2017. december 1., péntek

Farkasházi Réka - Boldizsár Ildikó: Igazi karácsony

Beléptünk decemberbe, az üzletek már november közepétől ontják ránk a karácsonyi dekorációkat, a szaloncukrokat, a csokimikulásokat. No és itt-ott már a karácsonyi zene is felcsendül, ami nem feltétlenül szeretnivaló, amikor egy-egy hipermarketben tolják a fülünkbe unos-untalan.

Reméljük, hogy a mi ajánlóink tetszenek majd nektek, terveink szerint karácsonyi témájú könyveket is fogunk nektek szép számmal mutatni ebben a hónapban.

Az Igazi karácsony az első a sorban, mely nagyon szépen segít elkezdeni a ráhangolódást az ünnepi hangulatra.

Ezzel a könyvvel tulajdonképpen kettő az egyben ajándékhoz jutunk, ugyanis a könyv meséjét a CD-n is meghallgatjuk, kicsit más feldolgozásban. 

Egy gyöngyszemű lányról szól Boldizsár Ildikó meséje, akinek gyönyörű gyöngyszemei vannak, de születése óta nem lát velük. Ennek ellenére a lány mindig melegséget és fényességet sugárzott maga körül, aki csak meglátta, elámult a lány különleges kisugárzásán. 

A lány nem ismerte a színeket, nem látta soha a napot, nem látta a fákat, mégis boldogan élt a saját maga által teremtett világban. Amelyben mindent ismert, az állatokat, a fákat, a napot, a csillagokat, mindennek tudott örülni, és a látáson kívül nagyon sok más érzékszervével szerette a világot. 

Egyvalamit azonban nem látott. Nem látta a Karácsonyt, bárhogy is próbálta, hiába hallgatta édesanyját, aki a Karácsony szépségeiről mesélt neki...

Csodaszép történet a Karácsonyról, szép gondolatok arról, hogy mit is kellene jelentenie ennek az ünnepnek, hogyan tudnánk boldogan, elégedetten és nyugalomban megélni, átélni ezeket a szépséges napokat. Miben kell keresnünk a karácsony szépségét? A  megfoghatóban, a megláthatóban van-e az ünnep varázsa, az ajándékok, az ételek sokasága adja-e, vagy valahol máshol van elrejtve?

A könyv CD mellékletében egy anyuka és három gyermeke ünnepre való készülődését hallgathatjuk meg, miközben az édesanya elmeséli gyermekeinek a gyöngyszemű lány meséjét, felkészülnek a mézeskalács sütésre. 


A mese és a beszélgetés közben Farkasházi Réka és a Tintanyúl együttes előadásában karácsonyi, téli hangulatú változatos dallamokat hallgathatunk meg.

Közben pedig gyönyörködhetünk Szimonidesz Hajnalka csodálatos illusztrációiban, melyek nagyon bájosak, finomak, akárcsak maga a történet.

Bea

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése