2016. március 11., péntek

Austin Kleon: Lopj úgy, mint egy művész!

10 tanács a kreativitásról

Nem kell zseniknek lennünk, csak legyünk önmagunk! Ne féljünk beismerni, hogy szinte semmi sem eredeti a művészetekben, hagyjuk, hogy a bennünket érő hatások újabb ötleteket és képzelettársításokat szüljenek: A kreativitás ott van mindenütt és mindenkiben.

Austin Kleon tíz inspiráló tanácsa előhozza művészi vénánkat, és egy sokkal kreatívabb élethez vezet. Foglalkozzunk azzal, ami igazán leköt bennünket, járjuk a saját utunkat, hogy mielőbb megtaláljuk szenvedélyünkben életünk értelmét!

Felejtsük el régi berögződéseinket, írjuk meg a könyvet, amelyet mi is szívesen olvasnánk, vagy rendezzük meg a filmet, amelyet szívesen megnéznénk. 

A Lopj úgy, mint egy művész! a digitális korszak kiáltványa.

"A művészet lopás" - mondta ezt Picasso is.
Ez egy inspirációs zsebkönyv, amit jó volt végigolvasni, érdemes szem előtt hagyni és időnként belelapozgatni. Biztat arra, hogy merjünk önmagunk lenni és ehhez ne féljünk mások ötleteit tanulmányozni, inspirálódni mások művészetéből, akár úgy tanulni, hogy lemásoljuk más emberek műveit, alkotásait. Mert eközben tanulunk, többek leszünk és előbb-utóbb úgyis hozzátesszük a saját egyéniségünket a másolt alkotásainkhoz is. 

Emlékeztet arra, hogy járjunk nyitott szemmel a világban, mert bármikor találhatunk valamit, amit felhasználhatunk a művészetünkhöz. Legyen az írás, festés, vagy bármilyen más művészeti vagy kreatív munka. Ne gondoljuk azt, hogy a világ szürke és unalmas, csak nyissuk jól ki a szemünket és az agyunkat, hogy besétálhassanak rajta ezek az elsőre jelentékelen dolgok, mert később egyszer csak előugorhatnak, és akkor rájövünk, hogy ezt érdemes felhasználnunk.

Lelkesítő könyv, azt tanácsolja, hogy bátran ötleteljünk, mert minden alakít bennünket, ami egyszer már megfordult a fejünkben, ráadásul minél több ötletünk van, annál könnyebb kiválasztani belőle egyet.:)
Legyünk alaposak, nézzünk a dolgok mélyére, mindennek nézzünk utána, legyünk alaposabbak a többieknél.
Austin Kleon saját tapasztalatait osztja meg ebben a kis könyvben, nem állítja, hogy ő találta fel a spanyol viaszt, éppen ellenkezőleg, sokat idéz másoktól is, mégis oda kell figyelni a tanácsaira és érdemes megfontolni is őket.  Engem fellelkesített, más téren pedig megnyugtatott. :)

10/10 

Bea 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése