2017. július 24., hétfő

Jill Mansell: Te és én, mindörökre

Ha lenne olyan listám, amire nyári olvasmányokat ajánlanék, a könnyedségük, a témájuk, a szórakoztatófaktoruk miatt, akkor Jill Mansell könyve előkelő helyet foglalna el ezen  a listán.

Annyira jólesett ez a könyv most nekem, mint hőségben egy hideg, hűsítő limonádé. Engem ritkán fog meg a borító csak úgy önmagában, ennél a könyvnél viszont ez a ritka eset állt fenn. Nagyon bájos, vidám, egyszerű, de mégis nagyszerű borítója van, és elmondhatom, hogy ez a borító teljesen összhangban van a könyv tartalmával.


A cím alapján először egy nagyon romantikus, nagyon szerelmes, kicsit szirupos könyvre számítottam, de ismét bebizonyosodott, hogy ne ítéljek elsőre.

A könyv szerelmes és romantikus, ám csöppet sem szirupos, nagyon vicces és igazán szórakoztató. Amint elkezdtem, annyira jól éreztem magam a történetben, hogy le sem akartam tenni. 

Nagyon sokszínű szereplőgárdát vonultat fel a könyv, nagyjából mindenki szimpatikus, éppen csak egy kis szükséges gonoszság szerepel benne, hogy azért ne legyen minden rózsaszín és csilivili. 

A történet főszereplője Lily Harper, aki éppen 25. születésnapját ünnepli az első oldalakon. Édesanyját már sok éve elveszítette, ám azóta minden évben a születésnapján felbontott egy levelet, amit még az édesanyja írt neki a betegsége idején. 25. születésnapján a legutolsót kapja meg, ugyanis a levelek elfogytak, édesanyjának nem volt több ideje. 

Az utolsó levélben egy megbízatást kap édesanyjától, amely nem várt események sorozatát indítja el. 
Lilyn kívül még sok más szereplője van a történetnek, amely egyik oldalon megható, másik oldalon nagyon vicces, szeretetteljes és bohém. 

Félreértések, eltitkolt szerelem, hatalmas meglepetés, néhány titok, sok egymással látszólag nem összefüggő esemény történik szereplőink életében, ami az idő múltával mégis egy kerek egészet alkot. 

A történet helyszíne, Stanton Langley pedig egy olyan csábító kis angol falu, hogy máris odaköltöznék, az összes pletykás, kíváncsi, okoskodó falulakó ellenére is. 


Egy édes kis komédia volt ez a könyv, amely a könnyedségével és vidámságával jó pár órára kikapcsol és szórakoztat. A szereplők sorsa jól felbolydul a történet folyamán, és mi természetesen mindenkinek szurkolunk, hogy minden rendbe jöjjön. 

Nyaralásra, otthoni lazításra, vagy éppen egy sötét hangulatú, nyomasztó olvasmány után el sem lehet képzelni jobbat egy ilyen vidám, mozgalmas, sokszínű történetnél.

10/10

Bea

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése