2018. december 15., szombat

Heti ez + az


Nagyon régen volt már Heti ez+az, nem néztem utána mennyi ideje, de vannak dolgok, amiket jobb nem bolygatni. Bevallom, hogy sokszor el is bizonytalanodtam, vajon érdekel-e valakit egyáltalán, eleinte érkeztek hozzászólások, de egy idő után megcsappantak, ez valószínűleg kedvemet szegte. Néha azonban hiányzik, ezért most azt gondoltam, hogy karácsonyra megajándékozom magam vele. 

Az elmúlt év decemberében, Heti ez+az rovatainkban saját kezűleg alkottunk karácsonyi dekorációkat, hogy az elkövetkezendő karácsonyi, ünnepi fotózásokhoz felhasználhassuk majd őket. Nos örömmel jelentem, hogy az egyik felét már megtaláltam, és remélhetőleg a következő héten még szerepelhetnek a fotóinkon, de nem adom fel, még keresem a kisautót és a mini fákat is. Sőt, a karácsonyfadíszeket is! Megvannak az biztos, csak még a hol a kérdéses. 

IDE, IDE és IDE kattintva megnézhetitek ezeket a DIY alkotásainkat.


Még nincsen karácsonyfánk, ezen a téren voltak véleménykülönbségek a családban, de úgy néz ki, hogy megegyezésre jutottunk. Én leginkább műfenyőt szeretnék, mert a szívem szakad meg, amikor kidobom a lecsupaszított fát, vagy éppen leviszem a kertbe és ott árválkodik egészen tavaszig, amikor feldaraboljuk és elégetjük. Vettünk már cserepes fenyőt is, de egyrészt egyre drágább, másrészt kétszer is úgy jártunk már, hogy kiültetés után nem fogant meg. A férjem szerint nem is volt gyökere. Ezért hajlok a műfenyős megoldásra, de a fiúk szerint az nem az igazi. Volt már műfenyőnk, de valamiféle hiányérzetünk maradt egész karácsony alatt.

Sajnos az idén kreatívkodásra nem jutott idő, legalábbis nem karácsony témában, de mégiscsak szeretnék a karácsonyra egy kicsit ráhangolódni, valamiféle kreatív tevékenységgel, ezért ma végignéztem a tavalyi karácsony előtti időszakban készült instagram könyvfotóinkat, és kitaláltam egy játékot magamnak. Megalkotom újra őket, illetve csak megmutatom, hogy milyen dolgokkal és dekorációkkal fotóznám le szívesen most az adott könyvet. 


Ha most készítenék fotót erről a könyvről, akkor ezüstösre, szürkésre venném az összhatást, egy egyszerű háttérrel. A kollázson szereplő háttér nagy kedvencem, régóta vágyom egy hasonló koptatott famintás háttérre, bár ettől kicsit fehérebbet szeretnék. A kiegészítőket is kékből, fehérből, ezüstből válogattam össze. Szerintem jól mutatna a kicsit sötétebb borítójú könyv ezeknek a szépséges dekorációknak a kíséretében. Előfordul az is, hogy ha már összeraktam a képet, valami mégsem passzol, és kicserélem ezt, kicserélem azt, és a végeredmény egy teljesen más kép lesz, mint amit elképzeltem. :D

Ezt a képet nagyon szeretem, a könyvek egy régi kisszéken vannak, amit szándékosan hagytam meg a maga lekopott stílusában, mellette az egy darab életben maradt régebbi karácsonyfánk, a kép a kertünkben készült.

Ismét natúr, természetes kiegészítőkkel alkotnám újra, a képen látható kellékeket egytől egyig imádom. Több doboznyi mütyüröm és dekorációm van a fotók készítéséhez, de előfordul, hogy lustaságból, vagy azért, mert éppen nem látok át a káoszon, nem találom meg a kigondolt kiegészítőt és végül egy habos kávé és egy szép párna kíséretében készül el a könyvfotó.


A következő kép is nagy kedvencem, mire is jó egy kiszolgált hintaló? Ettől függetlenül egy éve nem szedtem elő, pedig őszi és tavaszi környezetben is remekül mutat szerintem. (És még azt is tudom, hogy hol van. :D)


Az újrafotózáshoz megmaradtam a natúr és piros színvilágnál, mégis egy kicsit légiesebbnek tűnnek a kollázson szereplő hozzávalók, de egyáltalán nem biztos, hogy az elképzelés és a megvalósítás közel áll egymáshoz.



