2017. szeptember 19., kedd

Nyáron történt...


Válogatás az idei nyár legjobb olvasmányai közül

A kedvenc nyári időtöltésem olvasás... mondjuk a kedvenc őszi, téli és tavaszi időtöltésem is ez :), a lényeg a lényeg, hogy az idén nyáron is csudijó könyveket olvastam, nem mondom, hogy nem futottam bele egy-két csalódásba is, de ezek csak járulékos veszteségek, ha mindenféle, sokszor megmagyarázhatatlan vonzódás alapján választ magának könyveket az ember.
Nézzük most az én nyári kedvenceimet:

A nyár leglibabőrösebb olvasmánya egyértelműen Matt Baglio könyve volt. Mert ha hiszel ezekben a dolgokban, akkor ez a könyv nagyon ijesztő, de talán még ijesztőbb akkor, ha egyáltalán nem hiszel az ilyesmikben. Na, ezt most aztán jól megmondtam! :)
Remekül összerakott dokumentumregény volt, ha egy kicsit is érdekel a téma, akkor ne habozz kézbe venni ezt a könyvet!
A teljes bejegyzés a könyvről itt olvasható.

A nyár legkülönlegesebb young adult regénye címet Tommy Wallach Akkor felnéztünk című könyve kapja. Tommy Wallach nagyon tud írni ebben a műfajban, imádom az eredeti stílusát és történetvezetését, sírsz és nevetsz egyszerre,  s közben még szerelmes is leszel. Anyával együtt nagy rajongók lettünk! :)
Tommy Wallach könyveiről írt bejegyzéseinket itt és itt olvashatjátok.

A nyár kedvenc sorozata díjat pedig Linda Castillo Kate Bukholder című sorozata kapja. Ezt a remek thriller sorozatot szerintem igazából egy fűben limonádéval olvasós marathon alkalmával, együltő helyemben el tudtam volna olvasni, de direkt lassan olvastam, hogy egy kicsit tovább tartson.
Ha mint krimit, thrillert nézzük, nincs benne semmi forradalmi, sőt még újszerű megoldás sem, de a régi jól bevált elemek felhasználásával mindig olyan profi munkát végez az írónő, hogy csak na!
A bejegyzést a sorozat részeiről itt és itt olvashatjátok.

A nyár legnagyobb meglepetései Peter Clines 14, és Emma Cline A lányok című könyvei voltak. Az előbbitől sokkal többet kaptam, mint amire számítottam, míg ezzel szemben A lányoktól teljesen mást. A 14 egy szuper rejtélyes-misztikus-nyomozós könyv volt, mikor nekikezdtem nem gondoltam volna, hogy ilyen jól össze fogunk illeni.
A lányok a nyár legjobban várós könyve volt számomra, sokat vártam tőle nagyon, és bevallom, egy kicsit hoppon maradtam, de egyáltalán nem bántam meg, hogy elolvastam.
A bejegyzéseket a könyvről itt és itt olvashatjátok.

Az utóbbi idők egyik legfelkapottabb thrillere is most nyáron került a kezünkbe, s egyből TitkOLVAStuk is, ez a könyv pedig a Zárt ajtók mögött. Ami velősen megfogalmazva egy korrekt thriller volt, a történet, a végkifejlet nem hagyott nyugodni, ezáltal alig akart a könyv a kezemből kiszakadni. Még a befejezés is úgy-ahogy jónak volt mondható, de aztán szépen előjött az a sok kis apró hiba, logikai baki, ami miatt mégsem volt tökéletes.
A bejegyzésünket a könyvről itt olvashatjátok.

A nyár levaskosabb olvasmánya címet A javíthatlan optimistáknak fogom odaítélni, de a féltégla mérete mellett, még egy fantasztikus könyv is volt. Remek stílus, pompás történet, megannyi hangosan nevetős pillanat.
A könyv hangulatát áthatotta a tipikus kelet-európai életérzés, amit nagyon a magamévá tudtam tenni. Ez a könyv ősszel olvasva is tökéletes választás, úgyhogy ne habozzatok! :)
A könyvről írt bejegyzést itt olvashatjátok.

Végül pedig nézzük a nyár legjobb thrillereit, az egyik Ruth Ware A sötét erdő közepén című könyve lett, a másik meg Jane Harper Aszálya.  
A Sötét erdő közepénben semmi különleges sincs, mégis fantasztikus, pont olyan, mint nekilátni a kedvenc kajádnak. :)
Az Aszály pedig egy nagyon is eredeti thriller, füllesztő és komor hangulattal. Mindkét könyvet imádtam. :) Őszre kávéval, teával, kandallóval is tökéletes olvasmányok... :)
A bejegyzéseket a könyvekről itt és itt olvashatjátok.

Így a lista végén összesítve az összesíteni valókat, úgy látom megint többségben vannak a thrillerek, tehát a "Most már nagyon sokféle műfajú könyvet fogok olvasni" fogadalmamnak megint nem sikerült eleget tennem, de nem keseredem el, itt van előttem az egész ősz!

És így a listám végéré érve, örömmel hívom ki Anyát is az ő kedvences nyári listájának elkészítésére!

Zsófi

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése