2018. február 12., hétfő

Cynthia Swanson: Nővérek könyvesboltja

Mindenki feltette már magának a kérdést: mi lett volna, ha élete egy pontján, egy döntés, egy véletlen eredményeképpen, egy teljesen új irányban folytatódik az élete. 

Ha nem találkoztál volna éppen azon a napon valakivel, ha nem arra a buszra szálltál volna fel, vagy ha nem abba a valakibe szerettél volna bele. Érdekes játék, megannyi megoldással, történettel.

Cyhntia Swanson az új könyvében pontosan ezt a játékot játssza, méghozzá mesteri módon. Ezáltal egy nagyon különleges történet bontakozik ki a szemünk előtt.

Már a könyv címe is milyen pompás! Nővérek könyvesboltja.
Mióta én magam is egy könyvesboltban dolgozom, még jobban szeretem az olyan történeteket, amelyekben szerepet kapnak a könyvek vagy könyvesboltok. 

Ha te is nagy könyvmoly vagy, biztos sokszor megfordult már a fejedben, hogy jaj, de szívesen dolgoznék egy könyvesboltban. És már el is képzeled magad, ahogy a kedvenc könyveidet ajánlod a vásárlóknak, velős beszélgetéseket folytatsz az újonnan megjelent könyvekről, sok-sok könyvszerető emberrel találkozol, és egy olyan gurulós létrával suhansz ide-oda a polcok előtt. 

Aztán amikor ténylegesen egy könyvesboltban kezdesz el dolgozni, rájössz, hogy a romantikus elképzeléseid a könyvesboltról nem igazán állják meg a helyüket a valóságban. A nap nagy részében a vevőkkel barchobázól, próbálod kitalálni, hogy milyen könyvet szeretnének megvenni, mert ők csak azt tudják, hogy meg akarják venni, de címet és szerzőt már nem tudnak mondani. Nem túlzok, ha nem hisztek nekem, kukkantsatok csak be ebbe a molyos zónába. 

De hagyjuk is a valóságot, és térjünk vissza a Nővérek könyvesboltjához, ami éppen olyan, mint az álmaidban élő könyvesboltok. :)

A könyv története a hatvanas években játszódik (ez ugye nálam még egy plusz pont), főszereplőnk, pedig a harmincas évei végén járó Kitty Miller. A Nővérek könyvesboltjából az egyik nővér. Nincs férjnél, vezeti a kis könyvesboltot középiskolai legjobb barátnőjével, Friedával (ő a másik nővér), éli a megszokott életét, egyik nap megy a másik után.

Egy este lefekvés után, egy nagyon furcsa álomban találja magát, Katharyn Anderssonként, egy nagy családi házban, egy férjjel és két kisgyerekkel az oldalán. Másnap reggel viszont újra Kittyként ébred, de amikor lefekszik ismét Katharyn lesz.

Az álmok egyre valóságosabbak, egyre jobban átveszik a hatalmat Kitty igazi élete felett is, átszövik a mindennapjait, s mondanom sem kell, hogy Kittyvel együtt mi is meglehetősen összezavarodunk.
Többet én nem is árulok el, ha kíváncsiak vagytok a továbbiakra, akkor olvassátok el a könyvet, nagyon megéri! :)


Különleges történet, különleges karakterek, álmok és sorsok, Cynthia Swanson csodálatos története magával ragadó, elgondolkodtató és egyszerűen fantasztikus.

10/10

Zsófi

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése