2015. november 25., szerda

Körmendi Zoltán: Isteni program

2007. április 16.
Az egész világot futótűzként járta be a hír:
„Összesen 33 ember halt meg, 15 pedig megsebesült az amerikai Virginia állam műszaki egyetemének kollégiumában és egyik osztálytermében történt lövöldözésében. Az Egyesült Államokban korábban is voltak hasonló tragikus lövöldözések - sokszor iskolákban - de eddig ez a legsúlyosabb.”  Mi állhat a történetek hátterében?

Magyarországon egy lány megírta azt a Karma nevű programot, aminek megismerése megváltoztathatja a dimenziókról alkotott nézeteinket, és megérthetjük, hogy ismeretlen dimenziók hogyan befolyásolhatják tudatalattink működését.
Miért veszélyesek az ezekkel a dimenziókkal kapcsolatos titkos kutatások, és mi köze  mindezeknek Virginiához és Nevadához? Vagy az 51-es körzet különleges kísérletei is csupán fikciók lennének?

A történet középpontjában álló Krisztinát azzal vádolják, hogy közösségi oldalakat feltörve személyes adatokat lop. Vajon hogyan sikerül tisztáznia magát?

A könyv egy zömében Amerikában játszódó történeten keresztül világít rá arra, hogy a vallások közös gyökerét és a mai legfejlettebb számítógépes kísérletek tárgyát jelentő ismeretlen dimenziók feltárása milyen súlyos gazdasági és társadalmi veszélyeket rejt, ha politikai erők, vagy gazdasági hatalmak próbálják irányításuk alá vonni.

Van-e olyan ember, aki ne szeretne életében legalább egy csodát megélni? Elhinné-e, ha saját szemével tapasztalna meg egy természetfölötti dolgot? Az biztos, hogy bár nem bújom az ezoterikus oldalakat, hiszek a csodákban, és úgy gondolom azért, mert valamit nem láttunk még, vagy nem éreztünk, azért létezhet.  Ezért azt hiszem elég fogékony olvasónak számítok ennek a könyvnek az esetében. 
A fülszövegben említett egyetemi tragédia tulajdonképpen a könyv vége, és a hozzá vezető események láncolatát ismerhetjük meg a történetben. A Körmendi Zoltán-féle változatát. A könyv csodája Krisztina, a magyar lány, aki természetfeletti képességekkel rendelkezik, és itt erősen érezhető bibliai utalásokat találhatunk. Krisztina, mint Krisztus, a szülei József és Mariann és lesz majd 12 hű barát is. Krisztina rendszeresen kapcsolatot teremt egy felsőbb hatalommal, látomásai vannak távoli tájakról, eseményekről, az embereknek a gondolatait is ismeri.
Gyerekkorától arra készül, hogy megírja a Karma programot, ami egy csodálatos dolog. Azok az emberek, akik megválaszolják a program kérdéseit megvilágosodnak, jobb emberek lesznek, megváltozik az életük. Azt hiszem a valós életben is jó lenne, ha létezne egy ilyen Karma program.

Nagyon jól adagolta az író a tudomány, a fizikai, az ezoterika, a történelem tényeit, szinte azoknak is a szájába rágta, akik nem akarták elképzelni, hogy léteznek ismeretlen dimenziók, létezhet Nevadában, az 51-es körzetben A Könyv, és Krisztina az ismeretlen dimenziókkal kapcsolatba tud kerülni. Én mindent elhittem. :)

Merészen nyúlt a témákhoz, az UFO-történethez, Atlantisz történetéhez, amit nagyon élveztem, valamint az amerikai politikai és titkosszolgálati szervezetek működését is jól bemutatta. Hihető volt, hogy ha van Jó, akkor van Rossz/Gonosz is, aki meg akarta mutatni a hatalmát. 
Ami nagyon tetszett még, az a könyv végén a szereplők felsorolása, bemutatása, és mint néha a filmek végén megtudhattuk, hogy mi lett velük azóta, valamint a könyvben érintett elméletek részletes leírása, ismertetése.
Amiről szívesen olvastam volna többet, az a szereplők érzelmi élete, gondolatai, egymással való kapcsolatuk, (például Krisztina és szülei kapcsolata, Roland családi háttere, a Karma program által megváltozott egy-két főbb szereplő mélyebb ismerete). 
A mélyebb érzelmek tehát női lelkemnek egy kicsit hiányoztak, de ha ettől eltekintek, akkor azt mondhatom, hogy egy nagyon érdekes, nagyon újszerű, eredeti gondolatokkal és elméletekkel teli,  szórakoztató és meglehetősen elgondolkodtató könyvet olvastam.


A könyvet köszönöm Körmendi Zoltánnak!

9/10

Bea

2 megjegyzés: