2015. december 16., szerda

Debbie Macomber: A fagyöngy alatt

Addie Folsom egykor nagy álmokat szövögetve vette nyakába a világot. A lány az érettségi vizsga előtt otthagyta az iskolát, sőt a szülői házat is, hogy a maga útját járja. Immár felnőttként, édesapja halála után hazatér, hogy az anyjával töltse az ünnepeket. Ám valósággal földbe gyökerezik a lába, amikor megtudja, hogy az asszony egészen mást tervezett: a legjobb barátnőjével, Julie-val kéthetes karibi hajóutazásra indulna. Úgy tűnik azonban, egy szerencsétlen véletlen keresztülhúzza a számításaikat. Julie fia, Erich, akit Addie a háta közepére kíván, balesetet szenved. Mivel a lány tudja, az édesanyjának mekkora szüksége van erre az útra, kénytelen-kelletlen felajánlja, hogy gondját viseli a férfinak a távollétükben. Erich azonban mogorvább, mint valaha, sőt az ünnepeket is utálja. Vajon némi égi segítség elegendő lesz ahhoz, hogy a karácsonyi csoda ezúttal se maradjon el?

Egy igazi kis ajándékcsomag ez a könyv, Debbie-től és a General Press kiadótól, így karácsony közeledtével. Van benne minden, ami egy karácsonyi történethez szükséges: Charles Dickens Karácsonyi ének könyve, karácsonyi hangulat, karácsonyfa, ünnepi díszek, hóesés, meleg kakaó, pop-corn, karácsonyi zene, ünnepi díszbe öltöztetés, lelkes, süteményt sütő, karácsonyimádó fiatal lány és egy mogorva férfi. Mert lássuk be, a férfiak karácsony környékén elég mogorvák (is) tudnak lenni. Türelmetlenek a bevásárlásnál, morcoskodnak az ajándékvásárlásnál és igazán dühösek tudnak lenni a leendő karácsonyfa előkészítésénél, ne adj' isten még a kezüket is képesek elvágni, és akkor nekünk nőneműeknek, ott kell hagyni csapot-papot, süteményt és készülő karácsonyi vacsorát, az ajándékokat, amit dugiban próbálunk a körülöttünk sertepertélő aprónép ellenére becsomagolni, szóval mindent, de mindent, hogy a férfiembernek, ragtapaszt, kötözőanyagot, fertőtlenítőszert tudjunk a rendelkezésére bocsátani, egy nedves rongyot a homlokára dobni, és esetleg még egy jó erős kávét is főzni neki, de csak miután megitta a gyógyteáját, amivel fájdalmait csillapítjuk. Szóval mindannyiunknak  ismerős lehet a karácsony morcos férfihőse, akit Debbie álmodott nekünk. Csak ő annyival szerencsétlenebb,  hogy egy baleset folytán mindkét (!) kezét eltöri. Szóval a vicces helyzet adott. Ezzel a helyzettel kell megbirkóznia Addie-nek, aki derekasan állja a sarat. Erich gyerekkori ismerőse, bár ő már gyerekként bálványozta, de mivel érzelmei nem kerültek viszonzásra, az érzelmek feledésbe merültek. 
Karácsony közeledtével azonban az érzelmek utat törnek maguknak, és Addie-nek még ezzel is meg kell küzdenie. 
Ők ketten elég munkát adnak kedvenc szereplőmnek, Harrynek, aki egy első megbízatását teljesítő angyal. Egy főiskolai irodalomtanár képében csetlik-botlik, igazán vicces helyzeteken megy keresztül, emberi érzésekkel szembesül és derekasan dolgozik a megbízatásán. Néha olyan dolgokba is beleüti az orrát, ami nem az ő feladata, de a jóakaratot még a Mennyországban sem büntetik.

Szeretet, szerelem, kapcsolatok, barátság, meghittség, összetartozás, angyalok.  Ilyen érzelmeket kapunk ebben a kedves, könnyed, egyszerű történetben Debbie-től, ami karácsony környékén remek olvasmány. 

A fagyöngy alatti csókot pedig több helyen is illik kipróbálni, azt kutatván, hogy a legigazibb, legméltóbb, legjobb, legeredményesebb végleges helyét találjuk meg a lakásban. :)


A könyvet köszönöm a General Press Kiadónak!

8/10

Bea

Karácsonyi ajándékfaktor: Kedves, bájos karácsonyi ajándék. Külsejében és tartalmában egyaránt. Vehetjük nőknek, akik szeretik a karácsonyt, és morcos férfiaknak is, akik titkon szeretik a romantikát, és megnyugvással töltheti el őket, hogy nem ők az egyedüli morcos férfiak. Fiataloknak és időseknek. Sőt! Saját magunkat is megajándékozhatjuk ezzel a melegséggel teli Debbie Macomber könyvvel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése