2015. december 25., péntek

Karácsonyi filmek, amiket idén is megnézünk

Eltűnt a karácsonyfatartónk, de sebaj összehoztunk mi egyet. Aztán a  tuti biztos helyre elpakolt égőinknek is lába kélt..., Apa harctéri sérüléseket szenvedett el a karácsonyfa becipelése közben, mivel ő nem tudta, hogy a rögtönzött karácsonyfatartó fémvödör tele van téglával, ezután gyorsan vízszintes helyzetben ágynyugalmat rendelt el magának, és hamarosan már csak egyenletes hortyogását hallottuk. Közben harsogott a karácsonyi zene, a fiúk belekezdtek a fa diszítésébe, és közben minden egyes fakatonával megvívták az ünnepi párbajt, nem számított, hogy keze vagy éppen lába hiányzik-e szegénynek, de még egy fejetlen angyalt is bevetettek. Ebben annyira kifáradtak, hogy a végén már csak felhajigálták a színes girlandokat (vagy mik azok?) kicsit össze-vissza a fára és befejezettnek tekintették a diszítést. A díszek fele a dobozban maradt, mikor Anya meglátta, azt mondták, hogy nyugodjon meg, legalább kevesebbet kell majd leszedni.:) Amúgy szép lett és nagyon jó illata van. Egyik évben elhatároztuk, hogy védjük a fenyőket és beszereztünk egy műfenyőt. Fel is diszítettük annak rendje s módja szerint, de valami nagy-nagy hiányérzetünk volt az egész karácsony alatt, a végén rájöttünk, hogy a fa miatt. Így hát a fát elajándékoztuk, mi pedig visszatértünk az élő fenyőre. Volt, amikor sikerült Anyáéknak egy szép cserepes példányt beszerezni, azok ki vannak ültetve mindenféle kertekbe, de megbeszéltük magunkkal, hogy azokat a fákat, amiket árulnak, már úgyis kivágták, tehát azzal, hogy megvesszük őket, adunk nekik egy lehetőséget, hogy pár hétig szépek legyenek, átéljék a napokat velünk a családdal. Nem csak úgy ott maradnak kivágva el nem kelt fenyőként. Lehet belőle A Karácsonyfa.  Tudom nem valami nagy magyarázat, de engem megnyugtat.
Miután a fa elkészült, Bence egyszer csak bedugja fejét az ajtón, kezében egy reklámszatyorral: "Elmo megmenti a karácsonyt!" - rikkantotta, mi pedig nagyon örültünk, mert megtalálta az égősort. Ami most már a fiúk szobáját diszíti, ami amolyan nappaliként is funkcionál, mert itt szoktunk filmeket nézni, itt próbálunk, stb.  Ezután pedig meglehetősen rengeteget ettünk a karácsonyi vacsorából, kényelembe helyeztük magunkat a kanapén, és elkezdtük a karácsonyi filmmaratont.

Akkor lássuk is azokat a filmeket, ami nélkül nekünk nem is lenne igazi a karácsony:

Ez egy alapmű. Már vagy százszor láttuk, és igen, nem csak karácsonykor szoktuk megnézni... mondjuk ez a többi felsorolt filmre is igaz lesz. :) Apa előre röhög a poénokon, együtt nevetünk újra és újra Hugh Grant felejthetetlen táncán, és a megható részeknél is annak rendje és módja szerint újból meghatódunk.

Ez is egy nagy kedvenc nálunk. Arnold Schwarzenegger nagyon jól hozza az ajándékról megfeledkezett, kétségbeesett apa szerepét, aki mindent (tényleg mindent!) megtesz annak érdekében, hogy a fiának szép karácsonya legyen. Ez a film is kiállta már a sokszor-nézés próbáját. 

Kevin is mindig hivatalos a karácsonyi estéinkre. Igaz, Apa mindig szóvá teszi, hogy ő már lassan húsz éve ezt nézi minden karácsonykor és egy kicsit bizony már unja... hát  nem tudom, kíváncsi leszek, mi hogy leszünk majd Kevinnel húsz év múlva.






Zsófi

11 megjegyzés:

  1. Jaj, hogy ez milyen jó! :) Főleg az elején derültem nagyokat. Azért remélem, Apa már jobban van a megerőltetés után! Na és mitől lettek megcsonkítva szerencsétlen angyalok és katonák? És egyáltalán mit keresnek katonák a karácsonyfán? Vagy azok nem kerültek fel rá, csak játékként szolgáltak?

    Egyébként nekem a Reszkessetek betörők valahogy túl erőszakos. Kiskoromban nagyon szerettem, de valamikor néhány éve újra láttam, és elborzadtam, milyen nagy esések, sérülések vannak benne. Valahogy akkor már nem tetszett. De a másik két film még most is ugyanolyan jó, mint elsőre! :)

    VálaszTörlés
  2. Köszi, igen Apa jobban van már, a derekát illetően. De amúgy ezt a neten olvasott karácsonyi programot váltogatja: 1.evés, 2.fél óra pihenés, 3.az egyes és kettes pont váltogatása. Holnap lehet másért fogja magát az ágyba parancsolni. :)

    A katonák fából készült Diótörőbeli katonák (díszek amúgy), akik már legalább 10 éve vívják a harcokat minden karácsonykor, nem csoda ha megsérültek. Az angyal is még régen szenvedett balesetet, de ahogy anyát ismerem, akkor lesz kidobva esetleg, szóval soha... :)
    Kíváncsi vagyok, mi mikor kezdjük majd el más szemmel nézni a Reszkessetek betörőket? Lehet, nekünk az is hozzátesz az élményhez, hogy a kisöcsénk hatalmasakat hahotázik rajta. :)

    VálaszTörlés
  3. Örülök, hogy jobban van! Egyébként ez nagyon jó karácsonyi programnak hangzik... már csak némi olvasást kéne beilleszteni, és én is szívesen hódolnék ezeknek a programoknak! :)

    Ja, hogy Diótörő!! :) Így már értem.

    A hangulaton mindig sokat dob, ha valaki nagyokat nevet, mert a nevetés ragályos. :) De egyébként lehet, hogy nem fogtok ráunni, talán csak én vagyok ilyen faksznis (vagy faxnis?)...

    VálaszTörlés
  4. Anyáék már ráuntak.. :( Szerintem faksznis:) :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szóval szerinted is faksznis vagyok! :D

      Törlés
    2. csak leírtam szerintem helyesen. :D Persze attól még lehet, hogy az vagy! :D

      Törlés
    3. na tessék! :D Csak kibújt a szög a zsákból! ;)

      Törlés
    4. Én is az vagyok, ha ez megnyugtat :):)

      Törlés
    5. na jó... legalább mi faksznisok tartsunk össze. :)

      Törlés
  5. Jó kis személyes karácsonyi történet! Megmosolyogtam és rövidfilmben lejátszottam magamnak, úgy még érdekesebb volt, mert láttam a szereplőket is. JÓÓÓÓÓ!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülünk, hogy tetszett, pláne hogy a szereplőket is ismered. :)

      Törlés