2017. szeptember 16., szombat

Egy kicsit megkésett Summer book tag...

A kihívásokkal kapcsolatosan nagy elmaradásaink vannak, nagyon szeretjük ugyan őket, de időhiány miatt elég sok várakozik ránk. Meg is ragadjuk az alkalmat, hogy elnézést kérjünk azoktól, akik bármilyen Book Tag kitöltésére invitáltak bennünket és mi még nem töltöttük ki. Igyekszünk, mindent sorra keríteni, bár van, ami már az idejét vesztette. Pl. egy újévi book tag kitöltése így a nyár végén már igen csak vicces lenne. Közben ősz lett, hehe. :) 

A Könyvekben a menedékem (az ő bejegyzését itt találjátok) blog bloggerinája hívott ki bennünket erre a nyári book tagre, és most viszonylag frissiben válaszolunk, nem várunk vele télig. :D  

Köszönjük és íme a válaszaink:

1. Nyáron mindenkinek kicsivel több szabad ideje van, ezért az új könyvek mellett előkerülnek már a régen olvasott regények is, egy kis nosztalgia erejéig. Te melyik könyvet olvastad többször?
Bea: Nem tudom, hogy volt-e könyv, amit többször is elolvastam nosztalgiázás céljából, azt hiszem nem. Mivel annyi könyv van még, amit el szeretnék olvasni, hogy ha volna is ilyen könyv, amit újból elolvasnék  - mert azért volna -, mindig csak halogatnám. Bár, most hogy belegondolok, a Harry Potter és a bölcsek kövét kétszer olvastam el. Egyszer pár évvel ezelőtt, akkor nem került sor a folytatásra, de ebben az évben megígértem a fiaimnak, hogy elolvasom a HP sorozatot, és ezért ismét az első résszel kezdtem. Szóval a HP nemhiába varázslatos könyv, kétszer is elolvastam. És még mindig nem kezdtem el a második részt. 

Zsófi: Annyi, de annyi könyv van, amit el szeretnék olvasni, hogy az újraolvasásokat nem szoktam erőltetni, pedig lehet, hogy nem is lenne rossz a régi kedvenceket elővenni, s újra elveszni bennük.

2. Ha nyár, akkor kötelező olvasmány, vagy tipikus nyári olvasmányok? Ha már nem jársz iskolába, akkor értelmezd úgy a választ, amikor még iskolába jártál!
Bea: Ha nyár, akkor pláne olyan könyveket olvasok, amelyekben a kedvemet lelem, és éppen ezért nem követeltem meg idén nyáro Titusztól sem, hogy az Egri csillagokat nyáron olvassa el. Tudom, hogy gyorsan olvas, évközben majd elolvassa, ha odaérnek a tananyagban. Így nyáron marad a szórakozás, azaz olyan könyvek olvasása, amit ő választ ki nagy örömmel.  Bár megjegyzem, én az Egri csillagokat éppen szerettem. :) Nekem talán több nyári könyv becsúszik, mint az év többi időszakában.

Zsófi: Ha nyár, akkor örömolvasás! De a sulis éveimben ebbe bőven belefértek a kötelező olvasmányok is. Az Egri csillagokat én is szerettem, de szép emlékeket őrzök még a Szent Péter esernyőjéről is, na például ezt a könyvet szívesen újraolvasnám!

3. Szerinted tipikus nyári olvasmány:
Bea: Most fejeztem be Mary Alice Monroe négy kötetből álló sorozatát, erre nyugodtan kijelenthetem, hogy tipikus nyári olvasmány. Dél-Karolina, Charleston, hőség, tengerpart, jéghideg koktélok, delfinek, szörfösök, szerelem, esküvő, minden van benne, ami a nyarat idézi. 

Zsófi: Minden évszakban olvasok mindenféle könyvet, nekem ez a dolog inkább hangulat-bú, sem mint évszakfüggő. De az Aszály a benne uralkodó forró idő miatt egy tökéletes nyári thriller lehet! :)

4. Ha nyár, akkor szerelem! Kedvenc könyves párosod?
Bea: Nincs kifejezett szerelmes párosom. Most olvastam nemrég az Alice Hoffmann Átkozott boszorkák című könyvét, abban nagyon imádtam a szerelmespárokat, mert annyira különlegesen bontakozott ki és lángolt közöttük a szerelem, régen olvastam ennyire jól megírva a szerelmet. 

Zsófi: Valerian és Laureline, hogy egy frissen megismert nyári párost válasszak. :)

5. Olvasmányaid alapján, te hova utaznál el legszívesebben nyaralni?
Bea: Nemrég olvastam a Tűz gyermeke című könyvet és nagyon megragadott a rejtélyes és titokzatos Cornwall, oda szívesen elmennék, és úgy egyáltalán Angliába. Vagy Julia Child nyomában kirándulgatnék Franciaországban.

Zsófi: Hűha, hát szinte a összes különleges helyre, amikkel a könyvekben találkozom, most például A teültetvényes felesége után szívesen elutaznék Ceylon-ba. 

6. Ez lehűt! Mondj egy borzongató könyvet, amit szerettél!
Bea: Hogy ne ismételjem magam,és ne a Tűz gyermekével hozakodjak elő ismét, ezért Paula Hawkins A víz mélyén című könyvét mondanám. 

Zsófi: Peter Clines 14 című könyve.

7. Ez felpezsdít! Mondj egy érzelmektől túlfűtött, forró szerelmi történetet, amit olvastál!
Bea: Ritkán olvasok erotikus, vagy érzelmektől nagyon túlfűtött könyvet, nem igazán a kedvenceim, de mint szerelmes regényt, megemlíteném Nicholas Sparks Menedék című könyvét, és Susan Kreller Égig érő szerelem című ifjúsági regényét. Mindkettőben fontos a szerelem, a maga szolíd módján.

Zsófi: Hát ez nehéz kérdés... :) A könyvekben, amiket mostanában olvastam csak szépen csendben megbúvó mellékszereplő volt a szerelem, úgyhogy túlfűtöttségről nem igazán beszélhetünk. :)

8. Idén nyáron melyik könyvet viszed magaddal nyaralni?
Bea: Hát lássuk csak! Párizsba Modiano Felejtett álom című könyvét viszem, hogy végigjárjam a helyszíneket, Olaszországba Az olasz kalandot, ... á dehogy, csak álmodozom, legtöbbször itthon nyaralunk, élvezzük a kertünket, szalonnát sütünk, vagy csak üldögélünk egy fa alatt könyvvel a kezünkben, vagy jókat beszélgetünk. Azért néha, ha elmegyünk egy-egy napra kirándulni, oda az éppen aktuális olvasnivalómat viszem. :)

Zsófi: Az éppen aktuális olvasnivalómat vinném, plusz még a bőrönd felét megtölteném könyvekkel, hogy ne maradhassak olvasnivaló nélkül.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése