot alkotva, így is szuper volt.


Titusz 


Ahoy!!! Hajóra szárazföldi kutyák!!! Mivel nagyon szeretem a kalózos témát, ez a játék nem volt csalódás. Bár egy gépes játékban jól tudok célozni, itt ez semennyire nem ment. Egyszerűen kampókezű vagyok (értitek, kampókezű :D). Egyszer se sikerült nyernem, de mindig próbálkoztam (az ágyúgolyó egyszerűen függőlegesbe dőlt, és elgurult). A játékot én azzal tettem teljessé, hogy bekapcsoltam a Karib-tenger kalózai zenéjét.


Bea


Nem gondoltam, hogy egy gyerekeknek szóló, célozgatós játékba ennyire beleélem majd magam! Titusz bekapcsolta a Karib-tenger kalózai film zenéjét, majd csapatokat alakítottunk. Titusz természetesen Apával szeretett volna lenni, mert nem nézte ki belőlem, hogy jó lehetek a kalózkodásban, azaz a célozgatásban. Így mi Bencével alkottunk egy csapatot. A győztes csapatot! A zene, a játék, a sikerélmény egy nagyon jó élményt adott, nagyon élveztem a játékot. 


Egy könnyed, vidám, mozgalmas kis játék, amellyel sok gyerek esetén is jót lehet játszani. Vagy csapatokat alkotva, vagy pedig egyéni bajnokságokat, azaz kalózcsatákat szervezve. Lehet kiabálni, ugrándozni, ágyúgolyókat hajigálni (nyugi, papírból van), nem egy unalmas játék. Szerintem nemcsak a fiúk kedvence lesz. 


 A játékot IDE KATTINTVA rendelhetitek meg. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése