2018. február 14., szerda

Abigail James: Szeresd a bőröd!

Útmutató a ragyogó arcbőrhöz

Nyilvánvaló tény, hogy a bőrünk és a bennünk zajló lelki és testi folyamatok között nagyon erős kapocs van. 

Ha izgulunk valami miatt, elpirulunk, ha nem érezzük jól magunkat, elsápadunk, ha olyan ételt ettünk, ami a testünknek nem tetszett, kiütések jönnek ki rajtunk, ha keveset alszunk, táskás lesz a szemünk alatti bőr, ha pedig öröm ér bennünket, akkor "ragyog" az arcunk.

Éppen ezért nagyon fontos, hogy erre a nagyon érzékeny és nagyon fontos érzékszervünkre, a bőrünkre kellő figyelmet fordítsunk, ugyanúgy megkapja a szükséges gondoskodást, mint mondjuk a hajunk, a körmünk, vagy akár a gyomrunk és más egyéb szervünk, testrészünk.

Ebből a könyvből nagyon sok érdekes dolgot megtudunk a bőrünkről, merem állítani, olyat is, amit eddig nem tudtunk. A bőrünk elmeséli a történetünket, örömeink és bánataink tükröződnek rajta, de ezeken kívül is számos fontos életfunkcióról árulkodik.

A bőrünk testünk kb. 12-15 %-át teszi ki. Ami engem a legnagyobb csodálkozásra késztetett, az a tény, hogy óránként  kb. 600.000 bőrdarabkát hullajtunk el, egy átlagos személy 70 éves korára kb. 48 kg-nyi bőrt hullajt le magáról!!!

Olvashatunk a bőr életciklusáról, anatómiájáról, bőrünk családfájáról, azaz a bőrünk minőségére ható külső és belső tényezőkről, hormonokról, amelyek a bőr állapotát befolyásolják, illetve arról, hogy mit tehetünk a kiegyensúlyozott hormonokért mi magunk is.

A 70-30-as szabályt is megismerhetjük: azaz ha időnk 70 %-ában odafigyelünk az egészséges táplálkozásra, a megfelelő mennyiségű testedzésre és bőrünk ápolására, akkor a maradék 30 %-ban nyugodtan elengedhetjük magunkat. Nekem nagyon tetszik ez a szabály, hiszen a megengedett 30% lazasága könnyebbé teszi a 70 % odafigyelést és felelősséget magunk iránt.

Az elménk és bőrünk kapcsolata egy nagyon érdekes fejezet, a meditáció, az alvás, a stresszkezelés fontosságáról olvashatunk, jógagyakorlatokat ismerhetünk meg, melyek a bőrre nézve csodás hatással bírnak, mert mint tudjuk a jóga hatással van a nyirokrendszerre is, ami pedig nagy hatással van a bőrünkre.

Végigkövethetjük a bőr változásait a tinédzserkortól megkezdve, húszas, harmincas, negyvenes és így tovább éveinken is, megtudhatjuk, milyen hatással van a bőrünkre a várandósság, milyen bőrtípusok és bőrproblémák léteznek.

Természetesen a mindennapi bőrápolás sem maradt ki, részletesen magyarázva ismerhetjük meg ezeket a lépéseket, a bőrápoláshoz használható termékek típusait, tonikok, hidratálók, szérumok és hámlasztók hatásairól olvashatunk, megismerjük a szépségápolási termékek összetevőit, azok hatásait.

Arcmasszázs lépésről lépésre, arcjóga, arcakupresszúra, itt minden az arcról és a bőrünkről szól. Bőrbarát élelmiszerek és  bőrt károsító élelmiszerek, a cukor hatásai és szépítő ételek, szépségkoktélok - ezeket mind megtalálhatjuk a könyvben, de olvashatunk a konyhaszekrényben és a kiskertünkben is található szépségápoló szerekről, azt is igazolva, hogy nem kell feltétlenül súlyos összegeket költenünk arra, ha törődni szeretnénk a bőrünkkel.

9/10

Bea

Kedvenc idézeteim: 


"Egy nő valódi szépsége a lelkében gyökerezik. 
Az maga a gondoskodás, amelyet szeretettel ad, és a szenvedély, 
amelyet sugároz. Egy nő szépsége az évek múlásával  csak növekszik."
AUDREY HEPBURN


"Belső hangunk mindenkinél többet kommunikál velünk, 
ezért ügyeljünk rá, hogy kedves dolgokat mondjunk saját magunknak."


"Valljuk be őszintén, ha boldogok vagyunk, szépek vagyunk!"

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése