2017. július 7., péntek

Caitlin Sainio: Horgolt hópelyhek lépésről lépésre

Tudom, hogy a nyár kellős közepén tartunk, és még több, mint 5 hónapunk van karácsonyig. :) De én azt mondom, hogy a hópelyhek horgolását nem lehet elég korán elkezdeni, mert közben más és más ötletek jutnak majd eszetekbe. 

Először csak a karácsonyfára horgoltok, majd eszetekbe jut, hogy de jó lenne téliesíteni, ünnepivé tenni egy-két párnahuzatot, erre pedig az egyik legszebb ötlet a hópehely. 


A lakásunk karácsonyi díszítését is gazdagíthatjuk horgolt hópehely-girlandokkal, ahhoz pedig számos hópelyhet kell meghorgolni. Amikor pedig már nagyon belejövünk a hópelyhek horgolásába, akkor felvetődik bennünk, hogy akár ajándékba is készíthetünk hópelyheket. Nem lehet leállni. Ezért kell időben elkezdeni. :)

Különösen akkor nehéz a leállás, ha a kezetekbe akad egy ilyen szép könyv, amelyben számtalan fajta hópehely leírását találhatjuk meg, hasonlóan a virágos horgolókönyvhöz, amelyről IDE KATTINTVA olvashattok, ebben a könyvben is a kezdő szinttől a haladóig találhatunk mintaleírásokat, sőt nem kell kétségbe esni, ha nem tudtok horgolni, mert ebből a könyvből meg is lehet tanulni.

40 fajta hópehely mintájának leírását találhatjuk a könyvben, egytől-egyig gyönyörűek. Ha túllépünk a hagyományos fehér hópelyheken, nagyon szép színeseket is alkothatunk. Véleményem szerint pasztellszínekben is fantasztikusan mutatnak ezek a szépségek, de bátran használhatunk erősebb színeket is. 

Sőt, ha nem akarunk várni karácsonyig, akkor szerintem jónéhány hópehely virágként is gyönyörűen mutat, el tudok képzelni belőle akár egy könnyű, nyári, lyukacsos fesztiválpulcsit, egy szép terítőt az asztalra, vagy a vintage stílus kedvelőinek akár függönyt is.

A minták leírása fotókkal és leszámolható rajzokkal egyaránt illusztrálva van, és valóban lépésről lépésre haladhatunk, igazán megkönnyíti a tanulásunkat ez a részletesség.

Szapporo, Reykjavik, Bariloche, St. Paul, Minneapolis, Winnipeg, Uppsala, Dingbocse, Capracotta... ilyen és hasonlóan érdekes nevű hópelyhek kerülhetnek ki a kezeink közül, ha elhatározzuk magunkat és végighorgoljuk a könyv hópihéit, vagy egyszerűen csak kiválasztjuk a kedvenceinket. 

Nekem még gyakorolnom kell, de azért pár hópihécskét sikerült alkotnom, kéretik nem nevetni.


A szépségük mellett ezeknek a hópelyheknek van egy hatalmas előnyük az igazival szemben: bármikor - akár nyáron is - előszedhetem, mert sosem olvadnak el.  :)

10/10

Bea

A könyvet IDE KATTINTVA megrendelheted!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése