2018. május 7., hétfő

Egy év, egy tucat könyv: Olvass el egy sci-fi műfajú könyvet!

A sci-fi egyértelműen az a műfaj, amelyikből nem olvasok annyi könyvet, amennyit kellene! És ráadásul az okát sem tudom, mert a sci-fi filmeket imádom, csakúgy, mint az eddig a műfajban olvasott könyveket!
Úgyhogy nézzük is az e havi ajánlót, lesz miből csemegézni:


Először is kezdeném egy sci-fi alapművel, méghozzá Asimovnak az Alapítvány sorozatával.
Jómagam nagyon élveztem az olvasását, s jó szívvel ajánlom a könyvet olyanoknak is, akik még most ismerkednek a műfajjal. És ha tetszik az első rész, akkor még jó ideig el leszünk látva olvasnivalókkal, ugyanis ezek a könyvek, egy nagy rendszert alkotnak, egy komplett univerzummal. Az olvasási sorrendhez pedig ebben a remek molyos karcban találhatunk segítséget: https://moly.hu/karcok/635420


Michael Crichton könyveiről már többször is írtam itt a blogon, szeretem őket olvasni, imádom, ahogy beleszövi a könyveibe a tudományt. A Jurassic park sok mindenben más, mint a film, úgyhogy mindenképpen megéri elolvasni,  a Gömb pedig szintén nagy kedvenc.

A Star Wars univerzumhoz kapcsolódó regényeket is ajánlom nektek, ha szeretitek a filmeket. Ezek a könyvek sokat hozzá tudnak tenni az eredeti történethez, sok olyan szereplőkről szóló könyvet is találhatunk, akiket a filmben nem volt alkalmunk elég jól megismerni, pedig szívesen megtettük volna.

Van jó pár sci-fi, ami ma már klasszikusnak számít, és biztos a sci-fi rajongó ismerőseid már olvastak is jó párat, de te még nem (persze, ez csak akkor igaz, ha nem vagy sci-fi rajongó, mert ha az vagy, akkor biztos te is olvastál már jó párat). Ezen a téren nekem is jó nagy hiányosságaim vannak, ugyanis az Alapítvány trilógián, és pár Philip K. Dick regényen kívül nincs túl nagy ismeretségem a klasszikus sci-fikkel. Ezért is választottam erre a hónapra Stanislav Lem Solaris című könyvét, de emellett felkerült még jó pár klasszikus is a listámra.

Ezen a linken pedig molyon tudtok böngészgetni a népszerű sci-fi-k között: https://moly.hu/cimkek/sci-fi?type=like

Itt a blogon is írtunk már elég sok sci-firől, itt ezen a linken tudtok böngészgetni: http://konyvutca.blogspot.hu/search/label/sci-fi

Jó olvasást kívánunk mindenkinek erre a hónapra is, kíváncsian várjuk a ti választott könyveiteket is! :)

Zsófi (és Bea)

2 megjegyzés:

  1. Már választottam is: Margaret Atwood A szolgálólány legendája lesz az olvasmányom! :o) Amúgy a sci-fit nem annyira kedvelem, de most kilépek legalább a komfortzónámból.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ezzel mi is mindketten így vagyunk. :D Jó olvasást! :)

      Törlés