2016. június 5., vasárnap

Heti ez+az




Ezekről a könyvekről írtunk a héten:

Virág Emília: Sárkánycsalogató
Magam is meglepődtem azon, hogy mennyire tetszett nekem ez a könyv. :)
Most Apa olvassa, és neki is tetszik. Bár itt meg kell jegyeznem, hogy Apának van egy elég bosszantó szokása, mégpedig az, hogy ilyenkor, mikor én ajánlok neki könyvet,  mindig azzal idegesít, hogy azt mondja, nem tetszik neki a könyv. Aztán persze mindig kiderül, hogy tetszik neki, csak szereti ezzel húzni az agyamat, ugyanezt csinálta velem a Kiéhezettekkel is. :)
A teljes bejegyzést IDE kattintva olvashatjátok.

Ingar Johnsrud: Követők/A testvériség örökké tart
Egy nagyon szövevényes krimi, titokzatos vallási szektával, eltűnt emberekkel, gyilkoságokkal, robbantással. A nyomozó hármas  tagjai emberiek, gondokkal és bajokkal. A titokzatos gyilkos sehol nem hagy semmi nyomot, a nyomozás időnként megreked. Aztán mindig történik valami, a múlt és jelen történései egyszer csak összeérnek, az ügy megoldódni látszik, de akkor is olvasni akarjuk majd a következő részt.
A teljes bejegyzést IDE kattintva olvashatjátok.

Kenneth Silverman: Houdini
Nagyon tetszett ez az életrajz, Harry Houdini személyében egy elképesztő és fantasztikus embert ismertem meg. A trükkjeinek a titkára pedig nagyon-nagyon kíváncsi lennék! :)
A teljes bejegyzést IDE kattintva olvashatjátok.

Randall Munroe: Magyarázókönyv
Érdekes, illusztrált, vicces.Űrjárókról, bolygókról, a Földről, és mindenféle masinákról.  Ezt nem is magyarázom tovább. :)
A teljes bejegyzést IDE kattintva olvashatjátok.

Randy Susan Meyers: A gyilkos lányai
Nyomasztó regény egy tragédiáról, két lány életéről a tragédia után. El lehet-e felejteni egy borzalmas gyilkosságot, amit az apa követett el, a lányok szeme láttára, az anyjuk ellen? Meg lehet-e bocsátani, van-e rá elfogadható indok, magyarázat, van-e az apjukban bűnbánat? Tudnak-e élni ezek a lányok normális életet, keserves, zaklatott gyerekkoruk ellenére, élhetnek-e normális felnőttként, lehetnek-e átlagos, hétköznapi nők? Segít-e nekik az idő, és az egymás iránt érzett szeretetük, a közös emlékek? 
A teljes bejegyzést IDE kattintva olvashatjátok.

Carrie Snyder: A futónő
Történet egy nőről, az életéről, az álmairól, a futásról, és a kudarcairól, amely a feminista énemet is előcsalogatta.
A teljes bejegyzést IDE kattintva olvashatjátok.


Miegymás:

Bea:
Húú, most nehéz dolgom lesz! Zsófi megtiltotta, hogy bármilyen vicces dolgot írjak róla, mert azt mondta, hogy mindig rajta poénkodok. Hát jól van, legyen, akkor most teljesen komolyan fogok írni.
Kedden délelőtt Bencével elmentünk a sulijába és megnéztük az írásbeli érettségi eredményeket. Nagyon szomorúak voltunk, hogy a matek négyes lett.......
ÁÁÁ, dehogy voltunk szomorúak!  Nagyon örültünk. A matek négyesnek is, és a többi (angol, német, történelem, magyar) ÖTÖSNEK! Ami még nagyon nagy öröm volt, hogy magyarból 100 pontból 100-at kapott.


Szerdán délelőtt pedig Zsófival könyvtáraztunk. Banyatank elő, bele pár könyv fotózáshoz, no meg a visszamenő könyvtáriak, kocsi csomagtartójába be, aztán már indultunk is. Logikus gondolkodásra vall, ha felmerül valakiben a kérdés, hogy miért kell a banyatank, ha úgyis kocsival megyünk. Mert már úgy megszoktuk!!! :D 
Na jó, nemcsak ezért, hanem azért is, mert nem vagyok rutinos vezető. Régebben az voltam, elég jól elközlekedtem Bécsig a soksávos autópályán is, de aztán kihagytam hónapokat és a rutinom odalett, most vissza kell szereznem. Ezzel az is együtt jár, hogy a parkolás a gyengém, de Sopron belvárosában amúgy sem könnyű parkolóhelyet találni, így ez elég jó indok még pluszban nekem arra, hogy megálljak egy belvároshoz közeli bevásárló áruház parkolójában, a kihalt részen, jó távol minden más járműtől. No és ekkor jön velünk a banyatank. :)) 
Zsófi nagy csavargást tervezett erre a napra, az óvárost is meg akartuk mutatni a banyatankunknak, és Zsófinak még voltak más tervei is. Nagy hőség volt, de amikor elindultunk, akkor még kétséges volt az időjárás, nem lehetett eldönteni, hogy hideg lesz-e vagy meleg. Zsófi úgy érezte, hogy túlöltözött, nem bírja a meleget a választott ruháiban, ezért félénken megjegyezte, hogy ő nem bánná, ha nem mennénk már sehová.  Én sem bántam, így gyors bevásárlás után már itthon is voltunk. Ez a hét most nem volt valami eseménydús, de legalább sokat olvastunk, és rendet raktunk egy-két szekrényben.

Zsófi:
Rendet raktunk egy-két szekrényben?! Hát nem csak egy két szekrényben raktunk rendet, hanem egy egész tároló helyiségünkben. E helységet mi mindig csak üzletként emlegetjük, ugyanis réges régen (mikor még nem a miénk volt a ház) Hentes üzletként funkcionált, mára már csak a mi lomtárolónk, de mi így is csak Üzletnek hívjuk. :)
A rendrakás nagyon fárasztó volt, de Anyával egy csomót nevettünk közben. 
Találtam egy régi scrapbookos naptárat, amit még Anya készített és az egyik oldalon egy elég előnytelen, grimaszolós kép volt rólam, miután jól kiröhögtük magunkat rajtam (és a grimaszomon) meg is mondtam Anyának, hogy nagy kegyetlenség volt ez a képet választania akkoriban, hisz egy egész hónapig mindenki csodálhatta e nevetséges fintoromat. :)
Aztán az egyik szekrényben eldugva találtuk egy adag gyönyörű kislányruhát, amiket Anya csak azért vett meg annak idején, mert annyira szépek voltak, aztán meg elrakta, hogy nekem (vagyis hát a jövendőbeli porontyomnak) majd jó lesz. A szebbnél szebb virágmintás ruhácskákat, hajtogatva Anya meg is jegyezte, hogy most mit kellett volna-e szépségekkel tennem, én pedig beláttam, hogy ezeknek én sem tudtam volna ellenállni.
Ja és igen, itt van még a szép asztalterítők esete is. Szintén az egyik szekrényben eldugva rábukkantuk jó pár darab csodás asztalterítőre, de aztán Anyával arra jutottunk, hogy ezt nem lenne szívünk behozni, és használni, mert még valami bajuk lenne. :)) Hasonló döntésre jutottunk még szemrevaló tányéralátétek ügyében is. 

A héten én nem sütöttem semmit, Anya viszont ismét készített csodás kakaós és diós csigákat, nagyon ráérzett a kelt tészta készítés titkára. Titusszal a másnap reggelre maradtakat fogyasztottuk, és közben egymásnak áradoztunk arról, hogy ez a tészta most milyen fantasztikus, tisztára olyan, mint egy pékséges kakaós csigáé.

Anyáék természetesen átvertek Bence érettségi eredményeivel, én ugyanis itthonról izgatottan vártam, hogy felhívjanak, de végül nem bírtam magammal és felhívtam őket. Anya pedig beszámolt róla, hogy Bence nagyon le van törve, ugyanis a matekja kettes lett, a többi jegyéről is mondott még valamiket, de engem ez a matek kettes annyira megrázott, hogy azokra nem is tudtam figyelni. De közben eszembe jutott, az is, hogy az én matek érettségim a vágyott kettes helyett annak idején hármas lett (és nem is vagyok valami nagy matektehetség), így lehetetlen, hogy Bence kettest kapjon.
Anya és Bence nem bírta sokáig, így a remek kis viccükről hamar le is hullt a lepel. 

E heti zeneajánlatunk:
A sok vihar és eső utáni napsütésről ez a gyönyörű szám jutott most eszembe: 


A jövő héten várható bejegyzések:
Örökké a tiéd, Nagy teakönyv, Egy font hús

Legyen szép jövő hetetek! 

Bea és Zsófi

16 megjegyzés:

  1. ,, kihagytam hónapokat...''
    Kihagytam éveket... - így pontos a megfogalmazás. (mer' apa mindenhova elvitt...)
    Amugy nem is értem. Egyszer azt mondta nekem: a pályán azt mondta a navi, hogy túl gyorsan mész. Erre én : akkor 140 felett mentél, akkor szokott szólni.....

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A könyvről: utóbbi 3 könyvem utópia (régen így hívták) volt. A sárkánycsalogató is lehetne az, de inkább a mese kategóriába sorolnám. A lényeg, hogy nehezen tudok átállni egyik könyvről a másikra. Amúgy tetszik.
      Uff apa szólt! 🙇

      Törlés
    2. Az évek hónapokból állnak össze... Tudom, hogy nehéz megérteni egy olyan embernek, aki nap, mint nap sokat vezet, hogy mitől ez a fóbia. De már elkezdtem legyőzni... :)
      Zsófi nagyon fog örülni a tetszésnyilvánításodnak, pláne, hogy írásba is adtad. :)

      Törlés
    3. Szevasz Apa!! Ez tényleg állat, így levelezni! Nem nyitunk egy zenei blogot? Szerintem a mi két elferdült ízlésünk (speciális, kiforrott zenei ízlésünk) hozna egy furcsa eredményt! Ott aztán naponta írhatnánk egymásnak! Na?

      Törlés
  2. Régen írtam, s most sem leszek nagyon konstruktív, mert nem volt normális alkalmam könyvbejegyzéseket olvasni. Így most két jót emelnék ki: jaj,de boldog lennék egy ilyen érettséginek az én gyermekeimnél! ...és az én férjem nem olvassa a blogomat...még csak bem is követi, sőt alig használja azt az oldalt, így a minimális dolgomat se látja.., mert nem szereti, hogy "kiadom magam"- amire pedig szükségem van.
    :-)
    ..és a 3. Nálunk pedig csak én vezetek, és ahogy, amennyire imádtam, már nem. Úgy érzem,hogy tele van a fejem gondolatokkal, eseményekkel, történésekkel és nem tudok figyelni.
    Szép napokat! Andi

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én is nagyon boldog vagyok az érettségi miatt. :) Nálunk is volt már olyan, amikor hetekig nem olvasott blogot, de néha biztos elfogja valamiféle bűntudat... Vagy kap tőlünk olyan valaszokat egy-egy könyvvel kapcsolatban, hogy írtunk róla a blogon.. :)
      Ezt a vezetés dolgot bár úgy tűnik elfogadja, mégis nehezen érti meg. Amikor vezetek, általában élvezem, bár hiányzik, hogy közben nem tudok úgy bámészkodni, mintha csak utas lennék. Neked is szépeket! :) Bea

      Törlés
  3. Gratulálok!!! Mindnyájatoknak, Bencének a kitűnő érettségihez, Anyának a kakaós-diós csigához, Zsófikának a humoros rendrakáshoz, és hogy Titusz se maradjon ki - a közelgő tanév végéhez és a /várhatóan/ jó bizonyítványhoz. Hamarosan találkozunk UJJJJJJÉ!!!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi, Mama! Köszönjük a gratulációkat! És igen, már csak két hét!! :) De előtte még Könyvhét! :)

      Törlés
    2. Na akkor, hogy teljes legyen a kép! Gratulálok Bencének én is! Nagyon büszke vagyok rá! És ha már teljes a család a poszton akkor csak annyit, hogy szeretlek titeket! Örülök, hogy ilyen jó kis családom van. Minden tagja megér egy misét! És az sem érdekel ha ez érzelgősre sikerült! És akkor mi van? Ma ilyen napom van!! Puszi nektek! Gá!

      Törlés
    3. Köszönjük neked is tesóm! Ezt nagyon jól megfogalmaztad, hogy a család minden tagja megér egy misét.:) Te is. :D Örülök, hogy néha a férfiaknak is sikerül egy kis érzelgősséget produkálni, mert jól áll nekik (csak módjával), mi csajok pedig szeretjük. :) Téged is. :)

      Törlés
  4. Elismerés és hatalmas nagy gratuláció Bencének! Istenem,...mikor én voltam eszméletlen boldog a matek kettesemnek... igaz a 28 fős osztályból 13-nak lett egyes, így a négy kettesből egyet beszerezni, nagy öröm volt.
    "220 felett...átértékeled, magadban a világot" és a másik ökökzöld: Száguldás, Porsche, szerelem..
    Élmény olvasni ezeket a heti szösszeneteket is.
    Szép vasárnapot nektek!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönjük, Bence nevében is. Hehe, learatjuk a babérokat helyette. :)
      A száguldástól még messze vagyok, de még a Porschétől is.. :)
      Neked is szép vasarnapod legyen! Bea

      Törlés
  5. Hűű gratula Bencének! :)
    Isteni lehetett az Üzletben molyolni, nagyokat nevetve. :)
    És Is zenéje tökéletes választás! :) Szép napot mára is Nektek! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönjük Timi! Majd átadjuk Bencének is. :) Az Üzletben tényleg nagyon jó volt, nagyon érdekes dolgokat találtunk, és fogalmunk sincs mit láthattunk néhány ilyen dologban, amiért őrizgettük őket. Gondolok itt pl. kettétört bakelit lemezre, beszáradt üvegfestékekre, egy halom, szepen összegyűjtött, felcímkézett kiszáradt tollra, filctollra (a címke:kreatív célokra:)), na hát most kreatívan kidobtuk az ilyesmit.) Azon is jókat röhögtünk, amikor egyikünk sajnált kidobni valamit, egy régi ruhát vagy táskát, és ötleteket gyártottunk, hogy majd mi lesz belőle.:) Szóval, nem dobtunk ki azért mindent.
      A zenét imádjuk! Neked is szép napot kívánunk! Bea

      Törlés
  6. Gratula az érettségihez és LOL, hát ez valami halál édes, ahogy megjegyzéseket kezd írni az egész családotok :))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönjük szépen Bence nevében is! :) :)
      Hát igen, Nagymamám a legrégebbi blog olvasónk, és elszánt lektorunk, Apa pedig szintén hű olvasónk, és mindig jól megdolgoztad minket Anyával, miközben könyveket ajánlgatunk neki. :) :)
      Zsófi

      Törlés