2019. december 14., szombat

Dr. Váczi István: Kapitány voltam


Válogatás a rendőrség életének titkaiból

Két rendőr elmegy az erdőbe, hogy karácsonyfát vágjanak maguknak. A térdig érő hóban gázolva órák hosszat keresik a megfelelő fenyőfát, de nem találják. A nap lenyugszik, feltámad a jeges szél, a távolban felvonyít valami állat.
Az egyik rendőr odafordul a másikhoz:
- Na, ebből nekem elegem van! A legközelebbi fát kivágjuk, akár fel van díszítve, akár nincs!

Nincs olyan ember, aki ne tudna jót mosolyogni egy-egy rendőrviccen. Dr. Váczi István szerint a legjobb rendőrvicceket az élet írja. Ezt be is bizonyítja a könyvében, amely remek szórakozás és gondűző, garantáltan kikapcsol és megnevettet.

Dr Váczi István vagyok, 25 évet szolgáltam a rendőrségen. Közel 13 éven át voltam rendőrkapitány, ezredesként szereltem le - áll a Kapitány voltam című könyv fülszövegében.

Ha valaki ennyi ideig dolgozott rendőrként, akkor elhihetjük neki, hogy bőven van elmesélnivalója, ebben a könyvében leginkább a humoros oldalát mutatja meg a rendőri létnek.

Azon belül is azokat az érdekes, vicces eseteket, amit nem láthat mindenki, amit az ott dolgozó kollégák éltek meg, és jó esetben ők is tudnak nevetni magukon, vagy a megtörtént komikus helyzeteken. Tulajdonképpen emberközelivé téve ezzel a rendőröket, megmutatva azt, hogy ők is emberek, tévednek, hibáznak, de képesek javítani és továbbmenni.

Rövid történetek sokasága ez a könyv, melyekben beláthatunk a kulisszák mögé, olvashatunk állatokkal kapcsolatos esetekről, lovak, őz, kígyó és kecske éppúgy szerepelnek a történetekben, mint számos embertársunk és a velük szemben intézkedő rendőrök.

Miközben a vicces sztorikat olvasgatjuk, beleláthatunk a rendőrség anyagi helyzetébe, az elmúlt évek technikai felszereltségébe, amelyekből sokszor adódtak komikus helyzetek, találékony megoldások. 

Olvashatunk felakasztott betörőkről, piros "Micsubicsi"-ről, az ikertestvéres ügyek viszontagságairól, atyai pofonokról, megcsalt férjekről és feleségekről, készséges örömlányokról, a szonda alapos teszteléséről, beszűkített rendőrnadrágról, Marika néni és a belügyminiszter esetéről.

Megtudhatjuk a 259-es bilincs titkát, valamint azt, hogy milyen esetben ült be önként, saját akaratából egy zűrös fickó a rendőrautóba, melyik a legextrémebb tárgy, ahonnan sikerült ujjlenyomathoz jutni.


A történetek nagy részét Dr. Váczi István az elmúlt 25 évben személyesen átélte kollégáival, így igazán hiteles forrásból olvashatjuk ezeket a megmosolyogtató történeteket. Ha szeretnétek lazítani és jókat nevetgélni, akkor ajánlom ezt a könyvet. 

- Bea -

Dr. Váczi István weboldala és ahol a könyvet is megrendelhetitek: KATTINTS IDE! 

"Vannak olyan megrögzött bejelentők, akik minden csip-csup ügy miatt a rendőrségre mennek és feljelentést tesznek. Legyen az akár olyan, ami őket személyesen érinti, vagy akár olyan, amit csak látnak és abból szűrik le, hogy ott bizony komoly dolgok történnek. Erről a jelenségről szól az a klasszikus vicc, amikor is az idős hölgy bejelenti, hogy a szomszédjában az a fiatal pár állandóan az orra előtt szexel, ott az erkélyen. Mire a rendőr odamegy, kinéz és nem lát semmit. Ja, így nem is - mondja a hölgy -, de ha bejön a kamrába, ide erre a székre feláll és ott arrafelé erősen balra kinéz a két oszlop mögött, na akkor már azért tényleg látszanak."

*****
"Biztos vagyok benne, hogy azt sem kell hosszan magyaráznom, hogy a rendőr is ember. 
Még ha egyik-másik nem is tűnik minden pillanatban annak."


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése