2017. szeptember 11., hétfő

Michelle Frances: A barátnő

Anya, fiú, és a fiú barátnője. Ha hozzáteszem, hogy az anya, és ezáltal a fiú is meglehetősen gazdag, akkor még érdekesebb lesz ez a három ember. Ez a hármas felállás ennek a pszicho-thrillernek az alfája és omegája. Mindkét nő ugyanazt a férfit szereti. Az anya a fiát, a lány a barátját. De vajon őt szereti-e vagy a pénzét, a társadalmi elhelyezkedést, amit ez a kapcsolat nyújtani tudna neki?

Ez a történet nagy kérdése, és annak ellenére, hogy elég hamar tudni fogjuk, hogy ki a fekete bárány ebben a feszült, hideg hangulatot árasztó történetben, mégsem tudjuk majd letenni, mert nem hagy nyugodni bennünket az anya és a barátnő egymással szembeni hadviselése.


A fiú, aki körül a történet forog, Daniel, kedves, jólelkű, kezdő orvosgyakornok, aki a világon a legfontosabb Laurának, az édesanyjának. Laura jómódban él, filmkészítő céget vezet, és nagyon ragaszkodik egyetlen gyermekéhez, nehezen tudja elfogadni, hogy fia felnőtt, és szeretne minél több időt tölteni vele. 

Daniel apjával már évek óta nem működik a kapcsolatuk, csak papíron házasok, így úgy éreztem, hogy Howard csak egy gazdag, állandóan golfozó és az üzleti lapokat olvasó, hűtlen mellékszereplő, aki nem sok vizet zavart a történetben, és Laurának sem volt igazán támasza.

Laura örül a nyári szünetnek, úgy gondolja, mielőtt fia megkezdi a gyakornokoskodást a kórházban, több időt tölthetnek majd együtt, közös programokat szerveznek és élvezik a nyarat.

Szép terveibe azonban belecsúfít Cherry Laine, a szép és okos fiatal ingatlanközvetítő lány, aki megdobogtatja Daniel szívét és hamarosan szeretné is bemutatni a lányt az édesanyjának. A találkozást mindkét nő nagyon várja és itt még bármi lehetett volna kettőjük kapcsolatából, akár egy ideális kapcsolat is, de Cherry már az első találkozáskor furcsán viselkedik.

A lány szerény körülmények között nőtt fel, apja halála után édesanyja egyedül nevelte, keményen dolgozott, hogy a lánynak mindene meglegyen. A lány is ezt szerette volna, hogy mindene meglegyen. 

Meddig képes elmenni ezért? És vajon tényleg egy számító barátnő, aki csak a pénzre, a társadalmi státuszra vágyik? Vagy Laura, az édesanya a történet kérdéses eleme, aki nem tud elszakadni fiától, ezért ellenséget lát a lányban, szinte üldözési mániában szenved, ha a lányról van szó?

Egy ideig voltak kétségeim, de nagyon hamar azt gondoltam, hogy most már tudom, ki a pszichopata kettőjük közül, időnként elbizonytalanodtam, és a végén bizonyosságot kaptam. A szereplők közül csak Laurát és Cherry anyját kedveltem meg valamennyire, valószínűleg az anya voltuk miatt. :) 

Nagyon feszült hangulatú, az idegeinket borzoló történet, mert amikor én már tudni véltem, hogy ki a tettes és ki az áldozat, Daniel még mindig nem vett észre semmit, majd a későbbiekben sem tudta tisztán és tényszerűen szemlélni az eseményeket és a körülményeket.
Éppen ezért nagyon gyorsan olvasható, letehetetlen thriller, amelyben nem a rejtélyek és titkok a főszereplők, hanem az a pszichológiai hadviselés, amit ez a két nő egymás ellen folytat a szeretett férfiért, az ahogyan eljutunk a kezdetektől a végkifejletig. 

9/10

Bea

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése