2017. december 6., szerda

Liz Fenton - Lisa Steinke: Ha lett egy másik életed

A könyv születésének érdekessége, hogy a két szerző huszonöt éve legjobb barátnők. Együtt töltötték a gimnáziumi és egyetemi éveiket. Liz két gyermekével és férjével él, Lisa Oprah Winfrey-nél dolgozott producerként, jelenleg férjével és gyerekeivel Chicagóban lakik.

Közösen írt történetük alaphelyzete mutat némi hasonlóságot valós életükhöz, miszerint Casey sikeres televíziós, csak a munkájának él, magánélete meglehetősen szürke, se férj, se gyerek nem várja otthon és egyetlen barátnőjét is meglehetősen elhanyagolja.


Rachel háromgyermekes családanya, aki gyermekeit neveli, a legkisebb még csecsemő. Saját élete teljesen háttérbe szorul, ő maga sem tudja, hogy miért alakultak így a dolgok, miért hanyagolja el magát, miért nem megy el fodrászhoz, és miért lett olyan színtelen, már-már érzelemnélküli a kapcsolata a férjével. Miért nincsenek közös programjaik, miért nem járnak étterembe, miért nem beszélgetnek, hová lettek a szerelmes érintések?

A húszéves érettségi találkozón Casey és Rachel között nézeteltérés támad, azon vitatkoznak, kinek sikerült jobban az élete, ki ért el több mindent, ki lehetne elégedett, és ki szomorkodik, bánkódik jogosan. Nem tudnak megegyezni természetese, majd egy csoda folytán másnap reggel egymás bőrében ébrednek, azaz testet cseréltek.

Akinek tetszett a Nem férek a bőrödbe című film, Jamie Lee Curtis és Lindsay Lohan főszereplésével, ahol egy anya és tinédzser lánya cseréltek testet (mi mindannyian szeretjük ezt a filmet), annak ez a könyv is tökéletes szórakozást és kikapcsolódást fog nyújtani.

Vicces volt, ahogyan a két barátnő felébredt a másik testében, ahogyan reagáltak erre a helyzetre és ahogy megpróbálták élni a másik életét. Casey küzdelme a pelenkázással és csecsemő "gyermekével", a kamasz lányaival szült néhány vicces jelenetet, és érdekes volt  hullámoztak benne az érzelmek, milyen érzések születtek benne új élete iránt.

Miután Rachel is feldolgozta ezt a sokkot, elkezdte élni Casey életét, nagyon sok mindenre rádöbbent, és sokkal jobban megértette a barátnőjét. Ugyanakkor minden nappal egyre jobban elemében érezte magát Casey munkájában, hiszen ugyanazt tanulták, ugyanaz volt a szakmájuk és fontos dolgokra ébredt rá.

A történetből nem maradt ki a szerelem sem, a két barátnő nagyon érdekes helyzetekbe keveredett, de természetesen szerettek volna visszakerülni a saját testükbe, a saját életükbe, még akkor is, ha nem tökéletes. Vagy mégis az? Tökéletesebb és szebb, mint a másikuké? Rájöttek, hogy semmi sem csak fekete és csak fehér?

Elgondolkodhatunk azon is, vajon van-e olyan valaki, akivel szívesen cserélnénk pár hétre, mert azt gondoljuk, hogy ő szebb, sikeresebb és boldogabb, mint mi vagyunk. És odaadnánk-e neki a mi életünket, amelyről éppen azt gondoljuk, hogy lehetne sokkal jobb is. Ha találunk ilyen személyt, akkor érdekes eljátszani a gondolattal. :) 

A könyvben többször is említik a Testcsere című filmet, amit ezek után biztos meg fogok nézni.


Könnyed, humoros, élvezetes, ám közben tanulságos történet volt. Mert nem biztos, hogy a szomszéd fűje mindig zöldebb. Pláne ha alaposan tanulmányozzuk a dolgokat.

10/10

Bea

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése