2016. június 24., péntek

Nyári Book Tag



Kritta, a Könyvlelő blog szerzője hívott ki minket erre a nyári tagre, nagyon szépen köszönjük neki! :)

1. Mutass egy nyárias borítójú könyvet!
Zsófi: Nekem most ide egy Agatha Christie könyv angol borítója jutott eszembe. A Greenshore-gloriett borítójának annyira tetszik a hangulata, hogy legszívesebben valahogy bebújnék ebbe a borítóba, és az egész nyaramat ott tölteném! :) 

Bea: Bevallom, lestem, azaz gyorsan végignéztem a molyon az olvasmánylistámat és Dorothea Benton Frank könyvét a Magányos nők klubját elég nyáriasnak találtam.:)






2. Válassz egy kitalált helyet, ami tökéletes célállomása lenne a vakációdnak!
Zsófi: Most nagyon "agatha christie-s" hangulatomban vagyok, ugyanis most itt egy Christie regényből vett helyszín jutott eszembe, mégpedig a Tíz kicsi néger helyszínéül szolgáló, semmi közepén lévő szigetecske. Tudom, tudom, elég baljóslatú helynek tűnik, de én most az új adaptáció után teljesen beleszerettem, nagyon gyönyörű egy sziget volt. És, ha nem történnek ott mindenféle gyilkosságok akkor meglehetősen békés, és nyugodt hely lenne, ahol szívesen eltöltenék egy kis időt, elzárva a világ zajától.

Bea: Sarah Addison Allen csodálatos Waverley kertjében szívesen vakációznék. Megkérném a Waverley családot is, hogy maradjanak otthon, koszttal, kvártéllyal lássanak el, én csak a kertben felvernék egy sátrat.

3. Éppen nyaralásra mész és a repülőn ülsz. Egy olyan regényt akarsz olvasni, ami egész úton kitart. Melyik regényt vinnéd magaddal?
Zsófi: Kritta válaszához hasonlóan én is egy olyan könyvet vinnék magammal, amit már régóta el akarok olvasni (az Évszázad trilógia nálam is egy ilyen könyv :)). Most eszembe is jutott Agatha Christie Így éltünk Mezopotámiában című életrajzi könyve...fogalmam sincs mi ütött belém, és honnan jött elő ez a nagy AC mániám... :)

Bea: Azt hiszem éppen az aktuális olvasnivalómat, és még plusz egy következőt. De a csomagtérben lenne nálam még egy jó pár másik könyv is, mert a nyaralás alatt sem fogyhatok ki a könyvekből. Így most megemlítem Barbara Claypole White Félúton című könyvét és Haatchi és kicsi Pé című két aktuális olvasmányomat. Hogy mi lenne a csomagtér bőröndjében? Azt ne akarjátok tudni, mert a lista nagyon hosszú lenne.:)

4. Nyári szomorúság gyötör - melyik vidám könyvvel csalnál mosolyt az
arcodra?
Zsófi: Nyári szomrúság!? Én csak a téli szomorúságot ismerem! :) De a viccet félretéve évszaktól függetlenül tudok szomorú lenni, ilyenkor pedig Winston Groom Forrest Gump című könyve (aminek nem sok köze van a filmhez) bármikor megnevettet, ugyanúgy, mint a Tucatjával olcsóbb című könyv (aminek szintén nem sok köze van a filmhez).

Bea: Nem szoktam szomorkodni, esetleg akkor, amikor elromlik a mosógép,  vagy ha Zsófi megeszi a csokimat, de olyankor inkább mérges vagyok, és akkor cserébe Zsófi gyorsan elmosogat.:) Ha jót akarok mosolyogni akkor előveszek egy pár Janikovszky-könyvet, vagy újraolvasom pl. Marie-Aude Murail: Lakótárs kerestetik könyvét.