Ezennel a karácsonyi képeket be is fejezem, gyorsan mutatok még két kollázst, egyszerűen nem bírtam leállni, amikor a szebbnél szebb kellékek között barangoltam. Az első az Athenaeum Nagy Képes Kalendáriumához készült, a steampunk stílushoz illő dekorációkat élvezet volt felkutatni.


A saját kellékeimmel elkészített képen a saját kedvenc órámat használtam fel, ami még jobb lett volna feketében, egy régi ajtót a kertben lévő épületen és jobb oldalon látszik egy kicsit egy kampós golyó, ami nem tudom micsoda, ezt a házunkban találtuk, amikor megvettük. A lenti kép hozzávalóit nagyon szeretem, egytől egyig szívesen elfogadnám.

Aki követi az instagram oldalunkat (Kattints IDE, ha megnéznéd), az tudja, hogy nem alkotok egy stílusban, gondolkodtam rajta már, hogy ügyelnem kellene arra, hogy milyen a feedünk, azaz a megnyitáskor megjelenő kinézetünk, lehetne egységesebb, homogénebb, de ez nekem nem megy. Így  ennek jegyében megmutatom még ezt a színes, nyári, virágos képet is, amit Jodi Picoult Életszikra című könyve ihletett.


Ezeket a szépséges dekorációs dolgokat pedig ezen a szuper oldalon találtam:  favi.hu

A favi.hu egy gyűjtőoldal, több mint 1000 bútor és dekorációs blogot fog össze, így egy helyen található meg nagyon sok blog és webshop ajánlata, nem szükséges minden oldalt egyenként felkeresni. Nagyon jó keresési funkciók vannak az oldalon, beállíthatjuk az árat, a színeket és a stílust, és ezzel nagyon sok időt megspórolhatunk magunknak. Bár én teljesen rákattantam az oldalra és azt hiszem még jó pár napig nézegetni fogom a kategóriákat. 
   
Kedvenc kategóriám a dekorációk és a párnák, de teljesen elvesztem a karácsonyi díszek és kiegészítők között, valamint a bútorokat is órákig lehet csodálni. A tapéta kategória is nagyon figyelemre méltó, rengeteg fotózáshoz is megfelelő hátteret találtam itt.

Ha rendszeresen olvassátok a blogunkat, bizonyára észrevettétek, hogy a könyvértékelések mellett társasjátékokról is írunk most már véleményeket. A fiúk, Bence és Titusz nagy társasjáték imádók, ezért sok játékot kipróbáltunk az utóbbi időben. Ha még ajándékvásárlás előtt vagytok, segítséget jelenthetnek a társasjátékokról szóló írásaink, amelyeket itt találtok:

Déjá vu













Speed Colors



Carta Impera Victoria





Catan telepesei



Egy összefoglaló azokról a játékokról, amikről hamarosan írni fogunk.


Jó készülődést kívánunk az ünnepekre és legyen szép jövő hetetek!

Bea


6 megjegyzés:

  1. Sajnos nem vagyok egy nagy hozzászólásíró, de most mégiscsak írok, hogy biztosítsalak afelől: a Heti ez + azok a kedvenceim. :)
    Nagyon örülök, hogy most visszatért a rovat!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönjük szépen, ennek örülök, és akkor most már legalább még nagyobb kedvvel írom majd. :D Szép napot neked! Bea

      Törlés
  2. Sziasztok, régóta meg akarom kérdezni, társasjátékokat hol szoktatok venni?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia! Ez teljesen változó, a fenti játékokat a Piatnik oldaláról, de vásároltunk már a Müllerben is, ott elég nagy a választék, és bár vannak jó netes oldalak is, ahonnan rendelhetnék, ha már egyszer a kezünkbe került a játék, akkor szeretjük azonnal haza is vinni. :)
      Bea

      Törlés
  3. Sziasztok! Nekem nagyon tetszik ez a rovat, érdekes dolgok voltak benne most is, szóval szívesen latom :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia! Köszönöm szépen, már készül a következő, a szilveszteri-újévi Heti ez+az. :) Boldog új évet kívánok neked! Bea

      Törlés