2017. január 24., kedd

Kathryn Taylor: A döntés

Daringham Hall 2.

Az első részben  megismert szereplőket láthatjuk viszont ebben a második kötetben, Kate-et az állatorvosnőt, Ben Sterlinget, aki már rég visszanyerte az előző részben elvesztett emlékezetét, és találkozhatunk ismét Daringham Hall lakóival, az idős Lady Elizával, Ralp Camdennel, Ben apjával és a többiekkel.

Meglepett a folytatás! Azt gondoltam, hogy majd most is olyan nyugodtan és előkelően folynak az események, mint az első részben, kiderül ez-az, Daringham Hall lakói teázgatnak, beszélgetnek, borászkodnak, Ben pedig ennek fényében eldönti, hogy marad-e, vagy mégis visszamegy New Yorkba, el tudja, el akarja-e képzelni ezt az életet magának, viszonozza-e Kate szerelmét, elfogadja-e a családot, amit hirtelen kapott, vagy a régi életét éli inkább tovább.


Ebben a részben erőteljesebbek voltak az események, az indulatok magasabb hőfokon égtek, a történések gyakran vettek hirtelen fordulatot, hol ez lepett meg, hol az. Bár sejtettem én, hogy ki az intrikus, ki munkálkodik már régóta a háttérben, a család tagjai megdöbbenten álltak a kiderült tények és gonoszságok előtt.

Nagyon érdekes és mulattató volt Ben munkatársa és barátja, Peter és Tilly között kialakult kapcsolat, Peter jellemfejlődése pedig igazán jó húzás volt az írótól. Kíváncsi vagyok, hogy velük mi lesz a továbbiakban, bár azt gondolom nagy meglepetések nem érhetnek. 

Történnek tragédiák, zűrös fordulatok, forró pillanatok, mindeközben jó belátni Daringham Hall előkelőségeinek az életébe. David vívódása nagy együttérzést váltott ki belőlem, kapcsolatuk Annával pedig nem várt (vagy igen?) fordulatot vesz. 

Ben viselkedését eleinte egyáltalán nem értettem, de ebben a részben őt is jobban megismerhettem, így már érthető, hogy miért viselkedik úgy, ahogy, mindamellett, hogy nem értettem egyet vele és inkább Kate-tel vállaltam szolidaritást.


Kedves, romantikus, könnyed történet volt, angol nemességgel, intrikákkal, fordulatokkal, titkokkal, természetesen szerelmi vívódásokkal. Talán nekem ez a rész egy kicsit még jobban is tetszett, mint az első, és persze kíváncsian várom a következő részt, mert azért a szerző tett arról, hogy azonnal szeretnénk a folytatást olvasni.

10/10

A könyvet köszönöm a Kossuth Kiadónak!

Fülszöveg: 
Ben Sterling önmagának sem igazán tudja megmagyarázni, miért változott meg benne annyi minden, amióta Daringham Hallban lakik. És ennek nem egyedül az az oka, hogy a kelet-angliai birtokon élő családja kedvesen befogadta - noha ő erre a legkevésbé számított. Az egyébként józanságáról  és fegyelmezettségéről híres amerikai vállalkozót azok az érzések is kibillentik lelki egyensúlyából, amelyeket Kate, a fiatal állatorvosnő ébreszt benne. Nem tudja, higgye-e, hogy jövője van itt, Angliában. Ám ekkor még nem is sejti, hogy a háttérben egy cselszövő ármánykodik, és hogy éppen Kate lesz az, aki rábírja, gondolja át még egyszer a Daringham Hall-lal kapcsolatban hozott döntését...

                                                                                                                                                 Bea                                                                                        

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése