2018. február 8., csütörtök

Friss, várólista duzzasztó könyvek

Akartam írni holnapra (azaz mára) egy thriller csütörtökös bejegyzést, de ekkor molyon szembe jött velem pár friss megjelenés, amik mellett egyszerűen nem tudok szó nélkül elmenni, úgyhogy megírtam ezt a bejegyzést, főszerepben friss könyvekkel, no meg a borítójukkal.



Lady Jane
Ez a könyv valamiért nagyon lázba hozott. De fogalmam sincs miért, YA, fantasy, ez ugye nem igazán az én asztalom, de ettől függetlenül úgy érzem, mindenképpen bele kell majd kukkantanom.
Ha van egy jó külföldi borítód, ne piszkáld, csak ha jobbat tudsz helyette csinálni! Ezt akár a magyar kiadók borítótervezői fel is írhatnák maguknak valahová. :)
A Maxim kiadó követte ezt az elvet, sőt még egy kicsit finomítottak is a magyar borítón a szövegelhelyezéssel, s így több látszik Lady Jane helyes arcából. :)
megjelenés: február 22.

És azután...
A Park Kiadó újra elkezdte kiadni a Musso könyveket, háromszoros hiphip-hurrá!
Ha még nem olvastatok egy Musso könyvet sem, akkor vágjatok bele, mert szerintem nem érdemes, kihagyni az életetekből. :)
A francia borító eléggé... eléggé nem illik egy Musso könyvhöz szerintem, úgyhogy emellett nagyon tudom értékelni a Park Kiadó új, minimalista borító stílusát.
megjelenés: február 22

A hatalom 
Most 21. Század Kiadó blokkja következik, de nem tehetek róla, itt a helyük, hisz olyan sok szuper könyv jelenik meg náluk!
Egy feminista disztópia! Ide vele tüstént! :) Nagyon-nagyon kíváncsian várom ezt a könyvet.
A kiadó nagyon gyakran alkalmazza a borítókkal kapcsolatban a "ha az eredeti borító jó, hagyd csak úgy elvet", aminék én nagyon örülök!
A könyv borítója, így maradt az eredeti, a képre még ráraktam egy másik kiadásnak is a borítóját, ami szintén tetszetős.
megjelenés: április 16.

Vértesvérek
Jane Corrynak is érkezik egy új thrillere, én most olvasom az elsőt, a Férjem feleségét.
A fülszöveg alapján érdekesnek ígérkezik.
A borító maradt az eredeti, csak egy kicsit sőtétítettek rajta.
megjelenés: március 26.

Az utolsó aratás
Jim Crace könyve egy igazi irodalmi csemegének ígérkezik, ezt a könyvet is jobb, ha felrakjuk a listánkra.
A magyar borító határozottan jobban tetszik, mint az eredeti, és ahogy Goodreadsen néztem a különböző kiadások borítóit, a magyar azok közül is kiemelkedő, úgyhogy hatalmas pacsi a tervezőnek!
megjelenés: április 16.

Az elveszett tárgyak őrzője
A fülszöveg nagyon kis sejtelmes és rövid, de figyelemfelkeltő: elveszett tárgyak visszajuttatása a gazdájukhoz. Listára vele! :)
A magyar borító is mesés, bár nekem egy cseppet jobban tetszik a kék angol, de nem bírtam magammal és ezért még összegyűjtöttem egy pár kiadás borítóját, melyek szintén különlegesek voltak.
megjelenés: április 16.

Mudbound
Nem is tudtam, hogy ebben az esetben a könyv volt előbb, mint a film. De így a film várni fog, majd miután elolvastam a könyvet, azután fogom csak megnézni. Örülök, hogy magyarul is megjelenik! Úgyhogy a tervem, miszerint végignézem az Oscarra jelölt filmeket még a díjkiosztó előtt, ezennel dugába is dőlt. Aranyszabály nálam, hogy előbb a könyv, s csak aztán a film. :)
A borító nagyon tetszik, más mint az eredeti, de egyedi és szemrevaló, bár azt a nagy Netflixes plecsnit éppen nem hiányolnám róla, de annyi baj legyen (még mindig jobb, mint a filmes borító, amivel semmi bajom sincs, de egy könyvön, ne egy filmplakát legyen).
megjelenés: március 1.

A naturalista
A fülszöveg több, mint érdekes, felhívás keringőre, nagyon várom ezt a könyvet! :)
Egy jó kis véres és agyafúrt thrillernek ígérkezik.
A borítók... őszinte leszek, egyik sem tetszik különösebben, de ez nem is számít, mert remélem a tartalom majd első osztályú lesz! :)
megjelenés: május 2.

A 21. Század Kiadó és az Alexandra Kiadó is jelentkezett a közeljövőben náluk megjelenő izgalmas újdonságokkal.
Imogen Hermes Gowar könyve, amiről már itt írtam korábban, ősszel fog megjelenni a 21. Század Kiadónál.
Tavasszal az Alexandra Kiadó sok újdonsággal készül: Paula McLain új könyvével, a Jessica Jones sorozat főszereplőjének, Krysten Ritternek a könyvével és egy új szerző is bemutatkozik a magyar olvasóknak, Jami Attenberg személyében.
Ezeket a könyveket (no, meg a borítójukat) is kíváncsian várom! :)

Zsófi

6 megjegyzés:

  1. Mussot még nem olvastam, szerintem az áprilisi kihívásba fog beleférni.
    Nem értem egyébként, miért más minden országban a borító? Általában az eredetiek jobbak, itt pont egy kivételt mutatsz: a Sárfészek borítója csudára tetszik nekem!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Lehet van valami jogi oka is a képekkel, ami miatt új borítót terveznek a kiadásokhoz. Igen, az tényleg egy különösen szépre sikerült borító! :)
      Musso ténlyeg nagyon jó! :D És tényleg áprilisban pont jó lesz. :)
      zsófi

      Törlés
  2. A Ruth Hogan könyv most felkerült a listámra :) Csodálatosak a borítói!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Reméljük a belseje is ilyen szép és jó lesz! :) :)
      zsófi

      Törlés
  3. Lányok! Ugyan hónapokig nem követtem, hogy milyen megjelenések jönnek, nagyon szeretem az ilyen bejegyzéseiteket! Van ugyan bőven könyv (Nektek is köszönhetően :D) a várólistámon, de most egy jó adag felkerült, úgyhogy máskor se fogjátok vissza magatokat! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kösziii! :D Nyugi nem fogom visszafogni magam! :D
      zs

      Törlés