2017. július 12., szerda

Tom Schamp: Mindenre képes szótár

Ez egy olyan könyv, amiben a képek mennyisége magasan vezet a betűkkel szemben, mégse gondoljátok, hogy csak átlapozzátok, végignézegetitek és kész.

Nem, nem, ezt a könyvet sokkal tovább tartott átböngészni, mint elolvasni. Azaz, ha írással lett volna tele, sokkal hamarabb a végére jutok, mint így, hogy ez egy képes szótár. Méghozzá egy mindenre képes!


És valóban, tényleg mindenre képes. Képes arra, hogy engem, egy felnőttet, sok-sok órán át elbűvöljön és a rajongójává tegyen. Képes arra, hogy ha valami nagyon tetszett és ismét szeretnéd megtalálni, újra órákig lefoglaljon, mert 1. képtelenség megtalálni, 2. újabb és újabb dolgokat fedezel fel, amibe ismét csak teljesen belemerülsz, annyira, hogy már azt sem tudod mit kerestél.

Amiért én elsősorban nagyon szerettem volna ezt a könyvet a magaménak tudni, azok a szuperfantasztikus illusztrációk, amelyek így, alapos átböngészés után is szuperfantasztikusak, sőt ha lehet még szuperfantasztikusabbak. :D Rengeteg ötletet és inspirációt merítettem belőle. Annyira tetszik, hogy egyelőre még nem is tudtam vele betelni. 

De hogy mit is tartalmaz ez a képes szótár? Témakörök szerint halad, az étkezés, a bevásárlás, az évszakok, a kert, madarak, repülőtér, vízi világ, édességek, forgalom, járművek, tömegközlekedés, zene, képzőművészet, sport, ruhák, karácsony, iskola és otthon témáját érintve. 

Minden oldalon meglepetések és váratlan dolgok fogadnak bennünket. Imádtam például, hogy nagyon sok angol dalcímet is felfedezhettem, sőt, véleményem szerint a szerző Beatles rajongó lehet, mert helyet kapott a könyvben a Sárga tengeralattjáró, és a zenekar tagjai más oldalakon is. Ezen kívül pedig Beatles dalcímeket több helyen is felfedeztem, és ez nekem, egy Beatles rajongónak nagy öröm volt. Mindig boldog vagyok attól, ha egy könyvben Beatles-szel kapcsolatos utalást találok, ebben a könyvben nem is számítottam rá.

Viccesek az illusztrációk, sőt a szövegek is, ha kinyitod a könyvet, egyszerűen magába szippant a sok vidám élmény, nagyszerű szórakozás mindig újabb és újabb dolgot felfedezni.


És ez az, amiért még egy hatalmas pluszpontot érdemel ez a mindenre képes szótár, hogy nem csak a kicsi gyerekeket szórakoztatja, hanem a velük együtt nézegető szülőket, nagyobb testvéreket is, mert olyan poénok is vannak elrejtve a könyvben, amelyeket a felnőttek értenek meg, és nagyon jókat vigyoroghatnak rajta, miután esetleg már sokadszorra nézegetik gyermekükkel ezt a könyvet, és a könyökükön jön ki.  Ami szerintem ennek a könyvnek az esetében lehetetlen.

Az én gyermekeim imádták a böngészőket, biztos vagyok benne, hogy ezt a nagyon mai, nagyon vicces, nagyon színes, és nagyon érdekes böngészőt is imádni fogják a gyerekek. Kisebbek, nagyobbak egyaránt. 

10/10

Bea

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése