2019. augusztus 15., csütörtök

Jonas Matthies: Horgolt könyvjelzők



Igen, jól látjátok, ezt a könyvet egy pasi írta és a könyvben lévő könyvjelzőket is ő horgolta!  

Mr. Supergurumi Berlinben született és nőtt fel, majd érettségi után Thaiföldre utazott egyetem helyett, és nagyon hamar el is döntötte, hogy a jövőben inkább a világ körül szeretne utazgatni, mintsem az egyetem padjait koptatni.

Webdesign és online marketing tevékenységgel biztosította a megélhetését és Németországból külföldre költözött. 


Új projektek utáni kutatások során talált rá az amigurumikra, azt vette észre, hogy az internetes közösség rendkívüli módon érdeklődik ezen kreatív tevékenység iránt. 

Nagyon fellelkesítette a tevékenységben rejtőző lehetőség és az elképzelt amigurumi projektjéhez megpróbált egy alkotót találni.


Ám hamar rájött, hogy saját gondolatait elég nehéz mással megvalósíttatni és ezért fonalakat és horgolótűt rendelt magának, megtanult horgolni és létrehozta saját amigurumis weboldalát. Mivel olvasni is nagyon szeret, magától értetődő volt, hogy könyvjelzőket kezdett horgolni. Ezeket a szuper könyvjelzőket gyűjtötte össze ebben a könyvben, melyben elsőként a horgolási alaptechnikákat ismerhetjük meg, tehát, ha nem tudunk horgolni, az sem akadály. 


Horgolhatunk nyulat, lajhárt, flamingót, lovat, egyszarvút, rókát, egeret, zsiráfot, gekkót, kutyát, macskát, oroszlánt, bárányt és más állatos könyvjelzőt. 

Ami nagyon tetszett, hogy nagyon alaposak és részletesek a leírások, végigolvastam néhány mintát, és biztos vagyok benne, hogy bármelyikünk meg tudja csinálni. Ha már tudunk horgolni, akkor gyorsabban, de ha még most szeretne valaki megtanulni, akkor is sikerélménnyel fog járni, legfeljebb kicsit lassabban haladva. 

Nagyon jó lett volna, ha most be tudok mutatni egy könyvjelzőt, amit én horgoltam a könyvből, de ígérem utólag fogok mutatni majd egy Heti ez+az rovatban,  és instagram oldalunkon is biztos találkozhattok majd saját horgolású könyvjelzővel. 

Többet azt hiszem nem is lehet írni egy kreatív horgolós könyvről, álljon itt néhány kép kedvcsinálóként.






- Bea -


4 megjegyzés:

  1. Válaszok
    1. Remélem, azóta már sikerült horgolnod is belőle. 🙂

      Törlés
  2. Kár, hogy már "kiégtem" a kötés-horgolásból", de szívesen belenéznék a könyven lévő technikáknak és annak eredményéneit megnézném!:) Gyűjtöm a könyjelzőket, nem vona rossz pár saját alkotás.....

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Érdekes... megtanultam horgolni, horgoltam is ezt-az, de lenne még mit tanulnom is, de valahogy nem szippantott be annyira a horgolás, mint amennyire szerettem volna. 🙂 Az is lehet, hogy mivel anyukám horgol nekem könyvjelzőket, be is érem ezzel. 🙂

      Törlés