2017. április 23., vasárnap

Heti ez + az"Nem is történt semmi a héten, nem tudok mit írni a Heti ez + az-ba!" - mondta ezt Zsófi péntek délután, miután reggel teljes meggyőződéssel kijelentette, hogy ő megírja, én meg majd átolvasom és kijavítom, esetleg kiegészítem. Ezzel szemben mindig azon kaptam rajta, miközben azt mímelte, hogy ír, mindenféle videókat nézeget youtube-on, hol sminkelősöket, hol filmtrailereket, vagy éppen instagram live-on tesz fel kérdéseket egy hasonlóan 60-as éveket imádó hírességnek, vagy majdnem hírességnek, de írni nem írt.

Mindeközben arra is volt ideje, hogy hajbakapjon Titusszal azért, mert a fiúk szobájában a rend nem üti meg az ő mércéjét, Bencével pedig azért, mert nem volt hajlandó meghallgatni, hogy mik történnek majd a Star Wars Rebels utolsó évadában. Hiába hangsúlyozta Zsófi, hogy ez csak pletyka még, és nem is biztos, hogy így lesz, Bence hajthatatlan volt, Zsófi pedig mindenképpen el akarta mondani. Így be kellett vetnem anyai szigoromat, hogy hagyja már békén Bencét és térjen napirendre afelett, hogy Bence nem szereti a spoilereket. :)

Amúgy tényleg nem történt semmi különös velünk. Húsvétkor a nagyszülők jártak nálunk, elvittük őket egy kis kirándulásra, a Fertő-Hanság Nemzeti Park területére, és nagy szerencsénk volt, mert rengeteg kicsi vadlibát láttunk, ahogyan libasorban mendegéltek az anyjuk után, hátul pedig az apaliba, azaz a gúnár zárta  a sort.Pár kép még a kirándulásunkról, nem volt nagyon jó idő, ezért annyira nem tartott sokáig, de nagyon örülök, hogy éppen a legjobb időpontban mentünk, így ilyen cuki kislibákat láthattunk.

Megmutatom pár friss szerzeményünket is. A legelső és egyben a legnagyobb örömünk ez a két könyv volt, mindkettő nagy kedvencünk, de csak könyvtárból kölcsönöztük. Most megkaptam a tesómtól szüli- és névnapi ajándékba, ezúton is köszönöm nagyon mégegyszer. Régebben a tesóm mindig csodálkozott, hogy mi minden ünnepi alkalomra könyvet kérünk Zsófival. Mondta is, hogy kérjünk már mást, mert ez olyan unalmas, de mi hajthatatlanok voltunk. Mára azonban azt hiszem beletörődött ebbe a dologba, és már nem csodálkozik. :D:D  A könyvmolyoknak pedig nem kell magyaráznunk. ;)


A következő képen az írószer- és füzetmániámból eredő legfrissebb szerzeményeim láthatók. 


A felső sor füzet a Müllerből van, kb. 130-150 Ft között volt darabja, az alsó kettő, az ananászos és a flamingós pedig a Pepco-ból, 50 Ft/db áron. Ugyanis felfedeztük, hogy Sopronban is van Pepco. Eddig csak youtube videókban hallottunk róla és mindig sajnálkoztunk, hogy itt nincs. De egyszercsak megláttuk, hogy van! Bementünk és hirtelen azt sem tudtuk, mit fogjunk a kezünkbe. A pénztárnál meg is kérdeztem, hogy mikor nyitottak, és jaj, de jó, hogy lett itt egy ilyen. Az eladó mondta, hogy tavaly márciusban!! :) Kicsit ciki volt, de azért örülünk. :D

Imádom a színes ragasztószalagokat, azaz a washi tape-eket, nagyon gyönyörűeket lehet kapni és nagyon sok minden diszítésére lehet használni. A 10 darabosat az ausztriai Pagroban vettem 6 euróért, de az eBay-ről is rendeltünk párat, darabja 180-200 Ft volt. Az ausztriaiakon azonban sokkal több anyag van, sokkal vastagabb a tekercs, így ott jobban megéri megvenni. 


A kép alján lévő matrjoska babás nyomda is ebay-es vásárlás, annak nem emlékszem az árára, de biztos, hogy olcsó volt, az itthoni ár harmada kb. 

És a tollak! Menthetetlenül odáig vagyok a tollakért. Vannak kedvenceim, de a tollak, színes ceruzák, filctollak mindig a kezembe ugranak mindenhol, így muszáj újakat is kipróbálnom. A képen látható két vastagabb toll, a rózsaszínű és a kék, két remek Faber Castell, vastag hegyű és nagyon jó velük írni, Ausztriában a Pagroban vettem. Van ott még egy Schneider zselés kék toll, a Schneider márkát a tollakban is imádom. Az egyik legkedvencebb tollam, egy sima, egyszerű, fehér színű Schneider toll, évek óta használom, és ebből mindig van legalább kettő itthon. 
Az a két kecses szépség pedig két gyönyörűszép színű, Pentel márkájú zselés toll, az egyik metálrózsaszín, a másik arany színben, de olyan arany, ami látszik és gyönyörűen lehet vele írni is, tehát nem az a diszítős fajta. 

