2017. augusztus 21., hétfő

Kertész Erzsi: Ludmilla megoldja

Nagyon örültem, amikor megláttam, hogy ismét egy új Kertész Erzsi könyv jelent meg. Sok értékelésemben áradoztam már a szerzőről, nagyon sok művével belopta már magát a szívembe, és több könyve is a kedvenceim között van.

Ludmilla és szülei kertes házba költöznek, ahol a kislány rögtön ki is szúrja magának az árnyas fa lombjai között rejtőző, elhanyagolt kis lombházat. Ludmilla okos és figyelmes kislány, már régen megfigyelte, hogy a felnőtteknek mindig van valami gondjuk, sosem elégedettek, ha mégsincs gondjuk, akkor gyorsan kitalálnak maguknak egyet.


Ezért elhatározta, hogy a problémamegoldó hivatást választja magának, és máris hozzálát eme foglalatossághoz, a fán lévő kis házikó lesz az irodája. Legelső megoldandó probléma maga a kis ház megjavítása volt, de Ludmilla bebizonyította, hogy ez igazán neki való hivatás, és a ház hamarosan gyönyörűszépen és erősen ragyogott a fák között.

Legelső vendége Döme volt, akinek problémája is akadt és munkatársnak is ajánlkozott. Hamarosan jöttek az ügyek is, Ludmilla sikerrel vette az akadályokat, és szorgosan pakolta a Megoldott problémák mappába azon ügyek iratait, amiket sikeresen felgöngyölítettek. Mert Döme maradt. Munkatársnak és ügyfélnek is.

Kerestek barátot barátságdetektormérővel, mely feladatot egy nem működő játékpénztárgép volt hivatott elvégezni, kerestek Beót, ami nem is volt olyan könnyű, mert eleinte csak annyi információjuk volt, hogy olyan beós.

Segítettek megoldani egy kétségbeesett anyuka problémáját unatkozó kisgyermeke ügyében, megismerkedtek Szidóniával, majd Pali bácsi problémáját is segítettek megoldani, legvégén pedig megismerhettük Gézát.

Nagyon mókásak voltak ezek a megoldások, Ludmilla igen talpraesett nőszemély volt, akinek mindenre volt valami ötlete, nagyszerű eszköztárral rendelkezett a különböző problémák megoldására. Kicsit olyan uralkodó típus volt, aki nem szereti a kezéből kiadni az irányítást, és természetesen az ő ötletei a legjobbak, hiszen ez az ő Problémamegoldó Irodája, de végül is nőből van. :)

A gyerekeknek jó barátja lehet Ludmilla, mert nagyszerűen és egyszerűen megoldja a hétköznapi problémákat, amelyekkel hozzá fordulnak. Könnyű vele azonosulni és minden gyerek szeretne ilyen önálló, okos és magabiztos lenni.

9/10

Bea

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése