2015. november 7., szombat

A Hónap Könyve(i) októberben

Ebben a rovatban kiválasztjuk a hónap legjobb könyveit. Főleg olyan könyvek ezek, amiket mind a ketten elolvastunk, azaz annyira tetszett egyikünknek, hogy ajánlotta a másikunknak.

Zsófi értékelése után már gondoltam, hogy ez a könyv esélyes lesz a hónap könyvre címre, így is lett, és kaptam is a noszogatást, hogy mikor kezdek már bele. Így nem sokáig halogattam, kezembe vettem és egy szempillantás alatt elolvastam. Nem tudom miért vonz bennünket a cirkusz világa és témája, talán a szabadságot szimbolizálja, meg a tehetséget és kitartást, aztán meg a csillogást. Elvarázsol bennünket, egy másik világba repít. Szerettem olvasni a cirkusz hétköznapjairól is, egyszerűen fantasztikus volt a főhősnő, Jules kötéltáncos "tudománya", és úgy egyáltalán ő maga. Szimpatikusak voltak a szerelmes fiatalok, a misztikus szál pedig (ha a kötéltánc mutatványok és Remy szaltókísérletei még nem lettek volna elég izgalmasak) plusz feszültséget, izgulni valót vitt a történetbe. Színes, szép, izgalmas, romantikus, szeretettel, tisztelettel teli könyv volt. /Bea/

Most végre tudományosan is bizonyítást nyert, hogy a szerelem nem észszerű. Hisz hiába nem illünk (tudományosan is bizonyítottan ) össze valakivel, a szerelemmel szemben semmit sem érnek a tudományosan bizonyítható dolgok.
Rosie eszméletlen főhősnő volt, Don pedig eszméletlen "hősszerelmes", úgy fantasztikus ez a könyv, ahogy van. :) /Zsófi/

Ez megint az a könyv volt számomra, amire nem szívesen mondom azt, hogy tetszett, és nagyon szerettem, hisz nehéz ezt mondadni egy ilyen komoly témákkal foglalkozó könyvre. Úgyhogy inkább azt mondom, hogy nagyon a szívemhez nőtt, mind a történet, mind a szereplők, akik a zord körülmények között is próbáltak emberek, nők maradni, s élni tovább az életüket.
Az egyik oldalon hangosan felnevettem (ez sokszor Ladydi édesanyjának, és a History Chanelnek volt köszönhető), a másik oldalon viszont már elszorult a torkom. De mindvégig csodáltam ezeket az erős mexikói asszonyokat, akik nőként próbáltak helytállni a férfiak kegyetlen világában. /Zsófi/

Chevy Stevens: Nincs menekvés
Azalatt az egy nap alatt, amíg a könyvet olvastam Zsófi nem hagyott nyugton. Állandóan kérdezgette, hogy hol járok. Kicsit zavart is, de élveztem is a helyzetet, mert ilyenkor találgattam, hogy ki lehet az elrabló, illetve mi lehet a végén a csavar.  Az arcáról ilyenkor elég sok mindent le tudok olvasni, de most annyira nem akart elárulni semmit, hogy két kezét az arca elé tette és úgy válaszolgatott, aztán pedig már rám ripakodott, hogy hagyjam békén a teóriáimmal, úgysem mond el semmit. De! Nagyon jól tette, hogy noszogatott, minden eszközt bevetett, hogy olvassam el a könyvet. Nem volt könnyű dolga, mert a témája miatt nem akartam, úgy gondoltam nem érdekel, lelkileg megvisel. Ám ez esetben a főszereplő, Annie elbeszélésében előadott történet annyira érdekes és izgalmas volt, hogy szó szerint nem tudtam letenni. Több dolog is áldozatul esett ennek a könyvnek. Az ebéd, amiből végül vacsora lett. Az almás béles és diós patkó, ami délelőtt helyett estére sült ki, és a mosásra váró ruháknak is várniuk kell holnapig, mert ma egyszerűen el kellett olvasnom ezt a könyvet!! /Bea/

A következő könyveket csak én (Bea) olvastam, Zsófi kicsit elveszett a sok olvasnivaló között, de azért jelölöm őket A Hónap könyve címre:

Azért Anyának is vannak hiányosságai például a Fangirl (és a Campari reggelire, amit már régen el kellett volna olvasnia), de addig úgysem hagyom békén, míg nem pótolja ezeket. :)

6 megjegyzés:

  1. Sziasztok, nem annyira a poszt alá illő kérés, de beállítanátok a mobil-nézetet a sablon beállításainál? :) A legtöbbször telefonon olvasom a blogot, örülnèk ! Köszi!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia! :) Olyan furi volt a mobilnézet, azért kapcsoltam ki, de amiért ilyen szépen kérted :), szívesen vissza kapcsolom. :) :)
      zsófi

      Törlés
    2. Köszi!! Elárulom, hogy a saját blogom könyvjelzője a telefonomon asztali nézetben van, de azt nem olvasom naponta, hanem más miatt kell úgy. :)
      De a blogokat így látom. Ha pedig mégis kellene valami oldalról akkor alul váltok. ;) :)

      Törlés
    3. Teljesen igazad van, így logikus. Zsófi mániája ez az állandó rendezgetés. :) Bea

      Törlés
  2. Ez nagyon jó! Csakhogy ---én olyan lassan haladok most az olvasással - vagy lehet hogy lassan olvasok?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ha lassan olvasol, akkor lassan haladsz. :) De ha jól gazdálkodsz az idővel, és jó könyvet választasz, akkor tuti, hogy gyorsabban fogsz haladni, mert előfordulhat, hogy nem tudod majd letenni. :)

      Törlés