5. Éppen a tengerparton ülsz, teljesen egyedül. Melyik kitalált karakter lenne a társad?
Zsófi: Hát én itt most egy könyves szívtiprót fogok választani, aki majd bekenegeti naptejjel a hátam! :) Erre a posztra pedig tökéletes lenne például az Edenbrooke Philipje. :)

Bea: Naptejjel??! A hátad??!! Hmmm.. én Poirot-t választanám, egyrészt mert szívesen megnézném, hogy néz ki a kis belga fürdőnaciban, másrészt talán felkérhetném, hogy derítse ki, hová tettem a napszemüvegemet, harmadrészt mongyő, nagyon élveznék vele egy  jó, nyomozós, okos csevegést. (Miután megírtam és elolvastam a Krittáét,  jót nevettem azon,  hogy ide ő is Poirot-t választotta. Nem gondoltam volna,  hogy ilyen menő a fickó. D)

6. Egy fagyizás mellé kell egy fagyos, menő haver is. Melyik kitalált
karakter lenne az ideális jelölt?
Zsófi: Stephen King legújabb trilógiájának a főszereplőjétől Bill Hodgestől egy fagyi mellett szívesen eltanulnám a vidám suhi használatát, hogy aztán nyugodtabban menjek este futni egyedül.

Bea: Fagyos és menő is legyen?? A fagyost nem igazán tudom értelmezni... Távolságtartó, megközelíthetetlen, mufurc? Férfi vagy nő is lehet haver?  No mindegy is, akivel szívesen nyalnék egy fagyit, Britt-Marie Fredrik Backman könyvéből, mert nagyon csípem a különleges, érdekes egyéniségeket. Ha férfit kell választanom, akkor én bizony Mark Watneyt hívnám meg egy fagyira, de kizárólag csakis a Marson!

10 megjegyzés:

  1. Válaszok
    1. Köszi. D: Ha van kedved, töltsd ki te is! :D Kíváncsi vagyok, te kivel fagyiznál.... :)

      Törlés
    2. Két pasival mennék fagyizni. Az egyik Terence Hill, a másik Bud Spencer. :) :)
      https://www.youtube.com/watch?v=3M2lSX0nRlc
      Jah, hogy könyves szereplő kell? Akkor Mark Watneyre szavazok én is. :)

      Törlés
    3. Nem rossz az első kettő sem, tinikoromban Terence Hill képe, a ragyogó kék szemével központi helyet foglalt el szobám falán. :)

      Törlés
  2. Tökéletes helyszíneket választottatok a vakációhoz, bár én nem biztos, hogy meg merném látogatni azt a titokzatos szigetet! Egyetlen előnye azért mégis van: el lehet rejtőzni a nem kívánatos személyek elől! (;

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Zsófi szeret elrejtőzni, és nem fél semmitől. Áá, de, remélhetőleg egerek nincsenek azon a szigeten, mert ha igen, akkor bizony Zsofi egy fa tetején csücsülne a nyaralás alatt. :) Már amennyiben ott meg nincsenek denevérek. :D Bea

      Törlés
  3. Köszönöm, hogy kitöltöttétek! :)

    VálaszTörlés
  4. Mi is köszönjük, élmény volt. :)

    VálaszTörlés
  5. Azt nem igazán tudtam eddig, hogy mi az, hogy tag. Aztán összeállt a kép!:)) Érdekes, én mindegyiknél Bea könyveit választottam volna! Mert azokat vagy olvastam, vagy olvasásra várnak, nem véletlenül. Közben akadt is pár könyv, amiket megnézek, mert nem hallottam még róluk, így nekem ajánlásokat is adott a bejegyzésetek!:))
    Magamban én is megválaszoltam a kérdéseket,nagyon jót szórakoztam!:))

    VálaszTörlés
  6. Én sem tudtam mit jelent a tag, amíg a bloggal kapcsolatban nem találkoztam vele.:) És még nagyon soj kifejezéssel voltam igy, sőt néha még most is szembetalalkozom néha eggyel. :D Örülök, hogy bővítettük a várólistádat. :) Bea

    VálaszTörlés