2019. május 30., csütörtök

Kíváncsi Katica kérdezJátékos könyv interaktív elemekkel

Gyerekkoromban imádtam az ilyen könyveket, sőt az én gyerekeim is imádták és be kell vallanom, hogy most is nagy élvezettel hajtogattam a felhajtogatható füleket és húzgáltam a kihúzható elemeket, amiből ebben a könyvben szerencsére van jónéhány. 

Persze, nemcsak a hajtogatás és kukucskálás miatt szerették a gyerekek, hanem a kérdések miatt is. 


Hiszen amúgy is egész nap kérdezgettek, volt  "mi ez" korszak és "miért" hónapok is, mindenről tudni akartak, mindent meg akartak érteni, én pedig imádtam a kifogyhatatlan és időnként meglehetősen vicces kis kérdéseiket.

Ebben a könyvben éppen ehhez hasonló kérdésekre kaphatnak választ, közben pedig hajtogathatják, húzgálhatják és forgathatják a kis füleket. 


Melyik a világ legkisebb országa? Hogyan készülnek a térképek? Hol esik a Földön a legtöbbet és a legkevesebbet az eső? Melyik a világ legmelegebb és leghidegebb pontja? Mi a különbség a Déli- és az Északi-sark között?  Melyik országban van több birka, mint ember? 


Ilyen és ehhez hasonló érdekes kérdéseket tartalmaz a könyv, amelyek - a gyerekeket ismerve - további beszélgetésekre indíthatnak bennünket. Még nekünk, szülőknek is nyújthat új információt, én sem tudtam, hogy Thaiföld fővárosának a neve, azaz Bangkok, csupán a hivatalos név rövidített változata, ugyanis a teljes neve: Krung Thep Mahanakhon Amon Rattanakosin Mahinthara Yuthaya Mahadilok Phop Noppharat Ratchathani Burirom Udomratchaniwet Mahasathan Amon Piman Awatan Sathit Sakkathattiya Witsanukam Prasit. 


Miért építették a Kínai Nagy Falat? Kik a leghíresebb tengerészek? Mikor kezdtünk el cipőt hordani? Kik voltak a szamurájok? Milyen középkori találmányokat használunk ma is? Miért hét napból áll a hét?

Nem is sorolom tovább a kérdéseket, hiszen a könyvben is elolvashatjátok. Amennyiben érdekel benneteket vagy gyerekeiteket egy ilyen informatív, interaktív, játszva tanító könyv, akkor mindenképpen vegyétek szemügyre.


Földrajz, történelem, társadalom, tudomány és technika témakörökben nagyszerű ismereteket szerezhetnek kisiskolás- és  óvodáskorú gyerekek Kíváncsi Katica segítségével.

Bea

A könyvet IDE KATTINTVA megrendelhetitek.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése