2017. április 4., kedd

Hallottátok?


Ezennel új rovatot indítok a blogon, amelyben könyves, filmes újdonságokról, hírekről érdekességekről fogok írni.

Magyarul is megjelenik a Menedék című könyv!

Juhé!!! Nemrég írtam egy bejegyzést az éppen készülő, mozikba kerülő könyvadaptációkról, amiben erről a könyvről is írtam, és hangot adtam abbéli sejtésemnek is, hogy szerintem hamarosan magyarul is meg fog jelenni, és íme már meg is jelent a Gabo Kiadónál.

Emma Watson majdnem a cicijét mutogatja a Vanity Fair magazinban
Emmával a kapcsolatom nagyon furi, színésznőként még nem igazán döntöttem, miként értékelem őt, de a feminista szerepében kifejezetten tetszik, a könyvklubos ötlete is szimpatikus volt. Van az egész személyiségében valami különleges báj.
Nemrégiben viszont belefutottam ebbe a fotójába, amit nem igazán tudok hova tenni magamban, és Emma feminista énjével sem tudom összeegyeztetni. Megnéztem a cikkben szereplő többi fotót is (KATT IDE), amik szépek és igényesek, nem is értem mit keres az bizonyos kép a sorozatban.
Olvastam, hogy a barátjával való kapcsolatának részleteit nem szeretné a világ elé tárni, sőt a rajongókkal sem szelfizik, mert ezek is egyből felkerülnének a világhálóra, de úgy tűnik a majdnem cicivillantás belefér. A lényeg, hogy én a helyében nemet mondtam volna erre a képre, és a fejemben élő feminista Emma is ezt tette volna. (Egy kis feminista okfejtés: a női magazinokban sokkal több a félmeztelen nő, mint férfi...miért?) Ti mit gondoltok erről? :)

A szekta
Nick Cutternek még nem olvastam egyik könyvét sem, de ezt biztos fogom. Odáig meg vissza vagyok a szektákért. A könyv április 18-án fog megjelenni.

Lángoló agy
Amikor először meghallottam, hogy ezt a könyvet meg fogják filmesíteni, azt gondoltam: ez most komoly?!
A könyv tulajdonképpen egy dokumentumregény, melyben Susannah Cahalan írónő rejtélyes betegségével vívott harcát kísérhetjük nyomon, egészen a gyógyulásáig. 
Az előzetes sajnos igazolta a fenntartásaimat, ugyanis a könyvben egyáltalán nem hangsúlyos szerelmi szál itt előtérbe került, hollywoodi irányba terelve ezzel az egész történetet. A könyvről írt bejegyzést IDE kattintva tudjátok elolvasni.



Matthew Quicknak is fog érkezni hozzánk egy új regénye a Könyvmolyképző kiadó gondozásában. Az író első könyvéből készült film, a Napos oldal, hatalmas nagy kedvencem, a Bocsáss meg Leonard Peacock már nem tetszett annyira a témája miatt. A fülszöveg alapján a Boy21 érdekesnek tűnik, remélem nem fog YA kliséktől túlcsordulni. DE! A magyar borítója borzalmas, megnéztem az eredetit is, az sokkal jobban tetszik. Nem tudom, miért kell minden könyvborítón ennyire erőltetni az emberalakokat.




Sophie Hannah engedélyt kapott még két Poirot regény megírására.
Atyám! Az írónő első Poirot "remekművét" már olvastam (a bejegyzésért katt IDE), a másodikat még nem, de rám fér egy kis kínzás, és mivel úgysem bírom ki, hogy ne olvassam el, úgyis elolvasom. Már csak kíváncsiságból, hogy sikerült-e valamit fejlődnie Sophie Hannah-nak.

A BBC három részes sorozatot készített Evelyn Waugh Decline and Fall című regénye alapján, ami magyarul Jámbor pálya címmel jelent meg (réges régen).
A BBC mindig igényes sorozatokat készít, az előzetest megnézve,  én kíváncsi lettem rá.



Tom Hanks novellás kötetet írt, ami október 29-én fog megjelenni!
Hűha!!! A megjelenés dátuma gondolom elsősorban a külföldi megjelenésre vonatkozik, de én 100%-ig biztos vagyok benne, hogy valamelyik magyar kiadó is le fog csapni rá minél előbb. A kötet címe Uncommon Type: Some Stories lesz, s a novellák középpontjában írógépek állnak. Mr. Hanks ugyanis nagy írógéprajongó, több mint száz darab vintage írógépet birtokol ő maga is (Szívesen megnézném ezt a gyűjteményt!).


Tommy Wallach-nak is érkezik egy új könyve,  aminek a címe, Akkor felnéztünk lesz.
Ide kattintva Ti is elolvashatjátok a fülszöveget. A fülszöveg nagyon ígéretesnek hangzik, de a szerző már amúgy is belopta magát a szívünkbe a Kösz, hogy szóltál című könyvével, és egyedi stílusával, a TitkOLVASás bejegyzésünket IDE kattintva olvashatjátok a könyvről.

Másik nagy kedvencünknek, a francia írónőnek, Marie-Aude Murail-nak is érkezik új könyve Tartós hullám címmel. Murail előző két könyvét imádtuk, vagyis jobban mondva imádta mindenki itthon a családban. A Lakótárs kerestetikből mind a mai napi idézgetjük a kedvenc sorainkat, jeleneteinket, szóval ezt a könyvet is izgatottan várjuk.

Ez egy egyáltalán nem könyves hír, de Ray Davies-t március 16-án lovaggá ütötték.
Hogy ki ő? A valaha élt legnagyobb zeneszerzők egyike, s a Kinks zenekar frontembere.
A Kinks a hatvanas évek egyik legsikeresebb zenekara volt, bár munkásságuk nem maradt fenn annyira, mint mondjuk a Beatlesé, vagy a Stones-é.
Imádom a Kinks zenéjét, Ray Daviesnek pedig nagyon sok gyönyörű számot köszönhetünk, mint például a Sunny afternoon. 
Most jöjjön tőlük az egyik legkedvesebb számom, hallgassátok szeretettel:



Zsófi

6 megjegyzés:

  1. De jó!! Új rovat!! Ez honnan jött? Nagyon jó ötlet! Pláne azért mert vegyesen más, nem könyves dolgokkal együtt kapom az érdekességeket. Sose tudtam volna meg, hogy Sir lett Ray Davies. Gratulálok az új ötlethez! Remek lett!!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kösziii! :) :) És örülök, hogy Ray Davies szörségéről is felvilágosíthattalak! :) :)
      Zsófi

      Törlés
  2. Ez a blog, egyre jobb és jobb. :)
    Már az alapötlet is lenyűgöző, hogy anya-lánya koncepcióra épül, de folyton kitaláltok valami újat. IMÁDOM. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jaj de cuki vagy! Nagyon szépen köszönjük! <<<<3 :) :)

      Törlés
  3. Tényleg nagyon jó a blog, színes, érdekes!:)
    Én még emlékszem a Kinks zenekarra is..

    üdv Márta

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönjük! :) :)
      Nem telik el úgy egy napom, hogy ne hallgatnék meg egy Kinks számot. :)
      Zsófi

      Törlés