A következő képen, mindenféle vegyes dolog van.A kerámia bagoly szintén Ausztriából a KIK-ből van, 10 cent, volt azaz 30 Ft (!), a leértékelt ládákból. Nincsen semmi baja, nincs eltörve, gyönyörűszép, csak azt sajnálom, hogy ezt az egyet vettem, ez halványszürke, de volt fehérben is. A malacka az egy táska, mindig van a táskámban 2-3 ilyen összetömöríthető szatyor, mert nem szeretek reklámszatyrot vásárolni. A két toll az előző kupacból kimaradt, mindkettő ebay-ről van. Amúgy a mai napig nem értem, hogy éri meg ezeket a dolgokat Koreából vagy Kínából postaköltség nélkül elküldeni az eladóknak, mert a tollak kb. 200 Ft-ba kerülnek, tehát nem lehet rajta nagy hasznuk. Vagy igen? Mindenesetre eddig minden apró kis vacak megérkezett, amit rendeltünk. Sőt, a héten érkezett egy Lego Jack Sparrow Titusznak, de nem azzal a fejjel, amit rendeltünk. Zsófi lefotózta, írt az eladónak, pár órán belül válaszolt, hogy küldi a megrendeltet, ezt pedig megtarthatjuk ajándékba. Szóval nagyon korrektek. Persze olyan eladótól érdemes rendelni, akinek nagyon jó a visszajelzési értéke. De erről Zsófi tudna mesélni bővebben.

A képen van még egy zacskó üveggolyó, fotózáshoz vettem a Toy Starban, teljesen véletlenül találtam rá, miközben Titusz a nagymamájával húsvéti legoajándékot keresgélt, de nagyon örülök neki, mert nagyon mutatós a fotókon. A selyemtulipán Tescos szerzemény, ha már a sajátjaim nem virágoztak az idén. :D
A kis csésze és a két szuper doboz pedig Anyukám turkálásának az eredménye, egy holland turiból. Állandó megbízással rendelkezik, hogy ilyen kis szépségeket kutasson fel nekem, mert az instagram fotóinkhoz, nagyon sok ilyen kellékre van szükségünk. A már fentebb említett Pepco-ból három gyönyörű képkeret. A kisebbek 360 forintba, a nagyobb 500-ba kerül, szerintem ez nagyon jó ár értük. Nem csak fotókat szoktunk beletenni, hanem szuper képeslapokat is, ezt vegyítjük a fotókkal, nagyon fel tudja dobni egy fal, egy szoba hangulatát.


A legutolsó képen pedig a pohárkészletünk újabb darabjait láthatjátok. A rózsás vizespohár szintén Pepco-s szerzemény, a csavaros tetejűek pedig smoothiek ivására lettek beszerezve. Már előre látom, amint ezekkel a csavaros tetejű poharakkal, bennük a harsány zöld, rózsaszín és sárga turmixitalainkkal kiülünk a kertünkbe, esetleg lazackrémes szendvicseket készítünk (új felfedezettünk a Lidl kínálatából, és rögtön a kedvencünkké is vált) beülünk egy fa alá, és miközben hajkurásszuk a méheket és egyéb bogarakat, na mit csinálunk??? Hát olvasunk!! :)

Legyen szép jövő hetetek!

Bea

4 megjegyzés:

 1. Nagyon aranyosak a kis vadlibák, szerettem volna látni élőben, de igy is jó. Milyen korán kiköltötték őket ebben a hideg időben. Mikor Bence mesélte nekem a képet, hogy elől ment az anyaliba, aztán szépen sorban utána a kicsik és leghátul a gúnár, azt mondtam " mégsem buta libák". Látni a képet egészen más, nagyon aranyos. A tulipán teljesen igazinak tűnik, a ragasztószalagból, majd én is kérek egy pici tekercset!?Nagyon jók a képek, a vásárlások és a kis történetek is, mert nálatok mindig történik valami!!!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Az biztos, hogy nem buták. Nagyon sok érdekes dolgot olvastam róluk, úgyhogy ez a jelző egyáltalán nem illik rájuk. Majd beszerzünk még pár ragasztószalagot a találkozásunkig. ;)

   Törlés
 2. Örülök, hogy örülsz a meglepetés könyvnek! Olvasd egészséggel (vagy mi!!)! A rendelt dolgok pedig úgy tudnak ingyen megérkezni, hogy egy konténerbe kismillió dolog belefér. Kínából kb. 2000 USD a konténer fuvarköltsége és 3 hét alatt itt van. Megvárják amíg összegyűlik egy konténernyi adag (ezért 14-28 nap az ingyen szállítás) és elindítják vagy pedig előre leszállítják európai raktárakba. Amit a múlthéten rendeltem Litvániából érkezett. Tehát, 2000 dollár osztva kis millióval az annyi mint két fillér se. Na így tudják ingyen szállítani, mivel a 200 Ft-os tollat legyártják 10Ft-ból. A többiből kijön a fuvar meg a költségek és a maradék nyereség!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Értem én, amit írsz, és én is így gondoltam, de akkor hogy van az, hogy akár 7 !!! nap alatt is megérkezik egy kis csomagocska Koreából vagy Kínából. Gyorsabb, mint a Magyar Posta!! Mehetnének tanulni tőlük. :)

   Törlés